Ми будемо сприяти припиненню незаконного будівництва в Бучі

0

Регламентна комісія Київської обласної ради у четвер 24 червня розглянула питання незаконного будівництва та виділення земель у Бучі.

З проханням припинити незаконне будівництво в місті до мене як до голови комісії звернулися мешканці міста.

На комісії були присутні представники громади та прокуратури Київської області .

Містян хвилювало питання незаконного виділення земель у лісовій зоні Бучі владою міста з 2002-го року, коли було прийняте рішення про переведення лісу Бучі під забудову. Також бучанці жалілися на нові виділення ділянок в лісі, які влада міста ухвалювала після визнання протизаконним рішення 2002-го року, не дивлячись на повернення 890 га бучанського лісу державі та будівництво на цих землях.

Мешканці повідомили, що депутати Бучанської ради продовжують голосувати за передачу ділянок в лісі під забудову, будівництво в лісі ведеться швидкими темпами, а прокуратура не поспішає відміняти акти на землю.

У зв’язку з протизаконними діями влади Бучі, комісія одноголосно прийняла рішення звернутись до прокуратури Київської області з проханням активізувати роботу по поверненню розданих лісів за період з 2002-го по 2016-й роки.

1

Звернутися до Генпрокуратури з проханням повідомити про хід розслідування кримінальних справ відносно посадових осіб Бучанської міської ради, які роздали землю лісового фонду під забудову та надати сприяння в захисті інтересів громади в суді.

Звернутися до держгеокадастру та агенства лісового господарства з метою забезпечення передачі землі в кадастрі до земель лісового фонду та до Київської Облдержадміністрації з проханням доручити профільному департаменту провести перевірку виділення землі в місті Буча та проханням ініціювати розроблення технічної документації про передачу землі до лісового фонду.

Також на засіданні було ініційовано створення тимчасової комісії Київської облради з перевірки протиправного виділення земельних ділянок під забудову в Київській області в тому числі в місті Буча.

1Автор: Роман Титикало – депутат Київської обласної ради, фракція “Самопоміч”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539