Нові обличчя злякалися виборів і через суд продавили скасування постанови Верховної Ради

1

17 липня 2016 року мають відбутися вибори депутатів Коцюбинської селищної ради. Рішення про розпуск прийняла Верховна Рада.

Члени партії Нові обличчя – самопроголошена голова селища Юлія Главацька та екс-депутат селищної ради Іван Лизун – подали позови до суду, аби скасувати постанову про розпуск і призначення перевиборів.

Два ідентичні слово в слово позови від Лизуна і від Главацької система розкидала на суддів. Доволі поширеною є практика подавати декілька однакових позовів з метою отримання можливості обирати “потрібного” суддю. Судячи з усього склад суду, який потрапив Главацькій, був не тим, на який розраховували Нові обличчя. Тому дали хід позову колишнього депутата Лизуна.

Як потім з’ясувалося, в складі суду за позовом Главацької фігурував суддя Сорока, який вже розглядав позов Лизуна. Представник ВРУ заявив клопотання про відвід даного судді. Не дивлячись на категоричне заперечення судді Скороки брати відвід, колегія суддів задовольнила клопотання представника ВРУ. Справу перенесли з метою призначення нового судді.

Сьогодні з’ясувалось, що до нового складу суду у справі Главацької увійшов суддя Смокович, який був головуючим у справі Лизуна. Йому так само був заявлений відвід і клопотання було задоволене. Але паралельно Главацька подала заяву про відмову від позову. Можна з майже з 99 % впевненістю сказати, що Главацька могла знати про результат розгляду справи в Верховному Суді наперед.

4 липня Верховний Суд скасував постанову Верховної Ради про розпуск і призначення перевиборів. До справи не були злучені ані ЦВК, ані ТВК як сторони і саме вони приймають рішення про зупинення чи ініціювання виборчого процесу. До справи не був залучений навіть Кабмін, який виділяє кошти. Це суб’єкти, які фігурують у постанові ВРУ і вони мали би бути залучені у справі як треті особи.

У двох суддів Верховного Суду щодо цього питання була окрема думка. Про це оголосив головуючий під час судового засідання.

Чому Нові обличчя так бояться перевиборів до Коцюбинської селищної ради?

На цих виборах вони втратили підтримку навіть з-поміж своїх членів партії. Якщо восени 2015 року у них був представник на кожному з 26 округів, то зараз вони спромоглися виставити лише 15 кандидатів. 5 з 17 депутатів від Нових облич відмовилися йти знову на вибори. У кандидати від Нових облич партія залучила на виборах у селище навіть немісцевих мешканців.

Рейтинг селищної голови, а значить і команди активістів, які підтримують антикорупційну боротьбу, понад 50 % підтримки. Саме команда активістів знайшла в кожному окрузі людину, яку уповноважили в тому числі на віче кандидуватися від громади.

Володимир Карплюк після обшуків в Ірпінській раді зник з Ірпеня.

Таким чином станом на зараз депутати Коцюбинської селищної ради поновлені рішенням суду у своїх повноваженнях, але виборчий процес суд не зупинив і депутати є офіційно кандидатами в депутати, куди вони самі себе і записали.

А судову реформу треба започатковувати негайно. І люструвати суддів з швидкістю світла.

Авторка: Ірина Федорів журналістка, мешканка Коцюбинського

1 Comment

  1. Vadim Lyckov 6 Липня 2016 at 14:31

    Сосі хер Іринко. ВСУ заборонив проведення ціх виборів. А тобі болььшой і товстенний хер в сраку по самі гланди !!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539