Вибори у Коцюбинському: Ірпінський десант, зміна одягу членами ДВК, спортивні “журналісти”

0

Перед відкриттям дільниць у селищі Коцюбинське були незначні черги. Коцюбинці обговорюють вчорашні фейкові листівки, де нібито від імені Ольги Матюшиної йшлося про те, що виборці мають саботувати виборчий процес і не йти на вибори.

“Такого цинізму я ще не бачила. Стоїть депутат Ірпінської ради перед самим входом на дільницю і звинувачує активістів в тому, що нібито то вони вночі порозкидали ці листівки. Сенс в тому? Люди побачать, що Матюшина закликала саботувати вибори частина повірить не піде і розпланує день і так можна втратити немало голосів своїх виборців. Ну, і звісно, Слюсаренко наголосив на тому, що рішення про вибори антиконституційне. Я марно намагалася пояснити людині без вищої освіти, що конституційність чи неконституційність рішення встановлює Конституційний, а не Верховний Суд. Страшно, коли наші інтереси представляють або невігласи, або люди, які свідомо дурять громаду,” – зазначає журналістка Ірина Федорів.

Загалом на дільниці можна проголосувати менш, ніж за 10 хивилин. З огляду на те, що обирають депутатів лише селищної ради, виборці отримують лише один, а не 5 бюлетенів, як це було у 2015 році.

На дільницю на Меблевій приїхала Людмила Демченко – голова Коцюбинської ТВК, яка відстояла право громади провести вибори і не дала прихильникам Нових облич поставити питання щодо прийняття незаконного рішення про скасування виборчого процесу на голосування.

Безымянный

Станом на 9 годину на Меблевій проголосувало понад півсотню виборців. Аналогічна ситуація в ліцеї.

Безымянный

Депутат Головня Віталій, за словами спостерігачів, прийшов і хотів проголосувати без паспорту, пояснивши, що забув його вдома. Йому не видали бюлетень і він пішов за документом. Спроба проголосувати без паспорту – це замах на порушення чинного законодавства.

Безымянный

Без паспорту перебуває на дільниці, з слів очевидців, і представник прокарплюківського ЗМІ “ПравдаТУТ”. Виборці відзначають, що представники Ірпінських ЗМІ на дільницях помічені з самого ранку.

Безымянный

Головний дитячий імунолог столиці Фадір Лапій, який під час побиття студентів на майдані отримав по голові від правоохоронців, підтримав громаду:

“Тримайтеся! З вами Бога та правда,” – написав він у соцмережі.

На дільниці в ліцеї зареєструвався секретар Ірпінської ради від Нових облич Юрій Денисенко.

Безымянный

Він не мав би права перебувати як посадовець на дільниці, якби не посвідчення журналіста, яким він постійно користувався, щоб зривати роботу ТВК і кричати під час засідань.

Очевидці чули на дільниці, як Денисенко обговорював схему визнання виборів недійсними і сказав, що вже станом на 9 ранку є 16 актів. І це при тому, що неправдивими повідомленнями про те, що виборів не буде Нові обличчя мінімалізували явку виборців.

Безымянный

На дільницю також приїхав заступник міського голови Ірпеня екс-регіонал Дмитро Христюк.

Безымянный

Згідно з законом, якщо він не виборець і не зареєстрований спостерігач чи представник ЗМІ – це порушення. Коли голову ДВК Сергія Чернікова, який є колишнім депутатом Коцюбинської селищної ради, що отримав ділянку в Біличанському лісі й голосував за дерибанні рішення, запитали, що тут робить посадовець Христюк, то він відповів, що це просто громадянин.

Ось акт, який склали на виборчій дільниці про це правопорушення.

Безымянный

Зауважимо, що одних ключових фігур в ДВК – очільників, секретарів – команда активістів під час жеребкування в Ірпінській ТВК не отримала, хоча в активістів кандидати є на кожному окрузі, а в Нових облич – лише на 15 округах.

Петро Щербина, який тиснув на ТВК, щоб ті скасували виборчий процес, на дільниці зареєструвався як журналіст.

Безымянный

Нагадаємо, що Петро Щербина у ЗМІ фігурує як консультант Сандея Аделаджі та є заступником Володимира Карплюка у партії Нові обличчя.

Безымянный

На цій же дільниці як спостерігач зареєстрована ще одна заступниця Карплюка Лідія Михальченко. На неї спостерігачі склали акт, як і на заступника Христюка, бо вона прошепотіла на вухо виборцю прізвище кандидат: “Назарук”, тим самим агітуючи у день виборів.

Безымянный

Дільниця в Будинку культури відкрилася із запізненням до 10 хвилин. Тут роздали спершу бюлетені й зменшили цифру десь на 100.

“Потім сума розданих була більша і ми таки зрозуміли, бо бюлетенів дали більше,” – зауважує Людмила Буток.

Явка станом на 10:00

На дільниці у 18 школі проголосувало 7,5 відсотків виборів. У Ліцеї проголосувало понад 7 % виборців. Дільниця на ДОЗі дала 6,6 відсотків виборців. На Меблевій у колишньому приміщенні дитсадка “Білочка” (лікарні) дещо більше 6,5 %. Найменший відсоток виборців волевиявився на дільниці у Будинку культури – 5,6 %.

Загалом на 5 дільницях станом на 10:00 проголосувало 656 виборців.

Явка на виборах восени 2015 року у такий час складала у Коцюбинському майже 8 %.

Павло Островський, який працює у Сильних громадах зазначив, що виборці обурені тим, що їх ошукали і говорили, що виборів не буде.

Безымянный

Фейковим закликом саботувати вибори, який поширили від імені Матюшиної обурені навіть не її прихильники і не стримують емоцій.

Безымянный

Явка станом на 12:00

У школі явка найвища – 17,3 %. У ліцеї явка склала 16,2 %. Таким чином динаміка по цих двох дільницях зберігається. Явка різко зросла у Будинку культури і з останнього місце він перемістився на 2. Тут проголосувало 15, 6 %. На дільниці по вул. Меблевій проголосувало 15,5 % виборців. ДОЗ – 14,5 %.  Таким чином ДОЗ скотився з 3 на 5 місце.

Загалом проголосувало вже 1552 виборці.

Варто зауважити, що на дільниці в лікарні кількість виборців зросла майже на 100 людей у порівнянні з жовтнем 2015 року. Було – 1744 виборці, а стало 1841. І тут немає новобудов.

Об’їзд селищем здійснював міський голова Ірпеня Володимир Краплюк разом із своїми заступниками.

Безымянный

Заступник селищного голови Коцюбинського – депутат Ворзельської ради Петро Пушанко теж навідується на дільниці, хоча не є виборцем.

Безымянный

Тим часом виборці жаліються на те, що поки заступник селищного голови ходить по дільницях, у селищі навіть сміття не вивезли. До речі, на цих виборах кандидується начальник УЖКГ “Біличі” Олексій Зінкевич по вулиці Меблевій і прибирання сміття входить до його компетенції.

Безымянный

Активісти твердять, що бабусь на вибори підвозять на машинах системно.

Безымянный

Кандидати скаржаться на те, що список у бюлетені не по алфавіту та й місце реєстрації зробили місцевим не Коцюбинське.

Безымянный

У ліцеї на вулиці спостерігачі зупинили чоловіка, який хотів винести бюлетень.

Безымянный

Згодом очевидці сказали, що це мешканець Шевченко Анатолій Корченков.

На ДОЗі один із спостерігачів чув розмову членів ДВК, які навалювали одного  з кандидатів, бо він харчує не лише своїх членів ДВК, а всіх. тут маленьку урну вже взяли в повезли для голосування на дому.

Безымянный

Голосують на ДОЗі військові.

Безымянный

На одній з дільниць помітили заступника голови ОДА Лева Парцхаладзе з донькою. Він теж не мав права там перебувати, про що його повідомила “Громада Приіропіння”. Парцхаладзе запевнив, що не знав про те, що не може заходити на дільницю і пообіцяв, що на інші не заходитиме:

“В цілому ніби все спокійно. Єдине, що мені сказали спостерігачі, що на одній з дільниць у них на кілька десятків різниться підрахунок тих, хто проголосував із тим, який оголошують офіційно”.

Безымянный

Парцхаладзе відзначив, що явка нижче, ніж хотілося б.

Безымянный

Пообіді до редакції потрапили фото, де чітко видно, хто розносив фейкові листівки і закликав від імені селищної голови Ольги Матюшиної саботувати виборчий процес.

Безымянный

Явка станом на 14:00

Школа, як і раніше тримає перше місце. Проголосувало 26 % виборців. Будинок культури – 23 %.  В лікарні по Меблевій – 22,75 % виборців. У ліцеї проголосувало вже 21,2% виборців. ДОЗ залишається на останньому місці 19,1%. Загалом за даними, якими володіє “Громада Приірпіння”, станом на 14:00 проголосувало 2186 виборців.

Деякі спостерігачі мають досвід роботи на виборах в Монголії.

Безымянный

Явка станом на 16:00

Школа тримає перші позиції. 30 % виборців проголосувало. Будинок культури дав явку 29,5%. У ліцеї проголосувало 28 %. У лікарні по Меблевій 27,5%. ДОЗ – 23,6%.  Загалом проголосувало 2694 виборці.

Депутат Головня, який голосував за усунення Матюшиної з посади, повідомив про те, що запустили каруселі. Про це чув особисто Павло Островський з сильних громад.

Безымянный

Після розмов про каруселі, на одній з дільниць помітили, що членкиня ДВК перевдягнувся у чорне, як і її колеги.

Безымянный

У коментарях пояснюють, що дійсно колір може сигналізувати тим, хто бере участь в каруселі, до кого можна підходити під час виборів.

Безымянный

На дільницях традиційне підкріплення журналістів- спортсменів. Немісцеві. “Журналісти” на 5 годині виборів не розуміють, куди обирають депутатів.

Безымянный

Увечері на дільницю до ліцею приїхала ще одна заступниця Володимира Краплюка екс-регіоналка Наталія Семко.

Безымянный

Селищна голова зафіксувала автобус з невідомими людьми. Автобус вивантажив їх і швидко від’їхав.

Безымянный

Явка станом на 18:00

Будинок культури дає явку у 36,5 %. Школа здала перші позиції й тепер на другому місці. №5,6 Відсотків тут вже проголосували станом на 18:00. Ліцей має явку 36,2 %. На Меблевій, там де лікарня, – 32,6%. На ДОЗі підтягуються люди і явка становить 30, 5%.

У виборах взяло участь 3334 громадянина на момент 18:00 . Голосування триватиме до 20:00. Кличте всіх на вибори.

На виборчій дільниці з’явився депутат Ірпінської ради Максим Плешко – чоловік кандидатки-парашутистки теж з’явився на дільниці.

Безымянный

Голова ДВК Сергій Черніков, колишній депутат Коцюбинської селищної ради сказав, що це: “просто гість”.

Тим часом  в Ірпені представник “Самопомочі” Роман Титикало з 18:00 чекає на когось у Ірпінській ТВК, щоб вони таки розглянули заміну й прибрали представницю партії, яка у Коцюбинській ТВК готова була голосувати за скасування виборів.

Безымянный

Нагадаємо з 14 липня самопоміч намагається зробити заміну. Інші заяви розглядають в той же день, а заяву партії, яка має в Коцюбинській ТВК по суті контрольний голос для формування здорової більшості, відмовляються розгаляти. “Самопоміч” написала скаргу до ЦВК на бездіяльність Ірпінської ТВК,

Безымянный

Юрій Денисенко переказав Ірпінській ТВК, щоб вони забиралися з приміщення міськради – по суті унеможливлює роботу виборчої комісії

“Громада Приірпіння” зверталася до всіх мешканців селища та активістів регіону: у зв’язку з тим, що з боку Нових облич постійно була дезінформація виборців про те, що виборів не буде, ми просимо Вас без агітації обійти сусідів і повідомити їм про те, що слід йти на дільниці. Через те, що збивали кілька тижнів явку і казали громаді, що виборів не буде – черг нема взагалі.

Безымянный

Щоправда під вечір люди стали більш активні.

Безымянный

Наголошуємо на тому, що листівки, які поширили від імені Матюшиної, щодо того, що вона нібито закликає саботувати вибори – це підробка, яка покликана мінімалізувати явку прихильників активістів. Запущена ця фальшивка в ніч перед виборами, щоб активісти не встигли через брак часу і потребу бути на дільницях оповістити людей про те, що це підробка.

На попередніх виборах явка восени 2015 року не дотягнула до 50 %. Але наголошуємо на тому, що на одній з дільниць додалося майже 100 виборців.

Явка на 20:00 – дільниці закрилися

Дільниця в Будинку культури дала явку в майже 43%.  18 школа залишилася на 2 місці – 41,5 %. Ліцей – 40,6%.  Лікарня на Меблевій дала 38 %. Док дав майже 37%. Таким чином явка склала за останніми даними майже 40 % виборців.

“Громада Приірпіння” традиційно проводить марафон у день виборів та під час підрахунку голосів. Залишайтеся з нами.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539