Полохливі гроші дерибанників в Ірпені – чому приховують інформацію?

0

Виявляється не лише гроші люблять тишу, але й документи, які сприяють розмноженню тих самих грошей. Особливо цнотливими і полохливими стають ті й інші, коли з’являється хоча б натяк на громадський  розголос.

До особливого “секретної” інформації в Ірпені тепер належить все, що стосується робіт по будівництву, ремонту, реконструкції, асфальтуванню укладанню бруківки та всього іншого, що може впасти у кишеню «обраних» непоганою копійчиною.

Ні звернення, ні депутатські запити, ні посилання на Конституцію так і не змогли чимось зарадити мені в отриманні з надр міської ради декларації про дозвіл на початок будівництва, проектної документації, договору з підрядником,  кошторисів та решти документації на будівництво скверів на вулицях 8 Березня, Паламарчука, Садовій, парку ім.Правика по Садовій 36 Б та реконструкції приміщень під дитячу поліклініку.

Без імені

Якщо перекласти з бюрократичної відповідь на мої вимоги, підписану секретарем ради Юрієм Денисенком, то вона звучала б приблизно так: “Не пхай свого довгого носа, куди не просять! Клали ми на всі твої права!”.

На разі не допомогло навіть рішення Ірпінського міського суду за моїм позовом до міського голови Володимира Карплюка, який  суддя Дмитро Кухленко розглядав більше року , але все-таки Постановою 4 червня 2016 року визнав дії Ірпінської міської ради та міського голови Карплюка протиправними  та зобов’язав  останнього надати  всю необхідну інформацію.

А тим часом у стінах міської ради іде посилене замітання слідів. 3 червня нинішнього року на 15-ій сесії Ірпінської міської ради дресирована більшість внесла зміни до одного з рішень по капітальному ремонту приміщень під   дитячу поліклініку по вул. Садовій 29 – рішення №4736-67 від 25 лютого 2015 року. Через півтора роки після здачі об’єкту  2 673 951.33 гривень, які колись було зараховано 16 забудовникам як пайова участь.

Без імені

Дивним чином ця сума перетворилися у 2 мільйони. Та й ряди пайовиків  чомусь значно порідшали – замість 16 лишилося 12.

Без імені

Кудись поділися ТОВ “Орлан інвест” – керівник Антон Мирончук та деякі фірми депутатів від Нових облич. Зате вони виставили замість себе фірми на чолі із власними дружинами, але з сумою пайового внеску в десятки разів меншими.

Але є й ще загадковіші знахідки. У новій редакції переліку фірм, які, ніби – то, проводили реконструкцію дитячої поліклініки через півтора роки звідкілясь взявся ОК “ЖБК “ГРАНД ВІЛЛАС  УКРАЇНА” (вул. Західна 2). Його титанічні зусилля на благо хворих дітей Ірпеня оцінено аж в 1 027 000 гривень. Переліку виконаних робіт, звісно що, ніхто із “зайвих” не бачив!  Здогадатися чому такі преференції якійсь єдино взятій фірмі не так вже й важко. За тією ж адресою широко рекламується ЖК “Річ Таун” – який будує ЖБК “Гранд Віллас України” і ТОВ “Сарафан”. За даними ЗМІ,  засновником останнього є Зоя Карплюк – мати Карплюка.  

Ось такий кругообіг державних коштів, якщо не у власні чиновницькі кишені, то в елегантні сумочки власних дружин.

Без імені

А простіше банальне розкрадання громадських статків.

Та, здається, дочекалися, що царюванню двох кумів таки буде покладено край. У будинках Федорука та Карплюка вже ведуться обшуки. Правда  Карплюк шустріший і вирішив перед довгим сидінням трохи побігати. За деякими даними,  встиг вночі чкурнути до Європи. Але, якщо взялися, то й там дістануть. Так що спокійно чекаємо і спостерігаємо. Свято наближається!

Без іменіАвтор: депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода” Богдан Мельничук

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539