Коломієць стала помічницею народного депутата Червакової

0

Коцюбинчанка Наталія Коломієць на постійній основі тепер працює помічником нардепа.

“Помічники народних депутатів, окрім запитів і звернень щодо проблем регіону мають допомагати у законотворчій роботі. Є дуже багато питань до механізмів, за якими функціонує місцеве самоврядування та до системи виборів. Тому можна буде працювати в цьому напрямі,” – зазначає Наталія Коломієць у коментарі “Громаді Приірпіння”.

Наталія Коломієць відома тим, що рік тому подала позов до суду разом з іншими активістами і скасувала в судовому порядку рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання Коцюбинського до міста Ірпеня.

“Коломієць – достойна Людина й юрист за покликанням. Я вдячна їй за те, що вона рік тому зі мною ходила до Гельсинської спілки, а потім цілий рік в суди. Ми таки довели, що депутати Коцюбинської селищної ради незаконно, знівелювавши думкою громади, приєднали нас до Ірпеня. Ще в травні 2015 року я навіть не знала про те, що є така сильна особистість в селищі. Ми знайомі лише рік, але за цей рік Коломієць для громади зробила більше, ніж деякі чиновники за всю каденцію,” – наголошує журналістка Ірина Федорів.

Без імені

“Я сподіваюся, що з доступом до таких інструментів як депутатські запити і звернення у нас не буде проблем з тим, щоб отримати інформацію від місцевих рад. Можливість допомагати законотворцю – це теж неабиякий інструмент. Ми можемо з громадським сектором допомагати виявляти проблеми, а такі фахові юристи можуть запропонувати правильні рішення. Коли фахові люди йдуть в помічники нардепів – це велика допомога для громади,” – додає Федорів.

Безымянный

Також Наталія Коломієць захищає інтереси громади у низці інших судових процесів та допомагає сформувати правову позицію, зокрема в питанні щодо скандальної реконструкції каналізації у селищі по вулиці Бакала, за яке намагаються відсудити майже 4 мільйони гривень. Юристка представляє в суді селищну голову Ольгу Матюшину. 4 серпня Ірпінський суд ухвалою про забезпечення позову відновив Матюшину на посаді й вона зараз працює на своєму робочому місці.

У порівнянні з іншими народними депутатами у Ольги Червакової кількість помічників доволі незначна.

Без імені

Коломієць – не єдина активістка з команди громадських активістів, яка має статус помічника народного депутата.

Автивіст Громадського сектору Євромайдану, експерт Реанімаційного пакету реформ, керівник ГО “Життя”, яке провадить боротьбу з вживанням тютюну на законодавчому рівні та активіст збереження Біличанського лісу, який у парламенті сформував найбільшу депутатську групу на його захист, коцюбинчанин Андрій Скіпальский є помічником Ігоря Луценка (“Батьківщина”) на громадських засадах. Скіпальський був обраний депутатом Коцюбинської селищної ради на позачергових виборах 2016 року.

Чинний депутат облради АТОвець Ігор Домбровський, який підтримує команду активістів, є помічником на громадських засадах у свого однопартійця-“свободівця” Олександра Марченка.

Таким чином у команді активістів є тепер помічники народних депутатів з фракції БПП, Батьківщини та представника політичної партії “Свобода”.

Нагадаємо, що у Приірпінні було десятки помічників народних депутатів, більшість з яких користувалася цим статусом, але реальних результатів їхньої роботи громада так і не відчула.

У помічниках екс-нардепа Петра Мельника значиться і кандидат у мери Коцюбинського від “Нових облич” – спортсмен Сергій Даніш, який отримав ділянку під час дерибану Біличанського лісу. Даніша обрали на позачергових виборах 17 липня депутатом Коцюбинської селищної ради. У нього юридична освіта. Громаді невідома жодна справа, де б він виступав на захисті інтересів громади, як юрист в суді.

Кандидат в депутати Коцюбинської селищної ради Леонід Танцюра не лише був депутатом облради у 2010 – 2015 роказ, а ще мав статус помічника нардепа. На громадських засадах значився у “батьківщинівця” Олега Чепіцького.

Ще один кандидат в депутати Коцюбинської ради, який раніше балотувався до Ірпінської ради від “Нових облич”, і жодного разу не виграв – Олександр Шубін. Він був помічником нардепа від “Партії регіонів” Павла Климця. Він – забудовник. Працює заступником керівника Будівельної фірми “Атлант”, яка зводить висотки в Броварах та Коцюбинському.

Свого часу чинний заступник міського голови Ірпеня екс-регіонал Дмитро Христюк був на платній основі помічником нардепа-УДАР-івця Артура Палатного. Саме перехід до “ударівців” і дав можливість Христюку посісти посаду заступника голови Київської області. Але політичні амбіції у вигляді керманича партійного осередку області “Нових облич” та перспективи стати керівником фракції в облраді після поразки на виборах залишилися нереалізованими.

Забудовник Ігор Вишняков, який став депутатом Ірпінської міської ради від “Нових облич”, був помічником на громадських засадах нардепа-“бютівця” Віталія Чудновського. У цього ж нардепа у помічниках значився в цей же час Василь Пікулик, який до Ірпінської міської ради потрапив від “УКРОПу”. І це не випадково, бо Пікулик, як повідомляють місцеві ЗМІ, тесть Вишнякова. Пікулик також значився довіреною особою на парламентських виборах в мера Бучі Анатлія Федорука.

Детальніше про десятки помічників нардепів, які пов’язані з Приірпінням, писала Інна Грищенко для “Громади Приірпіння”.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539