Ірпіньрада: Карплюк оскандалився на сесії

0

Міський голова Ірпеня Володимир після повернення провів сесію. Анонс про те, що на сесії будуть роздавати земельні ділянки АТО отримали телеканали напередодні:

“ПРЕС-АНОНС: 140 учасників АТО отримають земельні ділянки в Ірпені на Київщині 11 серпня 2016 року під час сесії Ірпінської міської ради 140 учасників антитерористичної операції з Ірпеня та Приірпіння отримають земельні ділянки. Документи про право власності вручатиме Ірпінський міський голова Володимир Карплюк. (..) Адреса – м. Ірпінь, вул. Т. Шевченка, 2-а, міська рада (актова зала)”.

“Карплюк, напевно, захотів зробити ефектне повернення, що типу не тікав, а був у відпустці й опа – барин приїхав і дліянки родздає,” – каже активістка Наталія.

Питання АТОвців було не єдине у порядку денному, яке стосувалося землі. Одним з питань мала стати затвердження плану детальної забудови кварталу між вул. Маякрвського та провул. Озерний, вул. Достоєвського та Гайдара. Тут власники захотіли замість приватної забудови зробити багатоповерхову. Таку пропозицію вивісили на сайті міської ради й громада мала час, щоб внести свої корективи.

“Як стверджують мешканці цієї території, ними були подані пропозиції і їх не врахували. Тому ми за ініціативи громадян, які звернулися до депутата Ірпінської ради Ігоря Панасюка, 10 серпня 2016 року, організували зустріч з Юрієм Денисенко, секретарем Ірпінської міської ради та місцевими активістами щодо обговорення питання затвердження плану території забудови кварталу міста Ірпеня. За результатами зустрічі питання було зняте з порядку денного сьогоднішньої сесії міської ради Ірпеня з метою обговорення пропозицій, які були надані представниками даної територіальної громади,” – розповідає голова фракції БПП в Ірпінській міській раді Марія Шевченко.

Щодо землі, яку, згідно з анонсом у ЗМІ, мали видати АТОвцям, то депутати не знали навіть у день сесії, що це за люди і де їм мають видати землю. На сесію, яку мав вести Карплюк, що повернувся з-за кордону, прийшли депутати, журналісти й активісти. Жоден правоохоронець, охочий побачити Карплюка, як повідомляють ЗМІ, не прийшов.

Три тижні тому в Ірпінського мера та його кума і колеги з Бучі Анатолія Федорука прокуратура за день провела декілька обшуків. Причина – ймовірна причетність до незаконного відчуження й передачі земельних ділянок під забудову. Кажуть про 890 га землі.

У день великих обшуків Ірпінський очільник зник, сказав, що нікому не назве місце свого перебування, а пізніше повідомив, що пішов у відпустку і на зв’язок виходив тільки телефоном. Тим часом у Бучі його кум виділив сумнівній спілці пов’язаного з Аваковим Іллі Киві понад гектар землі і лише після цього Карплюк повернувся.

Де перебував, не зізнавався, сьогодні відповідати на будь-які запитання журналістів мер відмовився. Очевидно, окрім виділень землі, Карплюку не було чого сказати журналістам.

“Пане Володимире, а скажіть нам будь ласка, де ви провели вітпустку, де ви були? Прокуратура з вами зв’язувалася?”, – запитує журналістка в міського голови.

“Тільки після того, як ваші колеги принесуть вибачення перед громадою Ірпеня за недостовірно подану інформацію, я буду давати будь-які коментарі”, – відповідає Карплюк, піднімаючись сходами міськвиконкому.

А от зі слідчими Карплюку поговорити таки доведеться, запевняють у Генпрокуратурі.

“Є кримінальне провадження, воно не закрите, воно продовжується. воно актуальне, в межах процесуального строку, в межах процесуально дозволених дій будуть вчинятися відповідні процесуальні дії”, – коментує ситуацію заступник Генпрокурора Анжела Стрижевська.

Депутати та активісти шоковані поведінкою міського голови на сесії та так і не зрозуміли для кого виділялася земля й за якими адресами вона виділялася.

“По-перше, не було зрозуміло, що це за виділення. Якщо є виділення, то людина має отримати рішення на руки, з адресою й площею ділянки. А зараз не зроміло, де саме отримували люди землю. Але відомо, що ці виділення в межах 18 га лісу в районі військового шпиталю, це землі рекреаційного призначчення. Мені Карплюк одразу почав хамити, сказав, що треба було на всі сесії ходити і я б знав, що це за земля. Я дійсно не був на останній позачерговій сесії, бо про неї мені повідомили за 2 години до її початку. З тих людей, які сьогодні отримали по 5 соток, я в Ірпені бачив одного. Інших я не знаю. Цікава ситуація зі списками атовців. Коли їх затверджували, я звернувся до міського голови, щоб мені надали списки, це було півроку тому, але не дали досі. У нас взагалі все секретно в Ірпені. Навіть рішення депутатам не видають. Місцеве самоврядування з приходом Карплюка знищене в Ірпені, з 20 сесій лише одна була проведена з дотриманням законодавства”, – розповідає як було на сесії “свободівець” Богдан Мельничук.

Активіста Євгена Мельничука, який вступився за свого тезку “свободівця” Карплюк, з слів Мельничука, обізвав та пообіцяв побити.

“Карплюк хотів сьогодні на сесії приховати свою втечу й створити образ доброго героя-жертви, який був у відпустці, а в цей час його без нього засуджували. Щоб відволікти увагу від себе він почав знущатися над Богданом Мельничуком. Я не витримав і попросив слова. Вийшов на сцену й запитав: Володимир Андрійович, хто ви такий, щоб знущатися з депутатів? Розкажіть краще про себе, де ви були, про землю крадену. Після цього Карплюк підскочив і зіштовхнув мене зі сцени. Почав кричати мені: “Ти чмо, як тільки я вирішу всі питання і мене депутати відправлять у відставку, я тобі дам по морді”. Була повна зала людей, які просто аплодували Карплюку. Цікаво було як він одразу сказав журналістам, що не дає коментарів, бо він на них ображений. В результаті його водій Артем підбіг до мене й почав бити по голові й виштовхав із зали”, – розповідає про неадекватну поведінку Карплюка на сесії Мельничук.

Нагадаємо, після втечі Карплюк, який зазначив, що виїхав з країни й не називав місця свого перебування, побоюючись арешту, обіцяв оприлюднити “днями” сенсаційну статтю і розповісти про те, як на нього тисли в Адміністарції Президента. З 22 липня і по сьогодні, 11 серпня, ця стаття так і не була опублікована.

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539