В Ірпені назвали вулицю на честь загиблого героя-добровольця

0

19 серпня в Ірпені відбулося урочисте відкриття пам’ятника Сергію Шкарівському, добровольцю, який 2 роки тому загинув під Іловайськом.

Про це на своїй сторінці в соцмережі facebook повідомляє депутат Ірпінської ради Сергій Глиняний.

“Сьогодні відбулося відкриття пам’ятника Сергію Шкарівському – воїну добровольчого батальйону Донбас, що поліг за нашу Батьківщину в боях за Іловайськ. Друзі та побратими, що в день загибелі Сергія прийшли вшанувати його пам’ять, згадали про той слід, який залишився у їхньому житті від спілкування із Сергієм”, – пише Глиняний.

1

“Сьогодні відкриваємо цей пам’ятник, який насправді давався дуже важко. Ми ніяк не могли придумати, який би пам’ятник був би доречний для Сергія. Тому що одна з пісень, яку він співав, він все співав піснями, він піснями говорив, самовиражався.. Одна з пісень, яку він співав останні два роки життя, була дуже проста “І хреста ми не кладіте, лиш у річку посадіте”.. Ми розглядали дуже багато варіантів. І якось так само собою склалося, як каже Юрко Кочержинський, Божа воля, що звела з такою людиною як Богдан Голояд. Богдан ніколи не знав сергія, але коли він роздрукував фотографії і потім намалював проект пам’ятника, я зрозуміла, що він Сергія відчув”, – розповідає на відкритті пам’ятника дружина загиблого журналістка Михайлина Скорик.

Автор надгробку –  скульптор Богдан Голояд з Києва, виконав роботу безкоштовно.

З півсотні друзів та побратимів Шкарівського прийшли вшанувати його пам’ять. Музики виконували патріотичні пісні, які любив співати герой.

1

Саме сьогодні, було виконане рішення Ірпінської міської ради дворічної давнини й перейменовано вулицю Федорова на  честь загиблого воїна.

1

Нагадаємо, 19 серпня 2014 року Сергій Шкарівський загинув від кулі снайпера в Іловайську. 22 серпня прощатися з героєм на центральну площу міста прийшли сотні ірпінців.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539