Федорук піариться на багатодітних родинах за бюджетні кошти (оновлено)

0

Багатодітним родинам Бучі напередодні 1 вересня працівники міськради вручили сертифікат на 500 гривень.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомила багатодітна мати Любов.

Хоча кошти й були виділені з бюджету міста, тобто фактично – це кошти громади, на сертифікатах вказано, що це привітання від Бучанської ради та міського голови Анатолія Федорука.

“Кожен рік для багатодітних родин, видаються сертифікати на одяг. В минулому році давали сертифікат на 400 грн, в цьому – на 500, незалежно від кількості дітей в родині. Сертифікат дають лише в один магазин – Планета, чи не найдорожчий у Бучі, де лише одна шкільна спідниця коштує 460 грн. А у мене двоє дітей іде в школу – в 1-й та 5-й клас”, – розповідає Любов.

Бучанка стверджує, що раніше давали сертифікат на кожну дитину, яка йде до школи, зараз вирішили економити – дають на родину.

1

Бучанка нарікає, що в 25 кабінеті, де розташований відділ сім’ї та молоді й начальником служби у справах дітей працює колишня депутатка Світлана Архипенко, яка цього разу балотувалася від партії Наш край, але виборці їй не довірили свої голоси, – й ці сертифікати дають не всім багатодітним родинам.

“Моїй знайомій Марії Архипенко взагалі не видала талону, так як вона за рахунок бюджетних коштів оздоровила дитину на морі. Нібито тепер їй сертифікат не положено”, – каже Любов.

1

Інша багатодітна жінка, яка віддає цього року 5-х дітей в школу, жаліється, що отримала лише 1 талон на всіх:

“Я в тому році взяла 2 пари тапок у магазині “Планета” за 215 грн, які на базарі 100 грн коштують, щоб талон не пропав”.

Бучанці обурюються, що міський голова піариться за їхні гроші.

“Це називається маніпуляція свідомістю виборців й поповнення прибутку магазину “Планета” за рахунок коштів платників податків. Адже гроші, які забезпечують платоспроможність сертифіката, висмикнуті не з кишені міського голови, а з бюджету міста, який наповнюють платники податків. Тобто, за наші з вами гроші міський голова вирішив підтримати чийсь бізнес. Цікаво, а хто власник магазину “Планета”? Я не сумніваюсь, що це людина, ймовірно, наближена до мера, й у такий спосіб очільник міста хоче комусь віддячити за послуги, прикриваючись доброчинністю. Тобто хоче вбити двох зайців – комусь зробити серйозні вливання з бюджету і ще й не пропустити можливості виставитити себе у світлі “великого благодійника” за наш рахунок. Тут треба дякувати платникам податків за те, що наповнюють бюджет, який можна потім розкрадати”, – коментує ситуацію активістка з Бучі Ірина Литвиненко.

Після виходу цього матеріалу до редакції “Громади Приірпіння” звернулася власниця магазину “Планета” – Вікторія. Жінка запевнила, що не є прихильницею міського голови Анатолія Федорука, а просто виконує свою роботу. За її словами, виконавчий комітет міськради заключає з магазином “Планета” договір вже 5-й рік поспіль через те, що в них найбільший асортимент одягу в місті і до цього часу не було ні від кого з батьків нарікань.

“Ми навіть ні з ким не перетинаємося з виконкому. Нам приносять договір, ми його підписуємо. Нам на рахунок приходять кошти й ми стараємося якнайкраще одягати дітей до школи. Розумієте, цей магазин – це моє дітище, я працюю тут вже 10 років. Все в цьому магазині й навколо нього зроблене нашими з чоловіком руками”, – розповідає Вікторія.

Щодо цінової політики, в магазині журналістам продемонстрували акційні товари, вартістю від 100 гривень.

1

“Ми платники податків, платимо податки в Бучу, бо ми тут живемо. Щомісяця сплачуємо 8 тисяч гривень. В будь-якій ситуації є дві сторони медалі.. Дуже важко зараз працювати підприємцем – люди стали бідні й злі. Я думаю, це перша причина цієї ситуації. Я б хотіла, щоб всі люди жили в достатку, були багаті і щоб потреба в талонах в нашій країні взагалі не стояла”, – говорить власниця магазину.

 

 

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539