На хабарі затримали заступника голови Київської ОДА

0

9 вересня на хабарі у 200 тисяч гривень затримали заступника голови Київської облдержадміністрації. Ним виявився Ігор Любко.

Про це у соцмережі facebook повідомляє міністр МВС Арсен Аваков.

У п’ятницю працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з ГПУ затримали заступника Максима Мельничука – Ігоря Любка. Останній через посередника Юрія Пуденка – начальника управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА, вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч гривень від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

1

“За версією слідства, Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 мільйонів гривень фермерам, у якості компенсації за бюджетною програмою. Оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням.
В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників”, – йдеться у повідоленні Авакова.

“Любко, за погодженням із губернатором, вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням, яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню”, – додає міністр.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що наразі вивчається роль голови КОДА Мельничука в цьому злочині:

“Слідство вивчає роль в цьому злочині Голови ОДА Мельничука, який декілька днів назад терміново подав у відставку.
Йдуть обшуки”.

1

Тривають обшукі за місцями роботи та мешкання фігурантів справи.

1

Нагадаємо, кілька днів тому в ЗМІ з’явилася інформація про те, що Мельничук написав заяву про звільнення. Проте сам очільник КОДА таке своє рішення коментувати відмовився.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539