Ігри на публіку: як Карплюк захотів викинути з виконкому Матюшину і Федорук

0

На сесії Ірпінської міської ради раптово з’явилося питання щодо формування нового складу виконкому. Подавати кандидатури до виконкому на розгляд ради – це за законом одноосібне право голови ради.

“На погоджувальній раді цього питання не було. Але у день проведення сесії воно з’явилося у порядку денному. Наголошую на тому, що у нас зараз діє електронна система голосування. Тепер, якщо питання є в порядку денному його не можна зняти і з голосу питання в порядок денний не можна внести,” – зазначає Марія Шевченко, голова фракції БПП в Ірпінській міській раді.

Як правило, виконком голова формує один раз – одразу після виборів. Цей склад виконкому діє впродовж 5 років і голови надзвичайно рідко користуються правом переформувати виконком.  Ірпінський виконком був сформований рішенням ради  у 2015 році після виборів і зараз він складається з 19 членів. 

З проекту рішення, який винесли на розгляд депутатського корпусу, видно, що кількість нового складу виконкому мала б складати 16 осіб. Зі списку прибрали 2 селищних голів Ларису Федорук та Ольгу Матюшину. Селищного голову Гостомеля екс-регіонала Юрія Прилипка у цьому проекті рішення вирішили залишити. Більше того, залишився у складі виконкому голова Михайлівської-Рубежівки, яка не перебуває у адміністративному підпорядкуванні Ірпеня, але влада якого дала згоду на об’єднання з Ірпенем.

Нагадаємо, що за рішенням облради, яке прийняте супроти волі громади Ворзеля, селище Ворзель має утворити одну громаду спільно з Бучею та ще низкою населених пунктів. Селищна голова Ворзеля Лариса Федорук має конфлікт інтересів, бо її брат – міський голова Бучі, яка поглинає Ворзель.

Щодо селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, то після її перемоги на виборах партійці Володимира Карплюка з Нових облич ініціювали з десяток судів супроти неї.

Без імені

Також з складу виконкому мав зникнути керуючий справами Костянтин Карєв. Заміна Карєва на Дмитра Негрешу пояснюється тим, що Негреша замінив на посаді Карєва.

На сесії ради міський голова Володимир Карплюк, за словами депутатів, пояснював, що зміна складу виконкому викликана тим, що члени виконкому погано відвідують засідання.

“Я неодноразово повідомляла громаду, що про засідання виконкому мене не інформують належним чином та не дають проектів рішень до засідання. У серпні місяці я поновилася на посаді і з того часу про жодне засідання мене не інформували. Як з’ясувала громадськість і я постфактум, виконком додумався затвердити тарифи за користування парками. Тому треба для голови Ірпінськох ради по-перше налагодити належну роботу виконкому, який сповіщав би вчасно і надавав проекти рішень не лише членам виконкому, а й громадськості. А попередній склад виконкому, який більшістю голосів за моєї відсутності підтримав рішення про введення тарифів за користування парками, треба розпускати як такий, який не діє в інтересах громади. Ми ж бачимо, що склад старого виконкому мав залишитися. Прибирали незручних,” – говорить селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

На сайті Ірпінської міської ради можна ознайомитися після проведення виконкому лише з порядком денним, але не з проектами рішень.

За результатами голосування, новий склад виконкому не ухвалили. Таким чином виконком Ірпінської ради працює в старому складі. Що стосується рішення виконкому стосовно введення тарифів у парку, то рада це рішення, яке було винесене на сесію, скасувала.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539