ДТП в Гостомелі: нетверезий водій ледь не наїхав на пішохода

0

В Гостомелі по вулиці Богдана Хмельницького (раніше Кірова) сталося ДТП. Водій у нетверезвому стані не впорався з керуванням автомобіля.

Під час обгону вилетів на тротуар й зніс більше десяти метрів паркану. Авто зупинилося на тротуарі.

Свідком пригоди став мешканець селища Олексій Семененко. Він дивом лишився неушкодженим. Авто пролетіло в метрі від нього.

“Я йшов по тротуару. Машина йшла назустріч. Перед пішохідним переходом біля нових будинків водій на великій швидкості почав обганяти інший автомобіль й не впорався з керуванням. Його кинуло на тротуар, а потім на паркан. Я пішов до авто, на гуркіт повибігали працівники з будівництва. Водій виліз з автівки сам. І одразу почав просити не викликати поліцію і що його підрізали. Я кажу, хто підрізав, якщо я бачив все на власні очі”, – розповідає Семененко.
1
“Водій ледве стояв на ногах,  як виявилося він був у нетверезому стані. Приїхали працівники поліції, склали протокол. У водія виявилося 1,93 проміле при нормі 0,2”, – додає Семененко.
1

Мешканці вулиці Богдана Хмельницького вже неодноразово зверталися до влади Гостомеля з проханням встановити обмежувачі руху.

“Весною ми зверталися до селищного голови Гостомеля з проханнями облаштувати пішохідний перехід біля наших двох будинків по вул. Богдана Хмельницького, 1. Ми просили встановити відповідні дорожні знаки й встановити обмежувачі руху. Перехід та знаки зробили, а от щодо обмежувачів чекаємо й досі. В наших двох будинках живе  більше 30 дітей. Половина з них школярі. Діти стоять довго перед переходом, але водії на них не реангують. Я з вікна часто спостерігаю як діти по 10 хвилин стоять і чекають, щоб перейти дорогу. Траса дуже завантажена, водії не дотримуються правил руху в населеному пункті. Їдуть з Блиставиці на великій швидкості й мають нахабство здійснювати обгін через суцільну лінію та ще й на переході, – занепокоєна гостомельчанка Юлія Курінна.

В поліції повідомили, що водій буде позбавлений прав керування транспортними засобами.

“Склали протокол за ст. 130 КУпАП – керування транспортом в нетверезому стані, за це йому загрожує позбавлення прав керування будь-якими видами транспорту терміном на 1 рік та штраф 10 200 гривень. Справу передано до суду”, – розповідає старший інспектор з нагляду за дорожнім рухом Ірпеня Сергій Лісовський.

Нагадаємо, кілька років тому на цій вулиці вантажівка збила дівчину. Тоді місцеві мешканці просили встановити обмежувачі швидкості. Екс-голова селища Анатолій Кириченко, який також мешкає на цій вулиці, був проти.

заява полыцейськы 2013

Екс-депутат Київської облради Ігор Борзило перед виборами обіцяв поставити сучасні пластикові обмежувачі на трасі.

В результаті на проїжджій частині з’явилися насипи з асфальту. Через кілька днів їх зішкребли невідомі.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539