“Нові обличчя” в Бучі плюють на арешт ГПУ

0

27 вересня в лісовій частині Бучі за адресою вул. Пушкінська, 14-з бучанці зупинили незаконні будівельні роботи. Містяни в своїх діях посилалися на рішення Печерського суду про арешт 890 га лісу в Бучі.

Невідомі на ділянці, яка входить до земель державного лісового фонду, викорчовували пеньки, вантажили на машини залишки дерев та рівняли грунт після робіт.

Місцеві мешканці викликали прокуратуру та поліцію. Прокуратура відправила на штрафмайданчик трактор, який корчував пеньки.

“Знищення дерев на цій ділянці почалося ще минулого тижня. Мені зателефонували сусіди, коли вже було вирізано 40 живих дерев. Чоловік, який називався власником і був присутній на цій ділянці минулого тижня, сказав, що ніхто не має права вказувати, що йому робити. Але після того як ми викликали поліцію, він почав від нас тікати. Сів в машину й поїхав. Жодного документу на право власності він не показав і більше ми його не бачили”, – розповідає бучанка Ірина Литвиненко.

1

“Цього разу на ділянку прийшов інший власник – Костянтин Кожуховський. В якості документу на ділянку він приніс свідоцтво на право власності, офомлене на Стефанію Мирончук. За словами Кожуховського, власниця – це його 74-х літня бабуся. Довіреності від бабусі чоловік не мав”, – додає Литвиненко.

1

У відомостях на кадастровій карті інформація про власника підтверджується. Єдине, що не співпадає, це дата реєстрації права власності. Різниця зі свідоцтвом 4 дні.

1

Інформація про ділянку була внесена на наступний день після Постанови Верховного Суду, якою бучанський ліс було повернуто до державної власності.

Кожуховський повідомив громаді, що на цьому місці його бабуся буде будувати 16-ти поверхівку спеціально для активістів.

Як з’ясувалося, представник власниці Кожуховський має не одну земельну ділянку в лісовій зоні Бучі.

За інформацією реєстру державних актів, у 2011 році чоловік отримав ділянку по вулиці Тургенєва, 17-к.

1

“Коли ми його запитали, чи отримував він землю в межах “Бучанського межигір’я”, він сказав, що його ділянка була за школою, що неподалік помістя Калєтніка. Ми спитали, за якою адресою, він сказав, що не пам’ятає, бо це було аж 5 оків тому й він вже забув. Як таке може бути? Забути адресу своєї ділянки можна лише в одному випадку, виступаючи в ролі підставної особи”, – переконана Литвиненко.

За інформацією голови Бучанського осередку партії “Нові обличчя” Івана Лисенка Кожуховський у вересні 2015-го року став “новим обличчям”.

1Камази, які привезли на ділянку пісок, поліція поки не бачить підстав затримувати. У ролі адвоката забудовників виступає слідчий Ірпінської поліції Валентин Колосюк, який раніше захищав забудовників на Пушкінській, 19-г.

1

Нагадаємо, тоді слідчий Сергій Власенко прогав суд щодо арешту земельної ділянки. Це рішення приїхали зачитати два слідчих з Ірпінського відділення поліції. Вони підійшли до громади разом із забудовниками й почали говорити людям, щоб ті розходилися, бо в забудовників все законно, а суд не наклав арешт на земельну ділянку. Було видно, що вони раділи рішенню суду, який програли, ймовірно, зумисне.

1

Про протиправні дії Ірпінських слідчих та фактично покривання злочинів місцевої влади активісти скаржилися народному депутату Ользі Черваковій. Тоді будівництво було зупинене.

Під час підготовки матеріалу до публікації, в прокуратурі Ірпеня редакції “Громади Приірпіння” повідомили, що Камази таки погодили затримати. В справу втрутився заступник начальника слідства Ірпінської поліції.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539