Сестра прокурора області має землю в Біличанському лісі

0

9 вересня Печерський районний суд м.Києва за клопотанням слідчих ГПУ наклав арешт на майно Лариси Прокопенко, сестри екс-зампрокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це повідомляють “Наші гроші”.

Генпрокуратура просила арештувати майно Лариси Прокопенко в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні. Йдеться про так звану “сміттєву справу“: Корнійцю закидають те, що він заволодів часткою у ТОВ “Компанія “Ніколсан” (займається вивезенням сміття) з використанням свого службового становища. Частку оформив на свою сестру Прокопенко, як на підставну особу.

8 серпня цього року Корнійцю повідомили про підозру у вимаганні та підробці документів, як організатору злочину, Прокопенко – як спільнику. За таким переліком статей передбачено позбавлення волі на 7-12 років з конфіскацією майна. Відтак прокуратура звернулася до суду з проханням накласти арешт на майно Прокопенко, клопотання задоволено у повному обсязі.

За інформацією журналістів програми “Наші гроші” арешт накладено на квартири, низку транспортних засобів та близько 20-ти земельних ділянок у Київській області.

Як з’ясували журналісти, 5 земельних ділянок по 0,15 га Прокопенко на території нацпарку, до якого увійшов Біличанський ліс. Земля розкроєна в Біличанському лісі, призначення змінене для будівництва житлових будинків.

1

У червні 2011 року на всі ці ділянки уже накладав арешт слідчий Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області. Окрім того одну з ділянок у 2013 році арештовував ще й Ірпінський міський суд.

Тоді прокуратура заявила, що ділянка була віддана Коцюбинською селищною радою в приватну власність незаконно. Суд визнав землевідвід і акт на землю недійсними, але вимогу визнати недійсним право власності на ділянку відхилили з тієї причини, що прокуратура не конкретизувала – кому.

Нагадаємо, Громада Приірпіння розслідує дерибан Біличанського лісу з 2009 року. Тоді стало відомо, що у 2008 році Коцюбинська селищна рада роздерибанила 501 ділянку поміж депутатами, їхніми родичами, підставними особами та іншими.

Як стало відомо пізніше, майже 100 ділянок опинилися у власності депутата Коцюбинської ради Владислава Євстєфєєва, який у 2014 році задекларував дохід у 8,5 тисяч гривень, а у декларації за 2015 рік вказав, що поповнив статутний капітал товариства забудовника на майже 8 мільйонеів гривень.

Станом на сьогодні Євстєфєєв голосує в раді разом з депутатами партії “Нові обличчя”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539