Півроку роботи Гостомельської ради: депутатка Шальман прогуляла 70% засідань сесій

0

Найбільше сесійних засідань Гостомельської селищної ради пропустила депутатка та викладач Інституту журналістики Тетяна Шальман. З десяти засідань вона була лише на трьох. Таким чином депутатка, яка раніше закликала відстрілювати журналістів як собак, проігнорувала 70% засідань.

За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”).Тетяна Шальман у коментарі повідомила, що 4 місяці перебувала на стажуванні, про що написала заяву:

Я за основним місцем роботи перебувала на стажуванні, про що писала заяву, що в зв’язку зі стажуванням за основним місцем роботи я буду змушена пропустити. Я пропустила 4 місяці, це правда: лютий, березень, квітень, травень, у червні я вже повернулася. Це стажування обов’язкове раз на 5 років, я зобов’язана була виконати умови стажування.

За інформацією від колег та виборців Шальман, жінка майже півроку була відсутня в Україні – перебувала в Америці у дочки.

У соцмережі Facebook Шальман публікує відео розваг з родиною в США.

На звіті, який депутатка провела після повернення з відпочинку, виборці висловили невдоволення її роботою.

Шальман прогулювала не лише сесії, а й засідання комісії. Депутатка пропустила 40% засідань бюджетної комісії, до складу якої вона входить.

Треба зауважити, що закон не передбачає поважних причин, які дозволяли б депутату прогулювати засідання.

Бюджетну комісію, окрім Шальман, прогулює й Володимир Філіпчук. Депутат також пропустив близько 40% засідань.

До прогульників сесійних засідань ради потрапив також підприємець Роман Гамарник. Депутат пропустив 40% засідань.

Разом з Гамарником 40% засідань сесій Гостомельської ради прогуляв працівник поліції Сергій Жабченко. Депутат ігнорує не лише сесії, а й комісію. Він пропустив 50% засідань комісії. До слова, Жабченко входить до популярної в раді земельної комісії.

Депутат Жабченко здивований інформації про таку кількості пропусків:

Це хто вам такі дані дав? Такого не може бути… не знаю, чого вам такі дані дали, трошки вони якісь не ті… Хоча були такі моменти коли комісії проводилися, а мене не запрошували. А бувають і такі моменти, що я сьогодні, наприклад, на роботі, а мені дзвонять і кажуть, що комісія буде сьогодні після обіду. А я ж працюю і мені треба йти до вищого керівництва. Ви ж розумієте, що ніхто так не відпрошується з роботи, якщо працює.

Більшість в земельній комісії мають представники родини Прилипків.

Натисніть для збільшення

До земельної комісії входять 5 депутатів. Двоє з них – Ольга Прилипко та Надія Дудник (Прилипко), – дочки селищного голови Гостомеля, екс-регіонала Юрія Прилипка.

Членом земельної комісії є також кума доньки Прилипка, лікар-педіатр Жанна Лінчук. Лінчук виявилася найбільшою прогульницею засідань комісії – вона пропустила майже 60%.

Жанна Лінчук у коментарі телефоном повідомила, що пропустила засідання через роботу:

Через графік комісій і моєї роботи – я є лікар-педіатр Гостомельської амбулаторії… У нас часто нехватка лікарів і був відпускний період у лікарів, то мене просто немає ким замінити. І я дуже часто прибігаю на комісії уже під кінець… фізично можу не встигати. Але завжди в курсі подій. Я вважаю, що впоруюся і на роботі і в депутатській діяльності.

До прогульників ради потрапив і депутат та керівник КП “Гостомель Житлоінвест” Вадим Дубас. Він пропустив 30% засідань сесій.

Я був у від вдрядженні, другий раз у мене помер батько, а третій раз я був на відпочинку. Про це я повідомляв секретаря ради. Цього року в раді не було перерви на засідання влітку – рада працювала й засідала щомісяця, а то й по кілька разів на місяць. Попередні роки влітку була перерва – місяць, щоб депутати могли відпочити, – коментує свої пропуски Дубас.

Майже 30% засідань бюджетної комісії пропустив син голови комісії директора ТОВ “Альф ЛТД” Олега Мамчура – Сергій Мамчур. До слова, саме на фірму Мамчура зараховується найбільше бюджетних коштів для виконання різного виду ремонтних робіт в селищі.

Згідно з даними про відвідування депутатів Гостомельської ради минулої каденції, до ради потрапив лише один прогульник – Сергій Жабченко. Він пропустив більше 25% засідань протягом каденції. Решта прогульників минулої каденції – Павло Лоза, Андрій Білий та Олександр Коваленко до нового складу ради не потрапили.

ЧЕСНО вже отримали дані про відвідування депутатів Бучанської міської ради й найближчим часом рух оприлюднить огляд прогульників. Що стосується Ірпінської міської ради, то 2 каденції поспіль на запити ЧЕСНО про відвідування депутатів рада не відповідає й відомостей про прогульників не надає.

Коцюбинська селищна рада не підпадає під моніторинг відвідуваності у 2016 році, оскільки позачергові вибори в раду пройшли 17 липня.

#прогульники, #рада, #депутати, #гостомель
Автори: Олена Жежера, Сергій Огородник – журналісти руху ЧЕСНО

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539