Ірпінці заплатять за картинку Біличанскього лісу 55 тисяч гривень

0

Пам’ятаєте передвиборчий автобус “Ірпінь-Коцюбинське-Ірпінь”? Той самий, за який з бюджету для піару “Нових облич” заплатили 22 тисячі гривень, а потім з’ясувалося, що він нікому не потрібний.

Так от, дивлюсь як забавляється Володимир Карплюк з ірпінським бюджетним ресурсом і дивуюсь! Спочатку думав, що люди не розуміють деталей. Намагався розтлумачити, пояснити, що до чого… А тепер бачу, що фраза “Краде, але щось робить” зустрічається в ірпінців не так вже й рідко. Напевно, люди просто не розуміють масштабів того слова “краде” й що можна було б зробити для городян за ті ж гроші!

Те, що розкрадання центральної площі Ірпеня почалося з списання 1,5 мільйонів гривен і це нікого не торкнуло, то це був тільки початок. Вся плитка, яка там була, гранітні плити, дерева (вже як деревина), бювет, бордюри і навіть дитячий майданчик – все було просто списано! Перетворено на “нуль”!

Без імені

 

Було півтора мільйони і раптом вони щезли…. Ніякого паспорту об’єкту, ніякої техніки безпеки ніхто не дотримувався.

Без імені

Те що зараз по найприблизнішим підрахункам на реконструкцію вітрачено понад 200(!) мільйонів гривень, ніби нікого й не дивує, тому що люди навіть уявити не можуть, що перезбуджений мозок бізнес-мера може виявити саме такі пріоритети використання коштів.

Ні, не на дитячу їжу, не на дитячі садочки чі школи, де харчування з початку року стало платним. А саме на сумнівний піар, який зараз коїться і центрі Ірпеня. Але вже й цього мало. Серед моїх колег архітекторів, я не раз чув думку, що допоки в Ірпені Карплюк, то ніхто з них не буде тут працювати. От і виходить, що йому так і приходиться працювати з славнозвісним архітектором Валерієм Косаревим і “Ладо-проектом”, які дискредитували і себе, неякісними архітектурними рішеннями з апофеозом несмаку, і своїх замовників, серед яких і Карплюк з Федоруком.

Навіщо Ірпеню замовляти картинку Біличанського лісу за 55 тис грн?

 

Як водиться, платить Карплюк своїм улюбленцям за те, об що ми й вимушені шпортатись, своїми поглядами та часом. Не виключення і сплата бюджетними коштами за ескіз Біличанського парку (!!!), який Карплюк вже замовив.

 

Тут є одне логічне питання: навіщо з лісу робити парк? У всьому світі роблять парки з урбанізованих територій, і тільки в Карплюка ноу-хау – він робить парки з лісу! А потім починається забудова зелених зон. До слова, у Біличанському лісі, як твердять ЗМІ, у Карплюка ділянка поруч з ділянкою депутата Коцюбинської селищної ради Владиславом Євтєфєєвим.

І є цілком логічна колізія: навіщо замовляти ескіз на території, яка не входить до твоєї територіальної громади і на території якої не затверджене зонування. Тобто державна структура, має затвердити зонування, що вона хоче бачити і в якій зоні на території лісу. Але Карплюк на це не зважає. Як і з маршруткою “Ірпінь-Коцюбинське-Ірпінь” викидає кошти на вітер.

У випадку з маршруткою “Ірпінь-Київ-Ірпінь” Карплюк дав заробити якомусь придворному перевізнику. Що стосується ескізу, то картинка всім нам обійдеться у 55 тис грн. Проплата вже пішла і хтось освоїть ці бюджетні гроші.

Без імені

Знаю, багато з вас скаже, що за такі гроші робиться проект, але ж ні – тут лишень ескіз, до створення якого взагалі на громадських засадах можна залучити архітекторів громади. І це не буде коштувати ані копійки.

Так на волонтерських засадах ми розробляли проект для реконструкції парку Коцюбинського, який презентували ще в березні.

Без імені

Неможливо владі Ірпеня ані довести що-небудь, ані заперечити такому марнотратству.

Одразу включається улюблене: “а що ви зробили?…”, або просто брудні образи і наклепи. Так – це вже стиль! Я звернув увагу на те, хто видирається на барикади, заради відбілювання цієї неврівноваженої особи з хворобливим відчуттям власних комплексів неповноцінності, щодо збагачення. Одні й ті самі особи. Подивіться: медіаконсультант Аделаджі Петро Щербина, секретар ради Юрій Денисенко, якого сам же Карплюк Критикував за дерибани, поки не став мером, і колишній псевдоактивіст а чинний депутат Нових облич Максим Плешко. Іноді щось може видати й екс-регіонал Дмитро Христюк. А більше ж ніхто! Оце і вся їх армія? Оце і вся їх команда?

А решта, все робить адмінресурс і куплений електорат з тітушнею. А виборці не стежать за грошима і не питають з влади в часи війни: чому ви витрачаємо 22 тис на нікому не потрібну маршрутку, чому ми витрачаємо 55 тисяч на картинку, застосування якої недоцільне з точки зору здорового глузду і вкрай примарне через відсутність адміністративного підпорядкування, чому даємо нищити дерева під мерією й коли діти харчуються у школах платно, давати заробити комусь на посадці нових дерев та новій плитці під мерією?

Без іменіАвтор: Ігор Юрчак – архітектор, мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539