Відголосок далекого 1941-го

0

РЕВАНШ ЗА 1941-й: НАСТУП НА КИЇВ З КОЦЮБИНСЬКОГО
Або як ВОНИ нашу землю загарбують.

От бувають же чудеса в Приірпінні! Виходите в долину Ірпінь-річки, перебираєтеся на той берег й одразу опиняєтеся – на перший погляд здається у правічному дрімучому лісі… Е, ні – це вже… селище Коцюбинське. Хоча до самого селища (того що довкола залізничної станції Біличі) ще йти і йти долаючи кілометри лісовими хащами, але вже кожна звірина у тому лісі начувана, що це – «земля Калитчина». Тобто, у даному разі Садовського – селищного голови Коцюбинського.

Про що й засвідчує завірений ним план відновлення «історичної справедливості» 1941 року (можна подумати, щоб фашистам не віддавати). Пригадуєте, хтось вже казав, що вона, тобто «справедливість – є!»… А – так це ж ВОНА й казала!

У що ж простим смертним виливається ця «справедливість»? Деяким з них – 501 людині – «пощастило» стати номінальними власниками земельних ділянок у Коцюбинському. Звісно, «пощастило» в лапках, оскільки як зазначається у постанові слідчого з цього приводу, цією землею від імені півтисячі громадян розпоряджалися «невстановлені особи».

Ось ці документи:

 

 

 

Проте, далі цих постанов справа з цієї земельною аферою не рухається. Вони й не дивно тут все ВОНИ все контролюють. І недовідставлений чи перепідставлений (в якому він там нині статусі?) міністр внутрішній справ Юрій Луценко. І Київська облрада й Ірпінська міська рада – контрольовані відповідними БЮТами. Відтак, і Коцюбинський голова Вадим Садовський та селищна рада – хоч і обрані в мажоритарних округах – але все одно змушені танцювати під БЮТівську дудку вищестоящих рад. Їм же потрібно отримувати на потрібних документах «добро» вищестоящих контролюючих та дозвільних структур – відділів земресурсів, БТІ, архітектури, екології, СЕС і т. д., і т. п.

Тим більше, як стало відомо з конфіденційних джерел, на Садовського прямо в його кабінеті «наїхали» високопоставлені БЮТівці примусивши його у такий спосіб дерибанити землі очолюваної ним громади та загарбувати нові території – ні не для мешканців Коцюбинського, а для високопоставлених БЮТівців та тих з ким ВОНИ змушені ділитися. Знову ж таки, на жаль, це не прості виборці, що потребують покращення житлових умов – а високоповажні чини в облраді, прокуратурі, МВС і т. ін.

Тож, коли чуєш, що ВОНА йде в Президенти, щоб подолати земельну мафію корупцію, то виникає логічне запитання: а навіщо ж її було створювати, щоб потім долати?! Народ «терзают смутниє сомнєнія», що мафія і корупція приходить до влади, аби побороти саму себе.

Наведені вище документи розкривають земельні афери в Коцюбинському 2008 року. А скільки відтоді могли роздати земель на підставних осіб? Адже згідно нововстановленої території селища Коцюбинське – воно охопило кілька квадратних кілометрів правічного лісу. Це сотні гектарів землі! Цікаво, за ким вони зараз числяться?

Як свідчить практика, надані начебто простим смертним громадянам ділянки – земельні аферисти (ці самі «невстановлені особи») від імені формальних власників об’єднують у великі «латифундії», які переводять у власність (часто зі зміною цільового призначення землі) тих, хто кришує цей дерибан.

Відтак, виникає небезпідставне побоювання, що коли ВОНИ узурпують владу повністю, то виявиться, що ліс, який донедавна вважався частиною Києва (через що його не могли роздери банити місцеві корупціонери), вже є приватною власністю якихось високопоставлених БЮТівців. І чи не влаштовуватимуть ВОНИ там полювання на грибників та туристів, як Лозинський і К на Кіровоградщині?

В Ірпені БЮТівці поводяться, як казав відомий кінематографічний персонаж Попандопуло «наканує грандіозного шухєра». Наприкінці минулого року ВОНИ роздерибанили сім з лишком (!) гектарів землі, яка належала раніше державній структурі «Укргеофізика» (у районі Водоканалу).

Якісь люди отримали земельні ділянки розміром по 30-40 соток (!) кожна під «обслуговування житлового будинку та ведення особистого селянського господарства». Цікаво, скільки серед цих людей ірпінчан, які реально потребують покращення житлових умов?

Зараз по всьому Ірпеню сорок ділянок (загалом близько 4 гектарів) у стадії оформлення зміни цільового призначення. Тобто, роздадуть ще 4 гектари. Гадаєте, тим, хто справді потребує покращення житла? Сумніваюся. Відчуваю, шановні читачі-виборці – й Ви також.

Наразі пройшло першу стадію рішення розробки проектів відведення п’яти земельних ділянок по 20 (!) соток кожна в районі БТР (західний Ірпінь). Як Ви гадаєте: для кого так ВОНИ розщедрилися? Невже задля тих, хто віддано голосує за НЕЇ та її політичну силу? Навряд чи – швидше землю отримують ті, хто з її волі потрапляє до державного корита на різних рівнях.

Таке нинішнє активне й масштабне переведення земель, що належали державі у чиюсь приватну власність аж ніяк не відповідає гаслу обіцяного дешевого житла. Тільки держава може дати під будівництво землю безплатно. А в господаря, якогось зажерливого новітнього скоробагатька, її доведеться викуповувати.

Ось так ВОНИ й працюють. Доки люди роками й десятиліттями стоять у чергах на житло чи земельну ділянку – нинішня поки що влада поспіхом дери банить те, що належить державі – тобто нам з вами!

Джерело: “Зоря Приірпіння”
Tagged with: , ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539