Передвиборча гречка від депутата Казимирова: старі сімейні традиції

0

Під час збору підписів за створення “Національного природного парку “Біличанський ліс” активісти дізнаються все нові й нові факти із життя селища.

Минулого тижня з’ясувалося, що викладачі школи навіть не попередили дітей про те, що не буде харчування й діти просиділи навчальний день голодні.

Цього тижня одна із коцюбинчанок, яка живе на вулиці Островського, коли їй активісти розповіли про свою ініціативу й дерибан прадавнього лісу, відверто здивувалась, бо вперше почула від когось, що ліс став приватною власністю.

“Це добре, що ви боретесь. А я й не знала про це все. Ви думаєте депутати звітують? Я он нашого не бачила роками. Від нас Казимиров пройшов. Знаєте як? Пакети з гречкою носив. Стукав. Я відкрила. Казав, що сусід, от вам, мовляв, подарунок, голосуйте за мене,” – пояснює мешканка з вулиці Островської, ставлячи підпис за збереження лісу.

“Тільки не називайте мого імені. Я брала пакет. Але за нього не голосувала. Що там було в пакеті? Та вже точно не пам’ятаю. Крупи якісь. Люди брали, знаєте, живемо бідно. Так-сяк,” – додала вона.

Інформацію підтвердила й інша мешканка округу.

“Та носив! І він, і його батько! Ще й казав, голосуйте за мого сина. А батько вже покійний був головою селища. От такі родинні методи для потрапляння до влади,” – сказала жінка, яка теж побажала залишитись неназваною в статті, бо не хоче, щоб “сусід гнівався”.

“Ну от так, голосують, бо їм дали пару кілограмів гречки, а шкоди потім на мільйони,” – показує рукою на роздерибанений ліс киянин Олександр, який став свідком розмови активістів із мешканкою округу Казимирова.

Комітет виборців України вже не вперше зіштовхується з “передвиборчою гречкою”. Голова КВУ коментує ситуацію, що склалась в Коцюбинському.

“Закон чітко говорить, що заборонена агітація, яка супроводжується безкоштовним наданням товарів чи послуг або наданням цих товарів та послуг за заниженими цінами,” – пояснює законодавче поле Олександр Чернетко.

Інший його колега додає про наслідки такої передвиборчої діяльності.

“У таких ситуаціях може бути зняття з реєстрації як мінімум. Те, що це підкуп виборців, і за це можна бути вилученим з передвиборчого процесу – це факт. Такі дії треба записувати на диктофон чи камеру. Якщо є надійні свідки, які потім не відмовляться від своїх слів під тиском, то теж добре. За рішенням тервиборчкому або суду кандидата знімають у таких випадках з виборів,” –  аналізує ситуацію Анатолій Бойко.

Оскільки протягом тижня журналіст редакції так і не зміг зв’язатись із депутатом селищної ради, то редакція звертається з сторінок сайту до Вадима Івановича Казимирова з проханням прокоментувати заяви мешканців його округу й дати відповідь на такі питання:

  1. Чи буде він балотуватись на депутата селища знову?
  2. Якщо так, то чи буде знову в арсеналі його агітації незаконне роздавання подібних “подарунків”?
  3. Чи голосував він особисто за роздачу в приватну власність лісу першої категорії?

Коцюбинське.com.ua – Сайт громади селища

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539