Дебати будуть 29 жовтня о 17:30 у будинку культури

1

На організацію й проведення дебатів залишилось два дні. На минулому тижні по всьому селищу з’явилися листівки від Вадима Садовського, де він викликав своїх опонентів на дебати.

Свою письмову згоду він просив занести в приміщення селищної ради.

Першим на дебати погодився Вадим Кузьміч. Його згода виборчкомом зареєстрована ще 15 жовтня.

Друга заява сьогодні була зареєстрована від Вячеслава Кредісова.

У штабі Григорія Гарасюти сказали, що не заносили ніяких повідомлень, але до дебатів готові.

“Ну зараз подаються скарги взагалі на те, що ці листівки клеїлись у невстановлених місцях. Потім він ще скаже, що листівки не його, а якась провокація. Якщо він хоче дебатів, то хай звертається особисто. Ми готові. Ну, і якщо він дійсно хотів дебатів, то треба було запросити тих, хто очолює список. Згідно з різними соціологічними опитуваннями, рейтинг очолює Садовський, Кредісов і Гарасюта. В залежності від того, хто проводить, яка вибірка – комбінації різні,” – повідомляє редакції Руслан, працівник штабу.

“Взагалі тут таке свавілля. Територіальна комісія вся від Садовського. Вони он Кредісову попередження винесли з порушенням закону, взагалі права не мали. Повне свавілля,” – додає він.

Мешканка Коцюбинського Юлія Васіна телефоном сьогодні намагалася з’ясувати, коли будуть дебати.

“Набрала я сьогодні селищну раду. В приймальні мені сказали пере телефонувати на інший номер – виборчої комісії. Там мені відповіла пані Рахімова. Вона заступниця голови виборчої дільниці. Пані Рахімова сказала, що поки що даних щодо дебатів немає,” – повідомила коцюбинчанка, яка хоче відвідати цей захід.

Ближче до вечора вдалося зв’язатися з штабом Володимира Жаркова. Тут повідомили, що заявку на дебати занесли сьогодні й їм повідомили про те, що вони відбудуться 29 жовтня о 17:30 в будинку культури.

Редакція попросила кількох коцюбинчан поточнити інформацію у виборчої комісії.

“Я зателефонував туди. Запитав, коли будуть дебати. Мене перепитали, що за дебати. Я пояснив. Вони дуже довго радились і я чув дуже цікаву інформацію. Один жіночий голос сказав: “Ми не повинні приховувати інформацію”. Другий відповів: “І не повинні казати”. Але все ж жінка підійшла до телефону й назвала точний час й місце проведення.” – розповідає Дмитро Собко.

Оскільки про дебати, окрім Володимира Жаркова, ніхто не знав, журналісти почали опитувати штаби.

У Кредісова, який, як і Жарков, подавав свою заявку сьогодні, про це дізнались від редакції сайту.

“Ну в нас у п’ятницю захід з 16:30 до 20:00. Вони про це чудово знають. Заявку занесли ще два тижні тому. Буде концерт. Але ми будемо шукати можливості, щоб відвідати дебати,” – повідомляє в телефонній розмові Андрій, працівник штабу.

У штабі Гарасюти, коли дізнались від редакції сайту про те, що дебати дійсно будуть, дали юристам розпорядження готувати заявку на участь.

Юристи Гарасюти повернулись з територіальної комісії ні з чим. За словами представника цього кандидата, у тервиборчкомі їм повідомили, що дебати не вони проводять.

“Ну і кому вірити? Повісили якісь листівки, де Садовський закликає на дебати. Розвісили їх  по всьому селищу з порушенням законодавства. І тепер територільна комісія, якщо визнає, що то його листівки, то Садовський, виходить, порушує виборче законодаство. Так він тепер від них відхрещується. Якщо робити серйозно, то вони знають, де штаб. Часто засилають сюди своїх козачків. Хай цивілізовано тепер прийдуть і запросять. А так, виходить Садовський викликає всіх на своє шоу,” – пояснює позицію штабу Гарасюти Руслан.

Вадим Кузьміч, який першим подав заявку на участь в дебатах, про них дізнався останній. Й знову-таки від редакції сайту.

“Я в шоці. в мене зустріч з виборцями у цей деньна 18:00. Я ж був у них в обід. Питав щодо цьогою Нічого ж не сказали,” – дивується кандидат на посаду селищного голови Вадим Кузьміч.

Станом на сьогодні готовність виступити в дебатах висловили Вадим Кузьміч, Вячеслав Кредісов, Володимир Жарков.

1 Comment

  1. Ы 31 Жовтня 2010 at 02:30

    Ну и, чем закончилось все “действо”?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539