Запит народного депутата Єфремова до Генерального прокурора Пшонки

2

Зимова прогулянка Як і повідомляла редакція, у грудні проти Нового Року голова найбільшої парламентської фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов після зустрічі з парламентськими журналістами написав депутатське звернення до Генерального прокурора Віктора Пшонки щодо ситуації з відведенням лісу у приватну власність.

Редакція отримала згоду від народного депутата на оприлюднення тексту документа.

До додатку листа увійшли документи, зібрані журнаілстами в ході їхніх розслідувань.

Зокрема Олександр Єфремов пообіцяв редакції надати відповідь Генерального прокурора України на його звернення, щойно він її отримає.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

ЄФРЕМОВ  ОЛЕКСАНДР  СЕРГІЙОВИЧ

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5

­­­­­­­­№ 04-01/528                                                                              “25.12.2010 “

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

Шановний Вікторе Павловичу!

До мене, як до народного депутата України, надійшло звернення від імені журналістів різних засобів масової інформації щодо протиправного, на їх переконання, розпорядження Коцюбинською селищною радою землями лісогосподарського призначення.

З листа вбачається, що рішенням Коцюбинської селищної ради Київської області від 11 жовтня 2010 року № 186, всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

На незаконність розпорядження селищною радою землями лісового фонду, прилеглими до смт Коцюбинське, вказується у наданому заявниками листі Київської міської державної адміністрації від 19.08.09 № 014-1208. В ньому, зокрема, зазначається, що «…територія смт Коцюбинське є вкрапленою територією в межах м. Києва і з усіх сторін обмежена землями лісогосподарського призначення м. Києва, що обліковуються за комунальним підприємством «Святошинське лісопаркове господарство».

Попри зазначене, 25 вересня 2008 року Коцюбинська селищна рада Київської області рішенням № 689/22-5 «Про перспективний план розвитку смт Коцюбинське» затвердила техніко-економічне обґрунтування розвитку селища Коцюбинське за рахунок територій, які відносяться до земель лісогосподарського призначення м. Києва.

Після цього, Коцюбинською селищною радою були прийняті рішення, якими громадянам передавались у приватну власність для індивідуального житлового будівництва землі, що обліковуються землями лісогосподарського призначення в межах м. Києва, чим, на переконання заявників, порушено закріплене Конституцією України право власності територіальної громади
м. Києва на землю, а також закріплене ст. 9 та п. 12 Перехідних положень Земельного кодексу України право Київської міської ради на розпорядження землями в межах м. Києва.

З урахуванням викладеного, керуючись статтею 16 Закону України “Про статус народного депутата України”, прошу Вас, шановний Вікторе Павловичу, розглянути підняті у зверненні питання.

Про наслідки розгляду прошу повідомити мене та автора звернення у встановлений чинним законодавством термін.

Додаток на 13 арк.

З повагою,

Народний депутат України                                                 О.С. Єфремов

2 коментарі

  1. Сашко 16 Лютого 2011 at 21:06

    надо бы того – “дернуть” Ефремку! А он пусть “нагнет” Генерального Кума. Ирпенские прокуроришки наверняка земелькой, также, не побрезговали.

  2. Сашко 12 Березня 2011 at 15:13

    Ну и чё Еремка? Молчит как “рыба об лед”?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539