У Верховній Раді хочуть бачити документи щодо дерибану лісу

11

Де депутати – там земельний дерибан? – 2Звернення депутата Верховної Ради України члена фракції Партії Регіонів Юлії Ковалевської із вимогою надати відповідні документи про засновників та членів кооперативів, яким селищна рада, відхиливши протести прокурора таки постановила надати землю сьогодні зареєстрували у селищній раді.

Нагадаємо на громадській гуманітарній раді Президент Віктор Янукович заявив:

“По Києву, як я кілька днів тому сказав голові Київської адміністрації: всі рішення, які були про виділення земельних ділянок на дільницях лісових насаджень, дитячих садочків і так далі, – зупинити. І Генпрокуратура зараз цими питаннями займається”.

Ще раніше до Генерального прокурора щодо дерибану лісу поблизу селища звернувся сам голова фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

Реакцією прокуратури стало винесення протестів, які селищна рада на сесії відхилила. Зараз прокуратура готує відповідні позови до суду.

Місцева влада має до 10 днів, щоб відповісти на звернення народного депутата України.

“У разы неможливосты розгляду звернення народного депутата у визначений строк його повыдомляють про це офыцыйним листом з викладенням причин продовження строку розгляду. Строк розгляду депутатського звернення, з урахуванням продовження, не може перевищувати 30 днів з моменту його одержання, ” – йдеться в законі.

Текст звернення Юлії Ковалевської редакція наводить повністю.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

КОВАЛЕВСЬКА ЮЛІЯ СЕРГІЇВНА

Вих. № 117 від 28 березня 2011 року

Селищному голові смт Коцюбинське

Київської області

Садовському В. І.

Шановний Вадиме Івановичу!

До мене як до народного депутата України надійшло звернення депутата Коцюбинської селищної ради Київської області Федорів Ірини Павлівни щодо рішень, прийнятих з порушенням законодавства Коцюбинською селищною радою про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою та відведення земельних ділянок громадянам для будівництва.

Так з інформації, наданої прокуратурою Київської області, вбачається, що рішеннями Коцюбинської селищної ради Київської області від 11 жовтня 2010 року № 180, 181, 182, 183, 184, 186 всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” надано дозвіл житлово-будівельним кооперативам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 501 гектар для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд. Крім того, рішення № 186 передбачає виділення 1374-ом громадянам дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 0,1 гектар кожному для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

Заявник зазначає, що 25 вересня 2008 року Коцюбинська селищна рада Київської області рішенням № 689/22-5 “Про перспективний план розвитку смт Коцюбинське” затвердила техніко-економічне обґрунтування розвитку селища Коцюбинське за рахунок територій, які відносяться до земель лісогосподарського призначення м. Києва, а 11 жовтня 2010 року приймає вищезазначені рішення, яким громадянам передається у приватну власність для індивідуального житлового будівництва землі, що обліковуються землями лісогосподарського призначення в межах м. Києва.

Разом з тим, Київська  міська державна адміністрація у своєму листі на ім’я заявника від 19.08.09 р. №014-1208 зазначає, що “…територія смт Коцюбинське є вкрапленою територією в межах м. Києва і з усіх сторін обмежена землями лісогосподарського призначення м. Києва, що обліковуються за комунальним підприємством “Святошинське лісопаркове господарство”.

Отже, на переконання заявників, прийнятими рішеннями Коцюбинської селищної ради Київської області порушується закріплене Конституцією України право власності територіальної громади м. Києва на землю, порушення вимок ст. 9 та п. 12 розділу Земельного кодексу України, щодо права Київської міської ради на розпорядження на розпорядження землями в межах м. Києва.

З урахуванням викладеного, керуючись ст.ст. 16, 19 Закону України “Про статус народного депутата України” прошу Вас надати:

1.Належним чином завірені копії рішень Коцюбинської селищної ради № 180-186 від 11 жовтня 2010 року з усіма додатками до них, а також копії документів, на підставі яких приймалися такі рішення.

2. Належним чином завірені копії документів, в яких зазначається інформація про засновників, членів та час заснування житлово-будівельних кооперативів “Берковець”, “Біличанка”, “Злагода”, “Моноліт”, “Спільнота”, яким (кооперативам) було надано вищезазначені дозволи за рішенням Коцюбинської ради № 180 – 185 від 11 жовтня 2010 року.

3. Належним чином завірені копії рішень Коцюбинської селищної рдаи № 106 від 22 липня 2010 року “Про затвердження Схеми планування території смт. Коцюбинське”, № 153 від 15.09.2010 року “Про затвердження Генерального плану смт. Коцюбинське”, № 155 від 15.09.2010 року “Про затвердження Правил забудови смт. Коцюбинське”, а також іншу містобудівну документацію (яка стосується зазначеного питання) з усіма додатками до них, та належним чином завірені копії документів, на підставі яких приймалися такі рішення.

4. Роз’яснення щодо підстав та порядку прийняття рішень Коцюбинською селищною радою Київської області про надання зазначених земельних ділянок кооперативам і громадам.

5. Роз’яснення щодо підстав та порядку відповідно до яких (реєстрація у Києві, наявності пільг тощо), крім заяви особи, Коцюбинською селищною радою Київської області приймаються рішення про відведення земельних ділянок громадянам для будівництва з подальшою передачею у приватну власність.

Додатки:

  1. Копія звернення депутата Коцюбинської ради Київської області Федорів І. П. на 2 арк. в 1 прим.
  2. Копія листа заступника прокурора Київської області № 21-12 вих. 11 від 01.03.11 на ім’я керівника інформаційно-аналітичного відділу програми “Вікна-Новини” на 2 арк. в 1 прим.
  3. Копія листа Київської міської державної адміністрації від 19.08.09 р. № 014-1208 на ім’я спеціального кореспондента Інформаційно-аналітичної програми “Вікна-Новини” телеканалу СТБ ЗАТ “Міжнародний Медіа Центр СТБ” андрушку С.С. на 2 арк. в 1 прим.

З повагою,

Народний депутат України                               Ю. С. Ковалевська

11 коментарів

  1. aztec 30 Березня 2011 at 19:12

    Якось раптово наш вельмишановний та доблесний мер пішов у відпустку на 2 тижні..) Цікаво, чому ж його ніхто майже не бачить на вулицях селища? Щось мені здається, що скоро всі ті, хто голосував “за” відхилення протестів прокурора так само зникнуть і будуть тихенько вдома сидіти і труситися, щоб їх не знайшли.

  2. Петрович 30 Березня 2011 at 19:28

    Браво,депутат Ирина Федорив! Не дает спуску мафии Садовского! Теперь нашему горе-меру Садовскому и впрямь надо искать отходы для убежища в России или Израиле. Тут уже написали, что Садовский “вдруг” пожелал в отпуск. С чего-бы это?

  3. Сашко 31 Березня 2011 at 18:19

    Ребята не сужайте круг! Кроме Садовского есть и другие герои! Почти всех их вы можете найти среди действующих или бывших депутатов селищсовета или в исполкоме местной рады!!!! Их что простить?

  4. Петрович 1 Квітня 2011 at 01:48

    Сашко, фамилии в студию!

  5. юлія 1 Квітня 2011 at 12:47

    Безусловно,есть и другие герои!!!
    Садовский как и Черновецкий без своего секретаря ну никуда,да и зам голови Мацепа, который при всех властях зам…(наверное за особые заслуги)+конечно же Ирпень (пан Мельник, который сидит в ВРУ и курирует абсолютно все земельные вопросы по Ирпеню и прилегающих териториях).Да и Скаржинский ну не просто стал снова мером…….(когда его спросили как так получилось что за прошлую его каденцию всего-навсего четирем людям выделили землю он ответил блестяще: “ну наверное ошибка какая-то вышла.”
    Они все между собой договариваются и конечно отступного получают хорошего.
    Я не верю ни одному политику,так как столкнулась с этой грязью очень близко , однако очень надеюсь на политическую волю высших ешелонов сегодняшней власти.
    И хочу сказать всем,кто настроен против того чтобы сохранить нормальную екологическую остановку в поселке для себя и своих детей,-поймите,в случае несохранения леса,Коцюбинское уподобится Макеевке,Луганску ,Кривому рогу,где заболеваемость такова,что просто страшно(есть статистика),кроме всего прочего это даст возможность застраивать абсолютно любые об”экты, и тогда совсем не в радость будет тот дом….

  6. lydom 1 Квітня 2011 at 19:20

    Юля права, а касательно списка то по моему голосование было поименным и можно всех пофамильно лицезреть! По моему только 5 депутатов пришли на “шоу в клубе” с трезвой головой.

  7. з вулиці Шевченка 5 Квітня 2011 at 16:36

    Ніхто вже не знайде (та й не буде особливо шукати!) авторів дерибану лісу. Хоча підпис Садовського у цих аферах-документах має бути! По-друге,допоки Петя Мельник (депутат від ПР, він же – ректор-пройдисвіт Податкової академії) буде “ХАЗЯЇНОМ” Приірпіння, ніхто нічого не зможе вдіяти. Мельник настільки міцно тримає за горлянку різних садовських і Ко, що розплутати цей клубок не наважиться ніхто. Пошуміли і досить…А Мельник самовдоволений крокує на чергове телешоу повчати нас як жити…

  8. Сашко 11 Квітня 2011 at 14:09

    Не преувеличивайте возможности бывшего комсомольца пети мельника. Он также марионетка, которую за нитки дергают из банковой!

  9. Сашко 19 Квітня 2011 at 14:01

    Садовский дал ответ Народному депутату или нет? Кто знает?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539