Проблеми з заробітною платнею викладачам музичної школи вирішено до кінця року

6

У Київській обрдержадміністрації телефоном повідомили, що голова КОДА Анатолій Присяжнюк розглянув депутатське звернення депутата селищної ради Ірини Федорів, під яким підписалось сто батьків, й доручив міському голові Ірпеня Володимирові Скаржинському вирішити це питання.

22 листопада в Ірпінській міській раді була проведена позачергова сесія, на якій депутати Ірпінської міської ради прийняли рішення виділити 200 тисяч гривень для бюджету Коцюбинскього.

В бухгалтерії селищної ради редакцію повідомили, що питання з заробітною платнею викладачам музичної школи принаймні цього року вже вирішене.

Щодо бюджету наступного року, то питання залишається відкритим, доки Ірпінь та Коцюбинське не матимуть затверджені депутатськими корпусами бюджети.

“Чи повернуть нам гроші, якщо знайшли кошти на заробітну платню? Бо нам удвічі підвищили вартість навчання. Але найбільше хвилює питання, чи буде школа функціонувати у 2013 році? Вже кілька батьків забрали своїх дітей. Є дуже талановиті діти. Селищний голова казав, що це необов’язкова освіта, тому таке й фінансування. Якщо зроблять так, як казали, оплату піднімуть до 650 гривень за місяць, то діти не будуть ходити взагалі,” – говорить молода мама Оксана.

На зарплату викладачам з благодійних внесків вдалося назбирати 8 300 гривень. 5 тисяч на рахунок перерахували від Олександра Юракова, 3 тисячі гривень від Юрія Цікаленка. 300 гривень надіслав 1 громадянин.

Нагадаємо, що батькам підняли платню за навчання в музичній школі, оскільки в бюджеті селищної ради не було достатньо коштів на виплату навіть заробітної платні у листопаді-грудні цього року й Ірпінь, за словами селищного голови Вадима Садовського, був безкомпромісний у вирішенні цього питання.

6 коментарів

  1. Ігор Домбровський 11 Грудня 2012 at 08:29

    Знаєте , в сферу діяльності місцевої влади входить відповідальність за організацію наповнення місцевого бюджету і лобіювання інтересів місцевої Громади. Нажаль не можу пригадати, щоб Коцюбинський Селищний голова, бодай колись, виступив перед депутатським корпусом Ірпеня щодо лобіювання інтересів селища. Далекі від проблем селища і депутати різних рівнів, які чи-то проживають в Коцюбинському, чи то делеговані громадою в депутатські корпуси різного рівня. Нагадаю що в Київоблраду селищем делеговано 1 депутата, В Ірпіньміськраду 2 депутата, а проживають в Коцюбинському аж 5 депутатів діючої Ірпіньміськради! Чи може згадати Коцюбинська громада хоч якусь лобіську взаємодію цієї потужної колони щодо захисту інтересів селища в резонансних питаннях(захисту лісу, повернення вкраденого садочку та квартир в новобудовах, збереження та розбудови соціальної інфраструктури селища)? Я щось не пригадаю! Аот в захисті СВОЇХ ПРИВАТНИХ інтересів ,щодо захисту СВОЇХ земельних ділянок у лісі, ці так звані „слуги народу”, завжди виступають єдиним фронтом!!!

  2. Учитель 11 Грудня 2012 at 11:56

    Школа не планируется в бюджете 2013, об этом похоже уже знают все. Насчет необязательности образования, то если разобратся, у нас много чего необязательного. Пускай дети после “обязательной школы” лучше идут пить, курить и колоться, зачем нам развитие??? Наш “типа развивающийся поселок” не хочет, повторяю, НЕ ХОЧЕТ содержать школу, НЕ ИДЕТ навстречу, и НЕ ПЫТАЕТСЯ помочь руководству школы сохранить хотя бы то, что школа имеет. А Вы знаете о том, что буквально пару дней назад наши дети опять привезли три премии с конкурса, членами жюри которого есть народные и заслуженные артисты??? Это никому не интересно!!!!! Об этом никто не хочет слушать!!!! Вообщем, школа стала просто разменной монетой для бюджета поселка, а в след. году, на очереди спортивная школа, а потом и садики – это ведь тоже не обязательно!!!!! Где сказано, что ребенок должен идти в обязательную школу после садика?????? Давайте все закроем, оставим только селищну раду, куда ж мы без нее…. Это есть “обязательный орган поселка”……..БОЛЬНО, ОБИДНО, ВЕДЬ ЗАЩИЩАЕМ НЕ НАРКО ПРИТОН, А ШКОЛУ!!!!!!!!!!!!!!

  3. Сашко 11 Грудня 2012 at 17:13

    Вот что выбрали на выборах то и хавайте(хай хоч очи повылазять). Остались хоть у кого-то призрачные надежды на эфективность сегодняшней власти и группы “спильна мета” с прихлебателями депутатами? Они только гаразды “У Ашота” водовку жрать да умничать! Интересно узнать поименно депутатов от поселка! Ихмо никогда не видно, разве только в очереди на земельную делянку!

  4. Иван 11 Грудня 2012 at 19:59

    Задайте автору вопрос – а есть ли наполнение бюджета в Коцюбинском? За неё отвечу я – нету!!! Потому как поселок не развивается и соответственно нет поступлений. И просто желание либо не желание помочь школе не повлияет на результат. Что сделала автор для развития? Ответ: НИЧЕГО,

    • LEX 12 Грудня 2012 at 19:19

      Відповідаю на запитання за автора. До великого дерибану держави(90-ті роки, минулого сторіччя) Коцюбинське тримало на своїх плечах весь Ірпінь(разом з непотопельним мером Скаржинським, Мельником, Мартіним та іншими), потім такі як Садовський прихватизували підприємства, які зараз офіційно збиткові, а насправді готівково-кишеньково прибуткові. Тому зараз коцюбинчани -голі, а Мельник, Садовський, Скаржинський та наближені – в шоколаді. Нерухомість за кордоном, пенсії по 15тисяч, чорнобильські пільги, депозити в банках. Будете далі мовчати, то завтра стоятимете перед ними на колінах благаючи, щоб ваших дітей взяли хоч на якусь роботу. Щоб хоч якусь кісточку вам кинули. Досить мовчати-виходьте на вулицю та поверніть вкрадене у вас.

  5. надежда 15 Грудня 2012 at 17:03

    могу посоветовать , как решить проблему в музыкальной школе. Во-первых, проверить живое наличие педагогического состава, во-вторых, наличие живого состава учащихся, а именно- льготников, за этих детей платят зарплату с бюджета, в третьих, проверить нагрузку всех педагогов, а тут, я уверена, большие деньги выплачиваються в левый карман. В школах, где умная администрация, которая думает о детях, такие предметы как ансамбли, предмет за выбором уже давно не используют- это деньги на левый заработок учителям, а не забота об учениках. Во многих Киевских школах концертмейстера нет, часы сокращают и дети поют под минусовки, а распевки преподаватель вокала, хора обязан уметь наиграть на инструменте. Что касается ансамблей, то киевские школы себе не могут позволить. Педагог обязан с учеником играть в паре, а не можешь, до свидания. Я так поняла, что в музыкальной школе плохая администрация, а не Садовский виновен в проблемах школы…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539