У селищі відкрили пункти для прийому використаних батарейок

1

У Києві відкрили пункт прийому спрацьованих батарейок за адресою вулиця Жилянська 26-а (вхід з вулиці Антоновича 34).

Одна пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту.

Активісти звернулися до підприємців селища з проханням допомогти й встановити в пунктах продажу ящики для збору використаних батарейок задля подальшого вивезення в столицю.

“Я працювала в Німеччині й там викидати такі речі як батарейки чи енергозберігаючі лампи разом з іншим сміттям – неприпустимо. Зараз мені шкода довкілля й я збираю батарейки й лампи, чекаю, доки відкриють відповідні пункти прийому,” – говорить Юля, мешканка Меблевої.

Першим пункт збору відкрили в магазині за адресою вулиця Меблева 10. Коробка розташована у відділі канцтоварів.

Батарейки також можна здати в продуктовому магазині під пішохідним мостом поблизу залізничної станції за адресою Залізнична 2/4 (власник Богдан Слюсаренко – член виконкому селищної ради).

Ще один пункт збору організований в магазині мобільного звязку з виходом на парк поблизу будинку культури за адресою Залізнична 2/10 (власник Олексій Олійник – депутат селищної ради).

Четвертий пункт збору для спрацьованих баратейок відкрили за адресою Пономарьова 4а в магазині побутової техніки Мастер-Ленд.

“Коли ми встановимо зблоковані зупинки, то там теж організуємо пункти збору для батарейок,” – говорить Богдан Слюсаренко, голова громадської організації “Громадська рада Коцюбинського”.

Нагадаємо, зупинки, зблоковані з кіосками, планують встановити за такими адресами: вулиця Меблева 8, вулиця Доківська 14, вулиця Пономарьова 6 та 18-б, вулиця Бакала 1 та на розі Бакала та Артема.

Батарейки активісти вивозитимуть в Київ до пункту збору на Жилянській (телефон для довідок столичного пункту збору – 044 289 70 13), де їх пакуватимуть у коробки по 15 кілограмів й переправлятимуть у Львів, де й відбувається процес утилізації використаних батарейок.

Редакція звертається до мешканців з проханням поширити інформацію про місця  пунктів збору батарейок у селищі шляхом розміщення оголошень на вході у під’їзди, торгові точки та установи.

Текст оголошення можна скласти самому або отримати готовий надіславши листа на адресу pigmaliones (равлик) gmail . com .

При потребі активісти готові забезпечити охочих друкованими текстами оголошень.

Якщо налагодиться процес збору батарейок в подальшому можна буде організувати аналогічний збір енергозберігаючих ламп.


1 Comment

  1. Оксана 20 Лютого 2013 at 16:09

    Молодці, ще треба відкрити пункти по прийому використаних економічних ламп., (можливо в місцях продажу їх продажу)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539