Будинок нардепа Кутового пікетували члени “Батьківщини”

2
Під приватною оселею Кутового на Софіївській Борщагівці зібралось кілька десятків людей, які влаштували театралізовану акцію.Колишні однопартійці Кутового вимагали, щоб народний депутат склав мандат, оскільки нещодавно написав заяву й вийшов у Верховній Раді з лав “Батьківщини”, ставши позапартійним.

У програмах кандидатів у народні депутати від “Батьківщини” значився, як правило, такий пункт:

“… зобов’язуюся вступити до фракції Об’єднаної опозиції “Батьківщина” у Верховній Раді VII скликання та не виходити з неї протягом дії мандату, наданого мені виборцем…

У разі невиконання цих зобов’язань присягаюся написати заяву про складання депутатських повноважень.”

На захід організовано під’їздили один за одним автобуси з-поміж яких був і партійний автобус “Батьківщини”, повідомляє “Gazeta.ua”.

Саме з автобусу, який мав партійну символіку, винесли плакати та інший інвентар для акція.

Попри партійну символіку, люди, яких звезли під будинок нардепа, пояснили, що акцію організовує не “Батьківщина”, а громадська організація “Право народу”.

Регіональну організацію “Право народу”, згідно з інформацією в Інтернеті, очолює Кандиба Олександр Володимирович.

Кандиба Олександр Володимирович балотувався на цих виборах до верховної ради у сусідньому 96 окрузі, але програв у битві за мандат регіоналу Ярославу Москаленку з відривом менше 700 голосів.

“Ми на вихідних вже кілька міст об’їздили. Приходимо на базари, там людей більше. Всі обурені: ну як так можна, треба цього “тушку” гнати. Вимагали підписи збирати проти Кутового. Та що ми зробимо?” – Запитує Тамара Бігун, членкиня бюро районної Києво-Святошинської партійної організації “Батьківщина”, яка прийшла на акцію.

Замість збору підписів, Бігун повідомила журналістам, що наступним етапом після акції стане позов до суду з вимогою сплатити по гривні кожному, хто проголосував за Кутового, як компенсацію моральної шкоди. Таких виборців – понад 20 тисяч.

Щоправда, яким чином, таку моральну компенсацію можна буде виплатити виборцям, волевиявлення яких є таємним, учасниця акції Тамара Бігун не поточила.

Протестувальники намастили дьогтем картонні ворота, які уособлювали ворота до обійстя Кутового.

Вячеслав Кутвий протест у себе під вікнами прокоментував так:

“Бігун та Бебешко (заступниця голови Києво-Святошинської партійної організації “Батьківщина”, яка теж була на акції – прим. ред.) – це просто виконавці. Хто замовник, я не знаю. Можуть бути і свої, і чужі. У більшості людей в партії йде гонитва за тим, щоб отримати мандат чи вибороти в партійній ієрархії собі якесь місце. Ціна питання для таких людей не має значення. Це ще один доказ того, що я правильно вчинив, що вийшов з “Батьківщини”. Я вести боротьбу в середині фракції не збираюсь,” – каже народний депутат Вячеслав Кутовий.

“Де були їхні пікети, коли у Вишневому сиділи люди без води? Де були саме ці пікетувальники, коли ми стояли на ділянках Біличанскього лісу? Чому “Батьківщина” не пiкетує забудову в центральному парку мiста Боярка, де вже встановлений паркан для ведення будiвельних робiт? Чому не пiкетують забудови паркiв в Iрпенi?

Я не проти таких пікетів в мене під офісом, під Верховною радою, під громадськими приймальнями. Але стояти під вікнами моєї приватної оселі й бездіяти тоді, коли дійсно мова йде про наболілі питання громади – це, як на мене неадекватно. Внутрішньопартійні війни довели, що ми просто програємо вибори на місцях, якщо “Батьківщині” хтось не почне працювати особливо на місцевому рівні. Я відповідаю за свої дії перед громадою.  Найближчим часом я оприлюдню звіт за півроку своєї роботи в окрузі,” – обіцяє Кутовий.

2 коментарі

  1. рух 9 Липня 2013 at 12:00

    Даною акцією дуже цікавився Голова Києво-Святошинського партійного осередку Партії Регіонів Шкаврон Микола Іванович. Навіть прислав спостерігати з Києво-Святошинської районної державної адміністрації представниками.
    Хто прийшов. Особливо його цікавили громадяни жителі села Софіївська Борщагівка.
    А те що в партії Батьківщина внутрішньопартійні війни відбуваються це факт, та багато представників які були в партії Батьківщина зараз вірно служать як пси Партії Регіонів.
    Приклад теперішній голова Софіївсько-Борщагівської сільської ради сьомого скликання Кудрик Олесь Тимофійович, який бувши заступником сільського голови Кремця С.В в 2006-2010 роках був в БЮТі а в березні 2011 року, примкнув до Партії Регіонів. За такі послуги влада закрила очі на рейдерський захват Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, а в 27 травня 2012 року призначила його сільським головою. За це Кудрик О.Т. віддав партії Регіонів 350 га землі.
    Між іншим саме при Кудрику О.Т в 2010 році в серпні був розданий масив 62 га (15 га жителям села 47 га магнатам) які були при владі з БЮТ, які згодом відразу після виборів президента в жовтні 2010 року перемкнули до Партії Регіонів. Тобто “бізнесові” інтереси БЮТ та Партії Регіонів в селі Софіївська Борщагівка по землі тісно переплетені, ось чому зараз і влада (президент України, комітети Верховної Ради України, адміністрація, прокуратура, МВС і інші) та опозиція ЗАКРИВАЄ ОЧІ НА НЕЛЕГІТИМНІСТЬ СОФІЇВСЬКО-БОРЩАГІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ,
    Склалася ситуація коли сільський голова та сільські депутати Софіївсько-Борщагівської сільської ради не маючи на те юридичного права:
    • Затверджують РЕГЛАМЕНТ Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    • обирають секретаря Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    • обирають заступника голови по виконавчій роботі Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    • обирають та утворюють виконавчий комітет Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    • обирають профільні комісії Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    • ухвалюють рішення про затвердження бюджету та вносять зміни до бюджету Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    • приймають незаконні рішення на сесіях та виконавчого комітету Софіївсько-Борщагівської сільської ради VII СКЛИКАННЯ
    що відповідно ст. 1 Закону України «Про порядок обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад)», якою передбачено, що скликання всіх представницьких органів місцевого самоврядування (рад) мають єдиний порядок обчислення, відлік скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад) розпочинається із скликання, обраного на виборах 1990 року, яке є першим скликанням, представницькі органи місцевого самоврядування (ради), обрані 1994, 1998, 2002 та наступних роках є відповідно представницькими органами місцевого самоврядування (радами) другого, третього, четвертого та наступних скликань; а також ст. 3 Закону України «Про порядок обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад)», якою передбачено, що представницький орган місцевого самоврядування (рада), обраних на перших виборах, проведених у випадку передбаченому законом, вважається представницьким органом місцевого самоврядування (радою) чергового скликання яке відповідає скликанню всіх представницьких органів місцевого самоврядування (рад).
    Таким чином, системний аналіз положень Конституції та Законів України, які регулюють питання формування та повноважень органів місцевого самоврядування, дає підстави стверджувати, що скликання всіх представницьких органів місцевого самоврядування має бути однаковим.
    Враховуючи викладене, можна дійти висновку, що скликання представницького органу місцевого самоврядування (ради) обраного на позачергових місцевих виборах, проведеного у випадку, передбаченому законом, має бути тим самим, яким було скликання відповідного представницького органу (ради), повноваження якого були достроково припинені. Тож і облік сесій цього представницького органу місцевого самоврядування (ради) має бути продовжено.
    На сьогоднішній день Софіївсько-Борщагівська сільська рада VII СКЛИКАННЯ, за рік який минув після проведення позачергових виборів не провела ЖОДНОЇ ЛЕГІТИВНОЇ СЕСІЇ ТА НЕ УХВАЛИЛА ЖОДНОГО ЗАКОННОГО РІШЕННЯ відповідно до вимого чинного законодавства України та нормативно-правових актів. А від так Софіївсько-Борщагівська сільська рада VII СКЛИКАННЯ порушила:
    1. Ст. 19 Конституції України
    2. Закон України «Про порядок обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад)»
    3. Рішення Конституційного Суду України від 04.06.2009 року №13-рп/2009
    4. Закон України «Про статус депутатів місцевих рад»
    5. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»
    6. Кримінальний Кодекс України
    І ЖОДНІ НІ ВЛАДА НІ ОПОЗИЦІЯ НЕ ХОЧУТЬ ВИРІШУВАТИ ЦЕ ПИТАННЯ ЗВЕРТАТИСЯ ДО ВІДПОВІДНИХ СТРУКТУР ЯК ДЕРЖАВНИХ ТАК І ЗАРУБІЖНИХ БО В НИХ СОФІЇВСЬКО-БОРЩАГІВСЬКА ЗЕМЛЯ ОБЄДНАЛА.
    А Кутовий В.Г. на мою думку якщо він дійсно не вступить ніяку парламенську партії поступить вірно

    178.158.221.2**

  2. леонід 10 Липня 2013 at 00:00

    мабуть єдиний сайт в Україні який надає свій майданчик для Кутового! зрадник – він і є зрадник!! і обов’язково зі своїм “особым мнением”.
    грош – ціна такому праведнику “обідчєвому”
    все простіше – читайте на українській правді http://www.pravda.com.ua/articles/2013/07/2/6993302/

    178.137.210.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539