ЦВК повернуло мандат депутату Ірпеня Тішину

0

"Регіонали" руками Вищого адміністративного суду забрали депутатський мандат у Павла БалогиЦентральна виборча комісія за власною ініціативою розглянула рішення Ірпінської міської виборчої комісії Київської області, згідно з яким свій мандат, більше ніж на півроку, втратив депутат Ірпінської ради Сергій Тішин.

Про цей деться на сайті ЦВК.

В Ірпені місцева комісія прийняла таке рішення після розгляду пропозиції від УДАРу, який вирішив ініціював відкликання Тішина після того, як той на початку 2013 року вийшов з УДАРу, який, як писали на “Українській правді”, десь у цей же час почали голосувати разом із членами Партії регіонів, після чого отримали місця у стратегічно важливих комісіях.

Натомість УДАР-івці просили надати мандат Івану Міглазову, який в подальшому ходив на засідання ради й брав участь в роботі ради в тому числі, за словами очевидців, голосував за скандальний зонінг міста Ірпеня.

Тішин практично одразу, як позбувся мандату, подав позов до Київського окружного адміністративного суду, який досі не виніс рішення у цій справі.

“Зараз у ЦВК є вказівка, що лише за рішенням суду можна позбавляти депутата мандата. Але є правові форми, які дозволяють в законному порядку без суду позбавляти мандата. ЦВК це не вигідно, бо якщо всіх “тушок” партія зможе позбавляти мандатів, то менше буде перекупів і т п. І самі депутати, коли будуть балотуватись, будуть розуміти для чого вони йдуть. Це перцедент. Це нікому не вигідно,” – каже Міглазов.

“Тішин насправді 90 % не відвідував сесії, перебуваючи за кордоном або ще десь. Це можна перевірити в протоколі засідань,” – додає він.

За коментарями щодо цієї ситуації редакція сайту громади Приірпіння звернулася і до Сергія Тішина.

“ТВК сфальсифікувало рішення. Це брєд сивої кобили. Сталося, так сталося. Зараз по цілій Україні відбуваються незрозумілі речі. Якщо якийсь депутат невигідний і вплинути на нього неможливо, то можуть позбавити мандату,” – пояснює депутат Ірпінської ради Сергій Тішин.

Він стверджує, що заважав УДАРу та іншим політичним силам ради. На звинувачення у тому, що не відвідував сесії ради депутат реагує так:

“Вони можуть казати будь-що, де я був: в Аддис-Абебі, у США. Має бути причина. В рішенні ТВК не була вказана причина, що я не виконую свої обов’язки.”

За словами Тішина, він планує прийти на наступне засідання ради, якщо його офіційно поновлено. Він стверджує, що увесь цей час Іван Міглазов не мав законних підстав для голосування в сесійній залі.

Саме тому, наголошує Тішин, якщо хтось захоче оскаржити в судовому порядку рішення, в прийнятті яких брав участь Міглазов упродовж останніх 7 місяців, зокрема, де перевага голосів складала 1 голос, то через суд такі рішення таки можна скасувати.

Тішин наголосив, що зараз є безпартійним, але додав, що тяжіє до ВО “Свобода”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539