Депутати не позбавили Мельника звання “почесного громадянина Ірпеня” (ВІДЕО)

0

На сесії Ірпінської міської ради, яка відбулась у п’ятницю, 13 вересня, депутат Богдан Мельничук вніс пропозицію про позбавлення Петра Мельника звання почесного громадянина Ірпеня.

“Свободівці ініціювали ще кілька років тому збір підписів з-поміж ірпінців щодо цього питання. Ірпінці нічим не заслужили такої ганьби. Ми особисто ніколи не сумнівалися, що Мельник хабарник і корупціонер, а тепер ще й утікач від правосуддя. Це ганебно. Спершу міський голова Володимир Саржинський, коли формували порядок денний? навіть не озвучив моє прохання, аби включити до порядку денного,” – розповідає депутат Богдан Мельничук.

“Коли я наполіг на цьому вдруге, то він вже вимушений був ставити питання на голосування, але різко мене розкритикував,” – додає Мельничук.

Депутати майже одностайно підтримали обурення міського голови.

“Скаржинський обурився тим, що депутат Мельничук наважився виносити таке питання у порядок денний і сказав панові Мельничуку, що хай він спершу зробить для Ірпеня стільки, як Мельник, а потім вже піднімає таке питання перед депутатами. Майже 90 % присутніх в залі депутатів схвально зааплодували Скаржинському,” – розповідає помічник народного депутата Олексій Туровський.

Міський голова Ірпеня наголосив, що треба чекати вироку суду.

“Всі ми ходимо під Богом і ніхто не застрахований ні від чого. Коли буде суд, тоді будемо розглядати це питання,” – зазначає Скаржинський.

Скаржинський таки виніс на голосування питання про внесення в порядок денний пропозиції депутата Мельничука.

Але навіть за внесення в порядок денний проголосував лише сам ініціатор-свободівець.

“Двоє утрималось. Як мені видалось, це були депутати Войцех і Страховський, які дуже швидко підняли і опустили руки,” – розповідає, як проходило голосування, Олексій Туровський.

Варто зазначити, що до складу Ірпінської міської ради, яка так проявила себе під час цього голосування, входять не лише члени Партії регіонів.

Проти голосувала і депутатка Валентина Володарська, “опозиціонерка”, яку обрали виборці за мажоритарною системою від ВО “Батьківщина” в селищі Коцюбинське.

“Опозиційну” солідарність з друзіми Петра Мельника проявив і депутат Костянтин Журавель, який є членом партії “Батьківщина”.

Гловна лікарка Коцюбинського Людмила Бідула, яка пройшла до ради від “Партії зелених”, а потім теж “синхронізувалась” з Партією регіонів, як майже всі в Ірпінській раді, теж не захотіла підтримати пропозицію депутата Мельничука.

“Ми колись просили у 2012 році, аби надали звання почесного громадянина Ірпеня Ренату Польовому – видатному винахіднику, завдяки якому людство має базальтове волокно. Польовий працював у нас в Приірпінні. Відповідне звернення ми подавали до Ірпінської ради, Навіть регламентна комісія підтримала наше звернення ще в лютому цього року. Так ні! Польовому не дали,” – розповідає свободівець Мельничук.

“Дали звання почесного громадянина Олександру Андріяці – колишній партійний секретар окупаційної радянської влади. З усіх сумнівний заслуг знаковим є те, що Андріяка свого часу пригрів нашого теперішнього голову Скаржинського, надавши йому посаду. Ми повторно сьогодні ініціювали питання стосовно Польового і зібрали 11 підписів депутатів під черговим зверненням. А що стосується звання Петра Мельника, ми це так не залишим і на наступну сесію підготуємо депутатський запит,” – додає Мельничук.

Як виявилось, бути почесним громадянином не лише почесно, але й матеріально вигідно. У рішенні Ірпінської ради значиться, що такі громадяни можуть розраховувати на матеріальну допомогу з бюджету міста, яка може сягати до 5-ти мінімальних заробітних плат.

Нагадаємо, що перед виборами “регіоналу” Петрові Мельнику, якого прокуратура звинувачує у хабарництві, присвоїли звання почесного громадянина фактично всі населені пункти його передвиборчого округу.

Після його втечі напередодні судового засідання у Вишневому депутати таки проголосували за скасування почесного звання.

У Коцюбинській селищній раді аналогічне питання повинні підняти на найближчій сесії ради за ініціативи безпартійної депутатки Ірини Федорів.

ДОДАТКОВО: У неділю 15 вересня о 20:00 на каналі “Інтер” у програмі “Подробиці тижня” показано спеціальне розслідування кореспондента “Подробиць” у США про американський слід в епопеї з ректором-утікачем Петром Мельником. Як виявилося, в США Петра Мельника не шукали ані поліція, ані Інтерпол.

У понеділок 16 вересня о 22:00 на каналі ТВі у програмі “Знак оклику!” журналісти продовжили медіа-естафету Мельникіани:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539