Отець пішов в рукопашну: війна за право

70

otets4Авторка: Леся Кравченко

У Коцюбинському люди виступили проти дій депутата Миколи Ільницького, який іменує себе отцем Миколою.

“Уже зранку побачила, що знову копають рови під паркан і зупинятися не збираються. Я одразу набрала нашого депутата, аби та мені пояснила, чому й далі без жодної документації зводять паркан. Хай депутат розбереться і вирішить проблему, яка всіх хвилює”, — розповідає Ірина.

Оскільки біля ровів ніхто не хотів ані слухати мешканців, ані бодай дослухатись, частина молодих мам із візочками попрямувала до селищної ради.

“Та ми прийшли, а вони закрились перед нами на обід. Ну, це цирк. Ми пішли з колясками й дітьми в парк чекати Садовського. Поки чекали — писали звернення. А далі в прийомний день виявилось, що селищного голови Вадима Садовського не було там і близько”, — розповідає Ліля, мешканка вул. Меблевої.

Тим часом біля приміщення колишнього дитсадка здійнялася справжня буча. Сюди ж з’їхались і депутати ради Іван Лизун, Антоніна Степаненко, яка, до слова, працює в медустанові, і член виконкому Богдан Слюсаренко.

Всі вони теж хотіли бачити документи, які дозволяють ставити паркан. Але з цим не склалося.

Перед людьми з’явилися селищний голова, секретар ради Олександр Ковтач та власною персоною депутат Микола Ільницький, який огороджує землю територіальної громади, не маючи на руках на те належних дозволів.

На численні прохання громади надати документи, що дозволяють встановлення паркану саме по цій межі, Ковтач лише помахав папірцями, які, за оцінкою тих представників громади з правовою освітою, у цій справі не мали ані найменшого значення.

“Це було таке дійство! Питали люди в Ковтача, де документи, а він каже: принесе Ільницький. Питали в Ільницького, а він каже: принесе селищний голова. Зрештою документів ніхто не бачив. Вони помахали просто планом й подумали, що раз селищний голова не проти, то можна робити паркан”, — розповідає очевидець.

Ще показали для ваги техпаспорт на виробничий будинок, який аж ніяк не може бути дозволом на встановлення паркану.

tehpasport

Інший учасник цього дійства розповідає, як Ковтач запевнив, що з медиками, яких, як і мешканців Меблевої, хвилює підірвана коренева система дерев, і які внаслідок цього можуть впасти, влада, себто вони самі ж, швидко домовляться.

“От так і сказав: з медиками ми питання вирішимо. Люди так і зрозуміли, що просто вплинуть знову на працівників бюджетної сфери, і їхньої думки ніхто не врахує. Це для “регіоналів” доволі природно”, — розповідає Юрій.

“А ще був нонсенс: мене отець звинуватив у тому, що я нібито хотів його побити, а я навпаки захищав його й пояснював, що його розбите обличчя справи не вирішить. Тому він мене публічно обмовив і сильно цим не переймався, ховаючись за спинами переселенців. Я готовий скликати всі ЗМІ, хай знають, як біженцями прикриваються. Ми не проти біженців. Їм просто дають рівно стільки інформації, скільки вони повинні знати у цій всій історії”, — додає Юрій.

Садовський наголосив мешканцям Меблевої 11-Б, що їхній будинок звели незаконно. На питання мешканців, як же так могло статись, той відповів, що не він це узгоджував, і він тут ні до чого.

akt

Це підпис ось під таким документом.

sadovskyi

До слова, Садовський, коли вводили будинок в експлуатацію, був чинним селищним головою й саме його підпис стоїть на документах, які засвідчують право власності мешканців цього будинку. Жодних проблем під час оформлення цих документів з боку Садовського тоді не виникало.

akt2

Хоча словесні баталії були запеклі, всі враз розбіглись, коли біля газової установки знайшли снаряд часів війни.

snariad

Люди чекали приїзду МНС-ників, аби ті перевірили його й у разі потреби знешкодили.

Те, що біля газової установки велися роботи за відсутності представників і відповідних узгоджень з газовою службою, доводить те, що безпека мешканців селища взагалі нікого не цікавить.

Пріоритет стоїть один: проти волі громади, проти волі медпрацівників за будь-яку ціну встановити цей паркан. Така воля Ільницького і Садовського за рік до виборів, бо за 4 роки зі звітуванням про роботу перед громадою — не склалося.

Як раніше казав нам лісник: прораб просто рив так, як йому було зручно й обіцяв згодом виправитись. От так підійшли до питання межі паркану.

У цей час поблизу лікарні стояла бетономішалка, яку не пропускали, бо не було належних документів. Отець Микола та його люди вдалися до обману й запевнили правоохоронців, що бетон заїде тільки на будмайданчик.

Бетономішалка насправді під’їхала до ровів й залила туди частково бетон. Так підступно ошукали і правоохоронців, і громаду.

“Я приїхала увечері після роботи й перепитала правоохоронців, чи за весь день надали їм всі необхідні документи, які підтверджують, що тут має стояти паркан і люди, що його будують, дійсно мають право це робити. Правоохоронці відповіли, що жодних документів за весь день їм не надали, хоча вони досі чекають”, — розповідає депутатка Ірина Федорів.

фото

“Тоді я попитала поради, що ж робити громаді, яка налаштована рішуче, бо цілий день і вимоги правоохоронців, і вимоги громади просто ігнорують. Порадили нам викликати слідчо-оперативну групу. Я набрала 102”, — додає Федорів.

Люди на Меблевій у цей час вже збирали підписи і під зверненням до Філарета, і під зверненням до Садовського, і під зверненням до правоохоронних органів й вирішували, коли й як при потребі збирати людей.

pidpysy2

“Що тут було, поки вас не було — словами не передати”, — розповідає депутатці цього округу коцюбинчанка Ганна.

“Маму мою штовхали. Батько заступався”, — додає Ганна.

Мама Ганни жаліється, що вдень на них напосівся не лише Садовський, але й біженці. Про поведінку отця Наталія Іванівна згадує з жахом:

“Факи нам тикав. Показав обличчя, який він є. Мене так біженці ображали, називали повією. Я їм в матері гожусь. Ну, з ними все зрозуміло — вони очаровані. А Садовського ми попередили, що влаштуємо йому люстрацію”.

Так на місці фактично кинули напризволяще конфлікт між коцюбинчанами та вимушеними переселенцями, якими прикривається отець Микола.

Зрештою на питання людей, що вони порушать, якщо закидають рови, вириті без належних документів, їм прямо роз’яснили, що це не буде порушенням закону.

Тому традиційно мешканці Меблевої узялися, хто за що міг. Хтось виносив совки, хтось лопати для снігу, а хтось запопадливо приберіг уже й добрий реманент.

kopanka

Діти загрібали пісок до ями пасочками.

“Я тут кущики посадила, а вони їх знищили”, — говорить маленька Богдана, яку тато разом із братом Володимиром піднімає о шостій ранку, аби везти у Київ до садка, бо в Коцюбинському немає місця.

“Добре було б, якби тут був дитсадок”, — зізнається дівчинка.

До коцюбинчан, котрі працювали лопатами, під’їхав навіть Олександр, який від народження мешкає в селищі й за своїх піввіку не бачив, аби отці так нахабно забирали в громади приміщення й перепрофільовували його.

invalid

“Що вони тут придумали? Тут має бути дитсадок, стаціонар або відділення неврології”, — говорить чоловік, який просив в людей лопату, аби під’їхати і допомогти.

“Які вони там послуги пропонують?” — допитувався Олександр, якого зацікавила почута від коцюбинчан інформація про сауну та готельні номери.

otets2

Таємницю того, що насправді відбувається під прикриттям отця Миколи відкрили ті, хто, як правило, знає про всіх все — двірники.

“Не раз мене питали, де тут у вас готель. Приїздили недешеві машини”, — розповідає Надія, яка прибирає територію поруч із колишнім дитсадком.

Її розповідь про те, що відбувалося в центрі до приїзду вимушених переселенців, підтримує і Зоя Григорівна:

“У мене майстер там знайомий працював. Він мені казав, що там басейн є. Туди священики їздять і дєвочки. А ще скільки ж дерев вони там ріжуть… скільки дерев… краще б сухостій з лісу позабирали!”

troe2

Пані Надія – в центрі, а пані Зоя – праворуч

Інформація про сауну і готельні номери дійсно розміщена в Інтернеті із закликом телефонувати на мобільний, який цифра в цифру збігається з мобільним отця Миколи.

12

Таку інформаційну підбірку оголошень розшукала наша сусідка Ганна.

“Цей отець просто пройдисвіт! За які ж гроші такий паркан, коли кругом така біднота? Не хочуть, щоб ми бачили, хто в сауну і готельні номери приїздитиме? Ми хочемо духовенству написати”, — говорить пані Світлана, яка прийшла сюди одразу, хоча мешкає аж на початку вулиці Меблевої.

“Що ж він паркан тут городить, коли в нього церква вже скільки років недобудована?” — риторично запитує пані Світлана.

Її підтримує і Галина Андріївна, яка в приміщенні цього колишнього дитсадка пропрацювали понад два десятки років.

“Коли ми відстоїмо вже цей дитсадок? Дайте клич по громаді, й люди зроблять ремонт своїми силами”, — запевняє Ірина.

Люди обурювались діями Садовського й закидали Ільницькому співпрацю з Партією регіонів. Вони не помилились, бо саме Ільницький допомагав одіозному Петрові Мельнику в його передвиборчій кампанії.

melnyk

Поки ті, хто не мав лопат, говорили, інші вже засипали рів біля госпбудинку.

У траншею вскочили вимушені переселенці, яким Ільницький дав прихисток у будівлі, що ще нещодавно належала громаді, і які, природно, стали на захист його інтересів, бо вважають своїм благодійником, у той час, як він просто залучає під них гроші, аби втілювати свій бізнес-план.

riv

Масової підтримки з боку місцевих чи вірян ми в цей вечір, як і минулого разу, не помітили.

Ільницький лютував, казав, що люди чинять беззаконня й просив міліцію втрутились. Але документів у правоохоронців як не було, так і не було.

Через правоохоронців передав нам якийсь витяг із кадастру, де було позначено, що ця ділянка — державна власність.

teritory

І до чого тут тоді Ільницький? Він що, — держава? Церква взагалі відокремлена від держави.

Люди геть не зрозуміли, до чого тут прінт-скрін з кадастру, і як він може замінити дозвіл на паркан з бетонною основою. По суті — на капітальне будівництво.

parkan2

Тоді Ільницький запевнив, що за годину буде селищний голова Садовський з усіма документами. Активісти вирішили його дочекатись.

Тим часом між чоловіками та Ільницьким виникла жорстка суперечка. Люди допитувались, як він може суміщати сан священика та депутатство.

“Який він священик? Бізнесмен у сорочці з барсеткою. Священик у церкві служить”, — обурюється один із чоловіків, закопуючи рів.

Тоді Ільницький запросив всіх до церкви й готовий був таким чином прислужитись громаді, аби лише та не чіпала його паркан.

“А скажіть, яке майно на вас записане?” — допитується чоловік, та депутат Ільницький на це питання відповідати не хоче й радить людям звертатися до селищної ради.

До слова, про звіти депутата Ільницького перед громадою взагалі нічого не відомо.

“Ви ж священик і маєте творити все для добра, а не сіяти смуту. Який же священик після цього?” — не вгавав чоловік.

Більше ніж за годину постало логічне питання: де обіцяний Ільницьким Садовський, де обіцяні Ільницьким документи? Виходить, Ільницький, як і з бетономішалкою, черговий раз ошукав людей, які намарно витрачають час на очікування у той час, як застигає бетон.

У цей час до депутатки Ірини Федорів підійшов наш місцевий Жириновський — Сергій Черніков і запропонував відійти й переговорити з ним, з депутатами Петром Бомбою та  Ільницьким.

До честі Федорів, вона сказала, що всі переговори мають відбуватися за присутності громади. Дійсно, ми чекали цілий день на вирішення цієї ситуації й мали право знати, що відбувається.

І тут, зрозумівши, що ані Садовського, ані документів, як не було, так і нема, так і не буде, нам запропонували почекати поки застигне бетон. А в селищну раду — прийти наступного дня.

Чоловіки, які прекрасно розуміли, що поки йдуть переговори без будь-яких документів, залитий шляхом обману бетон і далі стигне й міцніє, вирішили продовжити засипати рів й пішли углиб лісу, де й відбулась ескалація конфлікту.

“Як ви можете йти проти священика? Є ж Божі закони, і їх слід дотримуватись, колись ви за це все відповісте!” — говорить одна з тих, кого прихистив отець Микола, депутатці Федорів.

Депутатка Федорів наголосила, що і селищна рада Коцюбинського, і правоохоронці послуговуються незмінно законами України, й їх має неухильно дотримуватись кожен.

Наявність чи відсутність ряси  не дає права порушувати закон нашої держави.

Говорити з тими, хто боронить інтереси Ільницького й не є членом територіальної громади, було вкрай важко.

Як вести діалог із чоловіком, який одразу ж мене, мати двох дітей, назвав шалавою? Я не знаю, що там їм проповідує отець, але я цьому чоловіку не давала жодних підстав мене так називати.

Ільницький просив не чіпати паркан, але люди, яких він не перший раз за день ошукав, уже не йняли йому віри, бо за цей час із селищної ради документи можна було принести не раз, а 10, було б бажання (чи документи). Мешканці Меблевої особисто побували в селищній раді, та дозвільних документів — катма.

На захист отця Миколи виступив атеїст Сергій Черніков, який з’являється виключно у тих питаннях, де є матеріальна вигода. Принаймні так було в історії з тарифами “Мастер-Енерго”.

“Я тебя понимаю. Если б это было в моем округе, я бы тоже так реагировал. Возле дома — это понятно, а почему здесь?” — не розумів, що так розлютило людей й чому вони йдуть далі, депутат Черніков.

Депутатка Ірина Федорів спробувала пояснити Чернікову, чому відбувається все те, що відбувається:

“Отець Микола, він ж має розуміти психологію людей. Це питання виникло не вперше, люди вже закопували рови, а він досі не спрбував зібрати коцюбинчан, поговорити з ними й почути їхню точку зору, почути медиків. Він пожинає те, що посіяв. Люди реагують на його дії, як на подразник. За півтора тижні можна було продемонструвати всім депутатам ради, де є частина незгодних працівників медустанови, всю відповідну документацію, щоб не зривати робочий день селищної ради, правоохоронців, медиків й не підбивати на бунт й конфлікт людей”.

“А тепер Ільницький мурує паркан, документів ні в кого нема. Правоохоронці теж люди і не мають тут день стовбичити без обіду аж до вечора разом із молодими мамами, діти яких плачуть, але вони розуміють, що якщо не вони — бетономішалка проїде. Тепер він всіх відправляє до селищної ради: мовляв, шукайте винних там. Скільки людей було тут сьогодні? І що жоден не міг привезти документ, щоб всі розійшлись? Якщо документи є, а їх тримають в секреті — значить,це подвійна персональна відповідальність того, хто не надав їх правоохоронцям своєчасно”, — резюмує Федорів

З такою аргументацію Черніков погодився, але коцюбинчани порадили йому все одно йти до свого округу на Доківську й там вирішувати проблеми мешканців бодай з асфальтуванням дороги в дощ.

red

“Я говорив з юристом Черніковим удень і питав його, як селищна рада всупереч волі коцюбинчан та медиків щось може робити, й кому належить ця ділянка. Він спершу сказав, що ділянка належить селищній раді, далі виправився і каже, що територіальній громаді”, — розповідає мешканець Меблевої Юрій.

“Тоді Черніков сказав, що вони — депутати, тому й можуть приймати такі рішення. А кого ж представляють депутати? Він сказав, що громаду. Що ж виходить? Майно наше, вони — наші представники і таке роблять з нашим майном проти нашої волі й нагинають медиків?” — дивується Юрій правовому підходу Чернікова до цієї справи.

У цей час почалась штовханина, в якій за присутності здивованих правоохоронців взяв участь і отець Микола.

В усьому, що відбувалося, депутат Ільницький звинувачував депутатку Федорів, яка невтомно просила надати всі необхідні документи правоохоронцям та коцюбинчанами, які чекали на це увесь день.

“Це питання до селищної ради”, — відмахувався Ільницький.

Дуже дивно це звучало від депутата, який і є частиною селищної ради. Тобто коли вигідно — я бізнесмен з барсеткою, я депутат і маю право… а коли не вигідно: я не я, і сільрада не моя.

Про це та інші перипетії розповіли слідчій оперативній групі, яка виїхала з Ірпеня, аби зафіксувати факт зведення паркану без документів.

У приватній розмові деякі з переселенців таки намагалися зрозуміти, в чому полягає конфлікт.

“Вони вірять у те, що отець Микола діє в юридичному полі, хоча документів не дає. Я їм пояснюю, що ми на Майдані не за те стояли, щоб кожен робив, що хоче. Усі мають жити по закону. Одна з жіночок мені бідкалась, що в себе вдома вони не можуть проблему вирішити з ЖЕК-ом, що приходить лише 2–3 людей. А я їй кажу, що якщо громада бачить свавілля — має повстати”, — говорить Андрій.

“Далі приходив прораб, з яким, очевидно, в селищної ради немає жодного договору, хоча він мурує на нашій землі. І сказав, що завтра прийдуть робочі, й бетонні стовпи можуть опинитися на наших машинах. Це пряма погроза, й ми попросили міліцію це зафіксувати. З ним потім правоохоронці мали розмову”, — додає Андрій.

У четвер у раді пообіцяли надати активістам для ознайомлення необхідні документи. Але коцюбинчани були вражені тим, що на місці інциденту, коли приїхала слідчо-оперативна група, не було селищного голови Садовського.

Виходить, йому проблеми громади, що в робочий час, що в не робочий час — нецікаві. Саме він і допустив своїми діями з Ільницьким те, що допомогло публічно кристалізувати отця Миколу в рукопашному бою.

Помітьте — не Бомбу, і не Чернікова, які були поруч. До бійки поліз отець Микола з барсеткою.

Хочеться подякувати нашим правоохоронцям, які були присутні й мужньо робили все, аби не було протистояння коцюбинчан та вимушених переселенців, котрі представляють інтереси отця Миколи й за іронією долі депутата Коцюбинської селищної ради.

Вони, по суті, несли подвійне навантаження, бо Садовському було чомусь не до територіальної громади.

Зрештою Ільницький, вже йдучи геть, сказав нам, що найбільше зло — не в зоні АТО, а в нашому будинку. Ми з такої заяви отця-депутата дружно подивувались. Може, щоб знав, про що говорить й що порівнює, йому варто поїхати до пункту пропуску Ізварино?

Нашим там дуже бракує священиків. Але там потрібні ідейні й мужні люди, а не ті, хто виходить на боротьбу із жінками й дітьми власної громади.

Медики розказують, що на дверях у лікарню Ільницький планує зробити домофон, а для швидких, для яких кожна секунда дорога, — ворота на пульті. Сподіваюсь, їх не клинитиме, бо тоді депутат Ільницький, не дай Бог, проявлятиме свій талант у відспівуванні.

Як ми будемо голосувати на дільниці, яка розташована в приміщенні медзакладу — оце ще питання. Може, щоб нас там не бачили, нам зроблять он-лайн голосування?

Усі чудово розуміють, що зараз іде бій не лише за дотримання правової бази під час встановлення паркану, а й за медиків, котрі отримали такого спритного сусіда, в якого раді повчитися низка бізнесменів Коцюбинського.

“Вже зранку в четвер Ільницький публічно звинуватив мене у тому, що я підбурюю проти біженців свій колектив і займаюся сепаратизмом. А я лише днями вийшла з відпустки. Я особисто як громадянин разом із колегами скидалась коштами, ми придбали посуд і т д”, — розповідає очільниця медзакладу Людмила Бідула.

“У лікарні всіх обслуговують не залежно від того, коцюбинчани це чи це мешканці Сходу. На облік взяли двох вагітних. Ми бачили ті питання, які піднімають в коментарях на сайті, й готуємо вичерпну відповідь. Як депутат Ірпінської міської ради від цього округу, до якого звернулися коцюбинчани, буду писати відповідні звернення”, — резюмує Бідула.

Зранку в четвер активісти, як і домовлялись з правоохоронцями, прийшли до селищної ради. Їм сказали, що зараз документів немає, їх піднімають по архівах.

Експерти мені пояснили, що встановлення архітектурного елемента, а саме — такого паркану з бетонованими конструкціями (бетонний фундамент) та залізних стовпів, є потенційно небезпечним і не може відбуватися без затвердженого проекту, декларації на будівництво, картки благоустрою.

Авторка: Леся Кравченкоlesia

70 коментарів

  1. Аля 17 Липня 2014 at 15:59

    Я була свідком цієй жахливої історії.Було дуже моторошно навіть не від того,що робилось на території,а було страшно дивитись в очі”священослужбовцю”,який за кожен метр громадськох землї ладен був битись з кожним хто буде в нього на заваді.
    Виникає питання,а якому Богу ви служите пане Миколо?!

    5.248.175.**

    • Лариса 18 Липня 2014 at 12:03

      А Ви якому богу служете? Хто виривав стовпчики з бетону? Який метр? І хто почав бійку? Якби отець Микола не розняв – і Вам би перепало!

      213.111.69.2**

      • Аля 18 Липня 2014 at 16:00

        Шутить изволите?)
        Якби я не була безпосенреднім свідком цього театрального дійства під назвою”Депутат або священник”я б мабуть вам повірила.а так прошу не розповідайте казочок.Вік вже не той)
        А я мабуть вірю в Бога більше ніж депутат Ільницький,і молюсь йому щиріше,а не так як він за гроші.
        Також я бачила як надалі,ці стовпчики виймали переселенці.які погружували їх розмістити на автомобілях місцевих мешканців.
        Там було багото чого цікавого,що розкрило очі на безправні дійства депутата в рясі

        5.248.175.**

        • Віктор 18 Липня 2014 at 17:34

          Докази? Я не був там. Я бачив відео. На відео чітко видно, що руйнують стовпчик. Отець Микола намагається утримати його, бо працювали люди, встановлювали їх. Де повага до робітників, а може це бидло, нехай працює, а ми будемо руйнувати? Зціпилися двоє чоловіків і отець Микола кидається рознімати. І розняв, разом з міліціонером. Якщо цього ти не бачила, то ти або сліпа, або брешеш!
          Кому ти розповідаєш? Ті що були все бачили самі, а хто не був- побачать на відео і самі все зрозуміють. Чи ти хочеш, щоб зрозуміли так як тобі вигідно? Не буде цього, люди не барани тупі, маємо очі і бачимо, маємо вуха і чуємо!

          217.76.205.**

          • Наталья 18 Липня 2014 at 22:05

            Виктор, Вы абсолютно правильно пишете – те, кто там был, все видели сами… А Вас там не было!
            Я тоже там была, и видела, что первым полез в драку “святой отец”, когда люди начали выдергивать столбики, которые установлены незаконно!
            А милиционер так вообще обалдел от такого беспредела со стороны священника…

            195.18.31.**

          • Лариса 20 Липня 2014 at 21:57

            Наталья! Ви брешете! Я була там і все бачила! Отець Микола не бився – він разбороняв!Якщо Ви кажене, що бився, то де Ваше відео, чи фото. Доведіть! А людей в дурні не треба пошивати!

            213.111.69.2**

          • Аля 21 Липня 2014 at 14:07

            По перше не ти а Ви,за одним столом ми з вами не сиділи.Тому бидляцький нахил відкиньте в сторону)саме тому,що я там була,я можу стверджувати,про побачене))))

            5.248.175.**

    • Наталія 18 Липня 2014 at 18:19

      Ви знаєте, дуже круто виходить, тут кричите про святість та величезну набожніть,верещимо на кожному кроці про те, що наші хлопці гинуть там на Сході, а сама іде в церкву, яка молиться за сепаратистів та руську армію і молиться за їхнє здоров’я, бо таку рознарядку прислав ваш всехвальний КІРІЛ.

      КЛАС!!! Таке можливе тільки в нашому селищі. Не перестану дивуватися лицемірству.

      Не престану дивуватися хамству тих, хто стверджує про басейни, а коли просять піти та пошукати, тікає геть. Я чудово знаю сім’ю цієї пані та і її саму знаю. Вона кричить проти того щоб тут не було п’яниць, а давно ваш син перестав пити, пані Зоє?

      Я добре пам’ятаю скільки часу він спивався, а тут вона все забула.

      Друга пані, яка біля паркану кричала, а ось в селищній раді мовчала і виправдовувалася, що тільки за лікарню вболівала…
      Хоча, о. Миколо, за басей гарна думка. Розгляньте її на майбутнє.

      81.23.16.**

  2. Ладко 17 Липня 2014 at 20:50

    вирішемо
    Жиреновський
    сдесь
    Про коми і рівень викладення мовчу… третій клас…
    Який знайомий стиль!

    Черговий раз переконуюсь, що для того, щоб стати “громадським журналістом” треба не закінчити з якихось причин середню школу, або закінчити з третього разу за хабарі… А ще написати в статті “каже Ірина Федорів”
    Плачу…Чому у Вас, Ірино, такі неграмотні “соратники”? Зовсім як у Путіна- як не тупий двічі судимий Янукович, то рекетир Гоблін- -Аксьонов чи Дід Мороз Губарєв…
    Чи у Вас тест на IQ проводять– щоб не більше, ніж у “Гаспажи”…??

    Зараз мені напишуть: “А по суті?”
    А по суті– коли “журналіст” пише неграмотно, то я йому НЕ ВІРЮ…
    Якщо лікар напише “щилепа”, якщо майстер СТО напише “салінблок”, то я уникатиму і такого лікаря, і такого майстра…

    Коли в тексті купа фотографій, а жодного знімка, де жахливий О. Микола показує ..!.. чи штовхає бідних жінок, немає, то або ви ДУЖЕ ПОГАНІ ЖУРНАЛІСТИ, або того не було..

    — Люди допитувались, як він може суміщати сан священика та депутатство.
    Це недалекі люди…Мали б знати: можна.
    Навіть з продажною журналістикою можна..

    Пані Ірино!
    А чому якщо на сайті Києво-Могилянської академії
    http://www.ukma.edu.ua/
    забити в пошук “Федорів” то воно не знаходить нічого? Ви ж там лекції читаєте… а вони не знають…

    195.18.31.**

    • Наталья 18 Липня 2014 at 15:02

      Ув.Ладко! Читаю Ваш комментарий и прям умиляюсь – какой стиль, какой слог, а орфография – высший пилотаж… Ах да, еще у Вас прекрасно получается переходить в оскорблениях на личности. Вот интересно, в жизни Вы такой же храбрец, и способны сказать все в лицо, или только троллить научились??
      А священник конечно же может совмещать сан с депутатством, когда основная цель такого “батюшки” личное обогащение!

      195.18.31.**

      • Алексей 18 Липня 2014 at 15:56

        А чего ты к Ларисе придолбалась? Или коцюбинчане это только те, кто живет на Мебельной, 11б? Или только ты коцюбинчанка? Или может больше никто не может иметь другое мнение? Так вот, перечитай диалоги и посчитай в статьях об отце Николае сколько людей поддерживает батюшку и на каком уровне комментарии и сколько базарных баб, вроде тебя, которые толком ничего сказать не могут, а только скандалят и плюются ядом.
        Кстати, даже на Мебельной, 11б много людей, уважающих батюшку и я среди них.
        Видео все показало!!!

        82.207.27.2**

        • Наталья 18 Липня 2014 at 22:22

          Ув. Алексей!
          Во- первых – нечего мне тыкать, я с Вами детей не крестила.
          Этот комментарий я писала г-ну Ладко, а не Ларисе, ну разве, что это один и тот же человек.
          Я к ней не ” придолбалась”, а аргументированно опровергала ее слова.
          Сколько людей его поддерживают??? Что-то кроме беженцев, и нескольких бабулек, местных мужчин в “группе поддержки” отца замечено не было….Даже участковый милиционер, и тот был на нашей стороне!
          И вообще, я комментирую с фактами, а Вы лишь бы гадости людям написать, для этого, естественно, много ума не надо….
          А Вы правда житель Мебельной 11б, и отца поддерживаете? Так выйдите вечером на улицу, можете мне лично высказать свое недовольство моим “ядом” в адрес “святого отца”… Или Вы только на сайте способны гадости в комментариях писать?!

          195.18.31.**

          • Лариса 20 Липня 2014 at 00:21

            Так ми Бога на ти називаємо… І не треба тут диктувати, що нам робити!

            213.111.69.2**

          • Лариса 29 Липня 2014 at 13:06

            А що, тільки після хрещення дітей треба називати один одного на ТИ? Я знаю родину в якій чоловік з дружиною спілкуються на ВИ (доречі, в царські часи у інтелігенції так було заведено спілкуватися), а в англійській мові – взагалі такого поняття ВИ, до однієї особи – немає.
            Як людина хоче та відчуває – нехай так говорить. Головне – суть!

            213.111.69.2**

      • Алексей 18 Липня 2014 at 16:03

        Ой, и Ладко не такой ! Так он тебе все и говорит, а зачем тебе в лицо? В морду хочешь? Так пойди, ударься об угол, авось пройдет.
        А какая твоя основная цель? Грабить христианские парафии и унижать священников?

        82.207.27.2**

      • Ладко 18 Липня 2014 at 19:46

        какой стиль, какой слог, а орфография – высший пилотаж
        Якщо це комплімент– то дякую… Якщо це у Вас сарказм, то.. Тобто Ви вважаєте, що розмовляти і писати грамотно– це соромно? Прямо “Шарікова”… Вас треба до Пол Пота у червоні кхмери, вони радо винищували інтелігенцію…

        у Вас прекрасно получается переходить в оскорблениях на личности.
        — Не знаю, як Ви, а я не вважаю, що вказати людині на помилки– це означає образити її..Чи я когось якось обізвав?

        в жизни Вы такой же храбрец?
        — Ви хочете перевірити?

        Тепер щодо паркана… Якщо Ви прогуляєтеся ввечері чи вранці поблизу 11Б, побачите, скільки автівок паркується, заїжджаючи мало не на територію лікарні… І нічого, що то–територія лікарні… А тепер там буде паркан… Ось Вам і відповідь на запитання щодо причин наїзду “активістів” на паркан…
        Паркомісця–проблема сучасності…

        195.18.31.**

        • Наталья 18 Липня 2014 at 22:51

          Ув. Ладко! Вступать с Вами в личностные дебаты я не намерена. Почитав Ваши комментарии ранее, и так видно, что Вы без ума от собственной персоны, и заняты исключительно самолюбованием и самоутверждением… Напишите статью на сайте о себе, и я с удовольствием откомментирую, что я думаю о Вашей личности.
          Ах да, не нужно писать куда меня “треба”, и я не скажу куда Вам идти…
          Теперь ближе к теме… Если Вы прогуляетесь вечером и утром, и более внимательно изучите, кто владелец машин, которые стоят возле Мебельной 11б, то с удивлением обнаружите, что часть из припаркованных машин из соседних домов. Почему они паркуют машины возле нашего дома, нам неизвестно, но это факт…поэтому часть машин припаркована возле тропинки, ведущей в лес… Но никак не на территории больницы. Смысл нам ставить там машины, если у нас на доме, по периметру, установлены камеры, и какая-никакая, но все же есть охрана!
          А реальные проблемы активистов это:
          – если будет установлен забор, и перекроют тропинку в лес, где будут ходить люди? Конечно же, через детскую площадку! Или отец проложит тропинку через свою территорию?
          – в Коцюбинском только 2 детских сада и почти 4 церкви, и все-равно этим священикам все мало, еще территорию в лесу подавай… А почему вместо детского сада церковь? Почему этот барсеточник еще и отель надумал строить, а нам детей нужно в Киев в детский сад устраивать??
          Вот Вам реальные проблемы…И священник этот нам по-барабану, и про него никто б и не говорил, если б он так нагло не тырил общественное имущество и землю!

          195.18.31.**

          • Ладко 19 Липня 2014 at 13:05

            Напишите статью на сайте о себе, и я с удовольствием откомментирую, что я думаю о Вашей личности.
            — Я не Федорів, мені не треба статей про себе, і мені абсолютно байдуже, що такі як Ви про мене думають…

            обнаружите, что часть из припаркованных машин из соседних домов
            — я не веду обліку жителів 11Б та їхніх автівок..впевнений, ваші там теж є..

            если будет установлен забор, и перекроют тропинку в лес, где будут ходить люди? Конечно же, через детскую площадку!
            –стежка утвориться автоматично, там де 100 чоловік пройдуть, чи Вам треба на 4 смуги??

            в Коцюбинском только 2 детских сада и почти 4 церкви
            — ідіть і помітингуйте там, де закрили ПРАЦЮЮЧИЙ садок, і на його місці звели будинок… Якщо не в курсі подій– попитайте місцевих..

            почему вместо детского сада церковь
            –1001 раз . Если не знаете украинского, напишу по русски:
            Потому что О. Николай НЕ ЗАКРЫВАЛ и НЕ ОТБИРАЛ садик.. Ему передали руины уже 3-4 года назад закрытого садика с выбитыми окнами..
            садочок , що надежав меблевій фабриці, закрили ще в 90-х, О. Микола з”явився у 2003.

            у 2007 керівництво селища вирішило відібрати приміщення. 5 років тягнулися суди, о. Микола їх виграв.
            Федорів, як депутат, ПОВИННА була знати! Але мовчала, поки не сказали “Фас”

            195.18.31.**

    • Анонім 21 Липня 2014 at 00:05

      Ладко-розпалювач протиріч і розбрату!
      Крім розпачу до вас нічого! “вас” з маленької – тому що поваги 0!!! не заслуговуєте нешановний і того. Тут правильно писали – всі про всіх все знають в Коцюбинському. Тож і ви, пане набожний про це не забувайте!
      – Недалекі….
      ви певно ошиваєтесь в ненайкращому оточенні, якщо володієте і вживаєте такі слова з певними значеннями!!!

      5.248.175.**

      • Ладко 21 Липня 2014 at 10:26

        Тож і ви, пане набожний про це не забувайте!
        –я десь писав про свою набожність? Я навпаки писав, що не є прихожанином жодної церкви. Читайте уважніше..

        Крім розпачу до вас нічого
        — до чого тут розпач? розпач– це відчай, “отчаяние”- (рос) . Ви мали на увазі розчарування? Так я і не мав на меті Вас зачаровувати 🙂

        певно ошиваєтесь в ненайкращому оточенні
        — в нормальному, там, де немає таких, як Ви.

        95.158.60.**

  3. Лариса 18 Липня 2014 at 01:27

    Знову брехня!
    1. Отець Микола не брав участі у перегонах Мельника. Він освячував озеро, після очищення. Я там була. Він не агітував.
    2. Як будете йти до Філарета, візьміть із собою коментатора “ella24” – вона має що йому сказати.
    3. Знімалося відео під час нападу на Центр. Про це повідомлено в правоохоронні структури, СБУ та прокуратуру. Нехай хуліганством займаються фахівці! На відео все чітко видно – хто агресор і хто влаштував бійку. Отець Микола розборонив, слава Богу!
    4. Відео буде оприлюднено і всі бажаючі зможуть переконатися, що Ваша стаття – це наклеп!

    Нехай Господь благословить отця Миколу, всі святі, що догодили Господеві від початку віку та всі Світлі Сили безтілесні – допомагають йому та оберігають його! В ім’я Отця, і Сина , і Святого Духа! Амінь.

    213.111.69.2**

  4. Лариса 18 Липня 2014 at 01:47

    Дорогой, отец Николай!

    После ужасных событий 16 июля 2014 года мы, коцюбинчане, еще больше Вас зауважали, как, Истинно, священника. Господь Вас отблагодарит сторицей за терпение, сдержанность и милосердие, которое Вы проявили в ответ на агрессию “подогретых” людей.
    Скоро вся Украина увидит как в Коцюбинском агресивно принимают беженцев и оскорбляют и унижают священника.

    Пусть слова Блаженной Матери Терезы из Калькутты станут Вам напутствием, утешением и радостью.

    Люди часто неразумны, нелогичны и эгоистичны.

    Несмотря на это — прощайте их!

    Если Вы добры, люди могут обвинить вас в эгоистических намерениях.

    Несмотря на это — будьте добры!

    Если Вы преуспеваете, у Вас появятся не только истинные друзья, но и ложные.

    Несмотря на это — преуспевайте!

    Если Вы честны и открыты, люди могут обмануть вас.

    Несмотря на это — будьте честны и открыты!

    То, что Вы строили многие годы, кто-то может разрушить за ночь.

    Несмотря на это — стройте!

    Если Вы достигните спокойствия и счастья, люди могут стать завистиливыми.

    Несмотря на это — будьте счастливы!

    То хорошее, что Вы сделали сегодня, люди часто забывают завтра.

    Несмотря на это — творите добро!

    Отдавайте миру лучшее, что Вы имеете, хоть этого зачастую может быть недостаточно.

    Несмотря на это — отдавайте!

    Если Вы осуждаете кого-либо, у Вас не остается времени любить его!

    Любите! Несмотря ни на что!
    Мать Тереза.

    213.111.69.2**

    • Наталья 18 Липня 2014 at 14:33

      Ув.Лариса! А почему Вы пишете “мы, коцюбинчане”? Это Вы о себе во множественном числе говорите? Или Вы хотели написать “я, Лариса, и отец Николай, мы все больше уважаем отца Николая”?:)
      Так как я тоже коцюбинчанка, то точно могу сказать – большинство не только не уважает, но и не воспринимает “святого отца” как священника! Настоящие священники в церкви учат людей добру и взаимоподдержке, а этот депутат с барсеткой, людей друг на друга натравил, только бы свои бизнес-интересы отстоять! Да пол-гектара земли в лесу оттяпать у всех коцюбинчан!
      А беженцев когда именно агрессивно воспринимали? Случайно не тогда, когда они угрожали сжечь машины местных жителей? Или может тогда, когда они женщин с детьми материли? Надеюсь видео этих фактов у Вас также сохранилось и будет выложено в ютюб!

      195.18.31.**

      • Віктор 18 Липня 2014 at 17:24

        Мабуть, коцюбинчанка ти у нас одна! А хто не так думає, або не так говорить – ізгоі? Виходить, і я не коцюбинчанин? Навіщо ти мене ображаєш? Я живу в Коцюбинському і люблю наше селище. А такі як ти – одиниці, паплюжать і Коцюбинське, і Україну!

        217.76.205.**

        • Наталья 18 Липня 2014 at 23:05

          Ув. Виктор, таких единиц как Вы, наверное вообще не воспитывали, если Вы не в курсе, что “тыкать” незнакомым людям, высшая степеь бескультурия, которая точно позорит Украину!
          Если Вы коцюбинчанин, то Вы бы не поддерживали дерибан общественной собственности и земли, которые ведет о. Николай!
          В чем же проявляется Ваша любовь к Коцюбинскому?

          195.18.31.**

          • Лариса 20 Липня 2014 at 00:23

            Тільки Вас виховували, виховували і виховали…

            213.111.69.245**

  5. Лариса 18 Липня 2014 at 02:03

    Для захисту та допомоги отцю Миколі хочу написати слова Ісуса Христа з Проповіді на горі:

    Блаженні вбогі духом, бо їхнєє Царство Небесне.

    Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені.

    Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони.

    Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони нагодовані будуть.

    Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть.

    Блаженні чисті серцем, бовони будуть бачити Бога.

    Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть.

    Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне.

    Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене.

    Радійте та веселіться, – нагорода-бо ваша велика на небесах!
    Бо так гнали й пророків, що були перед вами.
    МТ.5:3-12

    213.111.69.2**

  6. Лариса 18 Липня 2014 at 11:06

    Вітаю всіх бандитів з Меблевої, на чолі з пані бандуршею – Федорів!
    Вас зняла камера!
    Тримайте посмішку!

    Дивіться на You Tube: “Федорино горе или кто поднял руку на священника в Коцюбинском.”

    Приємного перегляду! Сором на всю Україну!
    Отець Микола прославив наше селище на всю державу, а ви – осоромилися …

    213.111.69.2**

    • Наталья 18 Липня 2014 at 16:00

      Спасибо за видео! Теперь никому ничего не нужно доказывать – на нем четко видно,что о. Николай сам полез с кулаками на местных жителей! Это видно и по удивленному лицу участков ого милиционера – он наверное такого еще в своей практике не встречал:))) чтобы батюшка лез в драку)))
      А еще четко слышно, что на просьбу предоставить документы, разрещающие капитальное строительство, ответа не последовало.
      К слову, документы отец обещал предоставить 17.07 в 17:00… Уже и 18-е, а документов то нет…
      В описании к видео есть фраза о том, что забор устанавливается на месте, где был старый забор.. А мне лично интересно – я коцюбинчанка, живу в соседнем доме и не знаю, где раньше там был забор, а вот беженцы, которые тоже лезли в драку, уверяют, что точно знают где точно стоял старый забор, хотя они в Коцюбинском пару месяцев… Вот вам и парадокс…

      195.18.31.**

      • Віктор 18 Липня 2014 at 17:19

        Слухай, ти така брехуха! Я теж бачив це відео. Чітко видно, що він намагається утримати стовпчика, стовпчик руйнують, поруч чоловіки зціпилися, а він кинувся рознімати!
        Не перекрутиш ти, як тобі хочеться! Люди не сліпі! А може ти одна зряча і розумна, а навколо всі тупі? Нащо ти нас так принижуєш?

        217.76.205.**

        • Наталья 18 Липня 2014 at 23:21

          Ай-ай-ай….Виктор….хоть бы я сегодня спала спокойно после Вашего комментария…:)
          Ваши все комменты- это вода, без фактов, основаны на оскорблении других.
          А по факту, почему Вы не комментируете факт отсутствия документов? Почему нет комментов по поводу права беженцев незаконно застраивать лес в Коцюбинском?
          Почему нет комментов относительно угроз местным жителям со стороны беженцев?
          Потому что это правда и это факты!
          А Ваши комментарии по поводу видео напоминают мне жесткую “киселевщину” – смотреть так как удобно, это Вы не на российском тв научились??

          195.18.31.**

          • Лариса 20 Липня 2014 at 00:26

            А чого Ви не коментуєте факт відсутності відповіді на питання по бюджету лікарні? Так що “киселевщина” – це Ваше!

            213.111.69.2**

      • Юлія 18 Липня 2014 at 17:52

        Наталко! Не треба. Я все побачила. Якщо не треба доводити, то навіщо ти пишеш? Нав’язуєш свою думку – все зрозуміло!
        Чітко видно, що отець захищається і розбороняє. Вистачить вже бруд лити. Дійсно, ведеш себе як базарна баба!

        109.95.52.1**

    • Аля 18 Липня 2014 at 16:06

      Смешное видео)Как депутат Ильницкий одной рукой вырывает столбик в другой держит барсетку,и когда,мужчины хотели его остановить,он бросился с кулаками,когда других держали он дальше продолжал идти в бой.Ай да Ильницкий,ай да священнослужитель)

      5.248.175.**

      • Віктор 18 Липня 2014 at 17:14

        Тобі, що повилазило? Чітко видно хто руйнує стовпчик . Батюшка намагається утримати стовпчик. Починається бійка між двома чоловіками і батюшка кидається розбороняти! І розборонив слава Богу! Очі криві, чи коса якась? І якась не здорова реакція у тебе. Мені плакати хочеться, а тобі смішно? Що, хворенька?

        217.76.205.**

        • Аля 21 Липня 2014 at 14:18

          Судячи з усього,хвороба мабуть у вас,нажаль не виліковна(((діагноз писати не буду,й самі знаєте)))Хочется плакати,поплачте!А мені плчется від новин коли гинуть наші бійці!!!!!Вони не ховаются не за чиєю спиною.і кладуть свої життя,в той час,коли інші збагачуются за рахунок війни,як депутат Ільницький.
          Плачте Вікторе,плачте,це найліпше та найкраще,що ви можете зробити,якщо не відстоюєте свою країну

          5.248.175.**

          • Лариса 21 Липня 2014 at 19:28

            Так і бугаі, що виривали стовпчики теж хай ідуть на війну, а не лаються та провокують священика. Чи тільки на війну треба посилати тих, хто підтримує отця Миколу? Он які пики та барила наїли!

            213.111.69.2**

      • Юлія 18 Липня 2014 at 17:56

        Навіщо це писати? Кожна людина може сама подивитися і зробити висновки. Я не бачила того що ти пишеш. Отець Микола намагався утримати стовпчик і рознімав чоловіків. Скільки б не писали, а правда на відео! А ругань яка? Чи може це теж отець Микола?

        109.95.52.1**

        • Аля 21 Липня 2014 at 14:21

          Ще раз,для людей які в окопі.Не ти а ВИ,будьте вихованою)А Де ви бачили отця Миколу?Я бачила депутата Ільницького,який дивлячись в очі казав багато речей негідних чоловіка

          5.248.175.**

          • Лариса 21 Липня 2014 at 19:30

            А ти не чула, що на нього казали? А на Ви треба заробити…

            213.111.69.2**

          • Лариса 29 Липня 2014 at 13:10

            Брехня!

            Отець Микола ніколи не принижувався до цього. Я була і все чула. Його і матюками, і образливими словами лаяли, але він, як найшляхетніша людина – гідно витримав все.

            213.111.69.2**

  7. Алексей 18 Липня 2014 at 16:25

    Федора растет в моих глазах! Я ждал от нее подобную статью, Ан нет, подсунула мясо… Правильно, бойся Федора, рыльце уже в пушку!

    Это случайно не та ли Леся, автор статьи, которая после лечения в нашей больнице? Если та, то смотрю, помогли тебе плохо, не долечили. Статейка-то, гнилая, причем прогнившая полностью!

    82.207.27.2**

      • Юлія 18 Липня 2014 at 20:37

        Шановний Ладко, давно знаю Федорів і була в неї вдома. Тому хочу прокоментувати Ваші зауваження.

        У неї дійсно є килими з Єгипту (два килими 3 на 4-ри м2) й ті, хто в неї був дома хоч раз, знають, що вони в Єгипті дуже дешеві. Вона про це розповідає. Їх майже не беруть туристи, бо вони габаритні. Десь 45 – 70 грн за метр квадратний. Тобто за 540 грн можна було купити килим 3 на 4-ри. Думаєте ті, хто працюють на СТБ не можуть витратити десь 1000 – 1500 грн на два великі килими? У неї 2-х кімнатна квартира. Зараз правда курс фунту в Єгипті зріс для нас (гривня впала).

        Ось лінк на статтю Федорів, як зробити вдалий шопінг в Єгипті. Ви щось висмикуєте з контексту, як завжди й не даєте повної картини.

        http://life.pravda.com.ua/columns/2010/05/28/49438/ (тут є фото килимів саме з її квартири, якщо Вам так хотілось знати)

        У Туреччині, до Вашого відома, килими дорожчі. Там можна і за 10 – 20 тис у о купити. Але вони не такої якості, як гуцульські. Про це на екскурсіях розповідають і пропонують придбати.

        Щодо Японського фарфору. Я пила з чашки, яку Федорів купила в Кіото. У неї з блюдцями є 6-ть чашок. І ще є 6-ть супниць. Хлопці, які були з нею в поїздці (двоє) допомогли їй нести це все, бо фарфор, до Вашого відома, пакують дуже габаритно. Інакше з пересадкою в Москві Ви ризикуєте це все не довезти додому. Супниці, до речі, куплені в магазині у стилі “все по 10-ть” гривень, тільки там єни, якщо не помиляюсь. Жінки чудово знають, що таке вдалий “шопінг”. А ті, хто знають Федорів не бачили, щоб вона гналась за чимось розкішним і дорогим у побуті. У неї нема луї вітону чи лексуса, якщо Вас це так хвилює.

        Ви там у своєму запалі знайти чергову сенсацію про свою кохану Федорів не побачили “смайлика” біля того, як делегації несли фарфор? Це зазвичай означає жартівливий зміст. Лише параноїк побачив би там вагон фарфору. Як Ви його довезете в ручній поклажі літаком? Ви ж не думаєте, що фарфор здавали в багаж?

        Про тюльпани – смішно. Йдіть в “Епіцентр” і купіть собі на 300 грн стільки пачок з цибулинами, що за рік буде в вас велика клумба.

        Щодо власника сайту. Ви не раді, що все в доступі для людей?

        Значить люди не криються. У групі на ФБ Федорів давно написала про те, що всі, хто хоче судитись – можуть судитись. Без питань. Знайшли сенсацію. Власника сайту, до речі, змінили менше року тому. Про це попросили коцюбинчан, які зареєстрували сайт на себе й могли зазнати переслідувань з боку політиків Приірпіння. Взяти на себе відповідальність – це крок свідомої людини, якій за свої дії не соромно.

        Ви ж самі писали -якщо не влаштовує – в суд. Хай отець судиться. Які питання? Оце тема буде!

        А що, краще, як з Коцюбинською селищною радою? Коли “офіційний” сайт належить невідомій особі й позиціонують його, як “офіційний”? Вас не хвилює це питання? А знаєте чому, бо Ви вкотре застосовуєте маніпуляцію – всі проблеми зводяться у Вас особисто до Федорів.

        Послухайте психолога, що тут дописував (дописувала). Якщо якісь є до Федорів питання – Ви зайдіть до неї в 54-ту квартиру. Самі побачите всі розкоші її життя. Я переконана, що вона і сфотографувати дасть. І скаже, де і як купити дешевше… Навіть Вам розкаже.

        • Ладко 18 Липня 2014 at 21:36

          Ваші виправдання мене просто порвали…

          хто в неї був дома хоч раз, знають, що вони в Єгипті дуже дешеві. Вона про це розповідає…
          — Переконливо… Плачу…

          І ще є 6-ть супниць.
          — Ви дійсно думаєте, мене цікавить кількість посуду у Федорів.. Порахуйте ще черпаки і десертні ложки… Громада має знати!!!

          кохану Федорів
          — якби вона була мені кохана, я б без Вас знав, скільки у неї супниць…
          Фарфор українською– порцеляна…

          Йдіть в “Епіцентр” і купіть собі на 300 грн стільки пачок з цибулинами, що за рік буде в вас велика клумба
          –Мене не цікавлять квіти…А 60-70 сортів це скільки соток?

          Щодо власника сайту. Ви не раді, що все в доступі для людей?
          — В доступі– це коли КОЖЕН відвідувач може викласти свої аргументи, ПОЧАТИ НОВУ ТЕМУ, МОЖЕ ВИКЛАСТИ ФОТОГРАФІЇ у кожному дописі… Коли тема, яка має 100 коментарів не ховається на 3-й сторінці, а знаходиться на першому місці… Так працюють усі нормальні форуми…
          І ще: це сайт громади, чи сайт “Федорів&Федорів&підлабузники”?
          Чому про власника жодного слова у розділі “Про сайт”?

          всі проблеми зводяться у Вас особисто до Федорів
          –А всі проблеми Федорів за останній місяць зводяться до О. Миколи…

          У неї нема луї вітону чи лексуса
          — Я щось писав про Lexus? Чи ви самі придумали?

          195.18.31.**

        • Лариса 20 Липня 2014 at 00:30

          У-ха-ха-ха-ха-ха!!! Уявляю собі, приходжу до Федорів в гості і вона, спочатку привітається, а потім почне викладати все своє майно… Ой, ой, ой!Може там таке є, що мене ошоломить?! Ні, я до цього не готова, вибачте.

          213.111.69.2**

  8. Віктор 18 Липня 2014 at 17:42

    Жахлива історія! Невже одна с…., може збити з пантелику дорослих чоловіків? Виходить, може! Як ви, хлопці, пішли на такий сором? Хай баби собі скубуться, а ви ? На священика руку підняли! З біженцями битися! Лихо прийшло і на нашу землю! Помириться з отцем Миколою. Він не ворог! Ворог вас надоумив на хуліганство. Біда…

    217.76.205.**

  9. Юлія 18 Липня 2014 at 18:05

    Я в шоці!!! Люди, схаменіться! Зупиніться! Не ображайте отця Миколу! Він порядна людина, добрий та працьовитий чоловік! Чоловіки! Ви ж розумні та сильні, стільки горя в Україні! Навіщо ще у нас робити лихо? Скільки української крові проливається сьогодні! Навіщо в Коцюбинському влаштовувати біду? Хіба наявність чи відсутність документів має значення? Був Садовський, все узгоджено. Будує людина – не допомагаєте, то не заважайте!
    Нехай буде МИР!!!

    109.95.52.1**

  10. Корінна Мешканка 18 Липня 2014 at 20:58

    А не знаєте ви не шановна дописувачка, бо живете в селищі від “куті до Різдва”. Вас наїхало сюди за час панування ще одного дуже віруючого царька, яких хрест Господу допомогав нести, як грязі. Називатися громадою мають право люди, які хоч щось зробили для цієї громади, а ви за час свого проживання тільки автомобілі собі покупляли.
    Щоб ви знали, то ми, корінне населення, до вас “босоти”, в цьому лісі збирали ягоди та гриби. А от з вашим судьбоносним появлением тільки шприци та бите скло. А ні… ще на дитячих майданчиках машин повно і дітям це не заважає. Мене просто дивує, наскільки підло та нагло брешуть, що автор статті, що ви, її вірна поплічниця.Провокації, що ви влаштовували, я так думаю будуть аналізувати правоохоронні органи. А якщо ви не дійдете до виборчої дільниці, від цього горя буде менше. Вас ваша борциця Федорів використовує, як розмінну монету у своїй передвиборчій кампанії. Хочеться бути “зіц-председателями Фунтами”, готуйте парадні штани, щоб “сидіти” . Тому що є свідки, ваших “красномовних” висловлювань в бік біженців, а також погрози фізичної розправи.

    195.18.31.**

  11. Саня 19 Липня 2014 at 00:14

    Ребята! Еще раз про смотрел статью, почитал комментарии и мне стало противно. Нас как- будто-бы в дерьмо окунули! Унизили Центр, отца Николая, беженцев.
    Гадость и мерзость!
    Я нащупал уютненький сайтик:
    Kocubinske-cercva.org
    Предлагаю перейти общаться туда.
    А эта быдло та пусть гниет в своем болоте! Мы их не изменим!
    Я рад, что мы сдружились и стали командой за эти пару дней и мне было бы приятно общаться с вами дальше.
    Федора так и не дала расклады по больнице.
    Пусть сама читает Свое Федорино горе!

    178.137.130.1**

  12. Обычный человек 19 Липня 2014 at 09:30

    Я тоже стала свидетелем этих событий.Очень заинтересовала личность отца Николая.Что за человек?Да,оказал помощь пострадавшим переселенцам-это хорошо,но до этого,каким-то образом,отобрал такое необходимое помещение детского садика,на которое были большие надежды у коцюбинцев-вернуть и восстановить для поселка.Собрал спонсорскую помощь для обеспечения переселенцев,но при этом начал тратить деньги на строительство дорогущего забора вокруг своей собственности,незаконно прихватив себе лишней земельки.Объяснял все заботой о безопасности переселенцев,но при этом вывел этих людей оскорблять и унижать местных жителей,чем спровоцировал серьезный конфликт и настроил всех друг против друга.Пообещал,что он не претендует на здание больницы,но при этом до безобразия сражался за “не свое” как “за свое”.
    О,кто же ты,”двуликий Янус”? Да,кстати,все это происходило при пособничестве нашего “честнейшего” мэра,но тут уже давно все понятно.

    46.185.11.1**

    • Ладко 19 Липня 2014 at 13:08

      отобрал такое необходимое помещение детского садика

      Перед тим, як щось сказати, поцікавтесь у людей,як воно було, і не пишіть маячню…

      195.18.31.**

    • Лариса 20 Липня 2014 at 00:33

      Не вірю, що Ви звичайна людина. Так бачити ситуацію може тільки СУПЕРМЕН!!! Ви – особливий, такий розумний, і такий чесний,а найголовніше – мудрий, – ой і в це я не вірю!

      213.111.69.2**

      • Лариса 20 Липня 2014 at 22:11

        Коментар про СУПЕРМЕНА відноситься до “Обычного человека”, а Вас Ладко я дуже поважаю і ціную як мудрого та шляхетного чоловіка!

        213.111.69.2**

    • Ладко 20 Липня 2014 at 17:37

      Поясніть мені, слабо шановані автори, власники та “узгоджувачі” сайту, як так:
      Ладко
      Ваш коментар чекає узгодження.
      19.07.2014 о 13:08

      Лариса
      20.07.2014 о 00:33

      Пізніше подані дописи вже “узгоджено”, а мій все ще чекає…

      Чим зобов”язаний таким особливим ставленням? Пройшло вже більше доби, а я все ще чекаю “рівноправ”я” по-Федорівськи..

      195.18.31.**

  13. Леся 19 Липня 2014 at 23:09

    Щодо агресивності жителів Меблевої,11Б відносно біженців. Сьогодні я особисто підійшла до біженців підліткового віку і в присутності їхнього батька задала їм одне єдине запитання – чи пригадають вони хоч один випадок агресивного ставленння нами до них. Діти звичайно ж відповіли – НІ! З перших днів перебування в Коцюбинському вони спілкуються з моєю донькою, разом грають в волейбол. Діти не хочуть і не будуть брехати (якщо їх не залякувати).Вони і надалі готові товаришувати.
    О. Миколу знаю особисто і дуже давно (хоча і не ходжу до нього в церкву, але завжди ставилась до нього з повагою), але те що він “збив лобами” людей заради якоїсь незаконної огорожі -то це вже занадто. Єдине, що тоді вимагали мешканці, і вимагаємо до цього часу – НАДАЙТЕ ВСІ ОБОВ’ЯЗКОВІ ДОКУМЕНТИ НА ЗВЕДЕННЯ ЦЬОГО ПАРКАНУ. Якщо нема – то припиніть всі роботи. І все!

    195.18.31.**

  14. Светлана 20 Липня 2014 at 19:07

    Специально для Обычного Человека, который ничего сам лично не знает , но выводы уже сделал, хочу дать комментарий:

    Ваше заявление напоминает старый анекдот о Карузо, которого перепел Рабинович.

    О. Николай НИЧЕГО у громады не отбирал и НЕ ПЕРЕПРОФИЛИРОВАЛ. Он взял в АРЕНДУ развалины садика, закрытого поселковым советом в лихие 90, причем только часть здания. Другую часть занимает БОЛЬНИЦА и подстанция экстренной медицинской помощи. В арендованном помещении существуют Храм и Христианский Центр реабилитации и социальной помощи. Фантазии жителей Мебельной о сауне, борделе, бассейне, разврате оставлю в стороне – поскольку старая мудрость гласит: «Б…дь-свекровь снохе не верит» В место того, чтобы фантазировать, каждый может прийти и посмотреть. Но зачем же?….
    Теперь о том, что «мы хотим здесь садик»
    Иметь в одном здании дошкольное учебное заведение и медицинский стационар НЕЛЬЗЯ!!!! ЗАКОН запрещает. Следовательно, больницу надо выселить? И «экстренную» заодно????? ПИКАНТНЕНЬКО…….
    Тогда, почему в намерениях закрыть больницу обвиняют о. Николая???? Неужели никому в голову не приходит вопрос: КАКИМ ОБРАЗОМ он это может сделать? Закрыть мед. Учреждение может ТОЛЬКО Минздрав. Хотя при Януковиче планы такие были: в рамках пресловутой мед. реформы собирались закрыть районные больницы и организовать территориальные мед. объединения. Закрыть предполагалось Бородянскую, Макаровскую и Ирпенскую больницы, а термедобъединение создать на базе Вышгородской больницы. Но после смены министра, этот проект был отменен. Публично. Слух о том, что больницу собирается закрыть о. Николай был запущен Ириной Федорив. Хотелось бы спросить: где ДОКУМЕНТАЛЬНОЕ подтверждение этого обвинения? На каком заседании поселкового совета он поднимал этот вопрос? Или есть его письменные заявления в Минздрав или поссовет??? Федорив вот заявляла, что за обладание этим зданием благотворительные фонды в очередь выстроились. И первый – Фонд ПриІрпіння, который она так уверенно лоббирует.
    Теперь опять о садике. Открывать дошкольное учебное учреждение в здании бывшей больницы таки тоже НЕЛЬЗЯ. ЗАКОН ЗАПРЕЩАЕТ. Круг замкнулся.
    И еще… Очень мне интересно, а КТО же решится уничтожить Храм??? Леся Кравченко, Вы сломаете???? Или Вы, Федорив??? (устроить травлю директору школы или священику – это одно, а вот разрушить ХРАМ, это знаете ли….) Или Игорь Колос, который орал о том, что НЕНАВИДИТ о. Николая???? И почему-то его слова Вы целомудренно не разместили в своей статье. Ах, ну да, Вы же не слышали … Вспомните о судьбах тех, кто уничтожал ХРАМЫ и о судьбах их потомков.
    И в заключение. Барсетка – это всего лишь маленькая сумка для хранения личных вещей и документов. Ношение этой сумки не признак ни крутости, ни развратности и не повод для насмешек. Барсеточник – это вор, специализирующийся на краже сумок. Попрошу не применять это определение к о. Николаю, оснований нет.

    195.18.31.**

  15. Обычный человек 21 Липня 2014 at 09:25

    Специально для Светланы,у меня тоже много вопросов.Каким образом арендованное помещение все-таки переходит в частную собственность? Каким образом Храм и Христианский центр реабилитации предлагал комнаты и сауну в аренду? Объявление было (100%) в интернете.Если нет сауны,то еще печальней,поскольку некрасиво обманывать(в объявлении то было!).Каким образом будет находится то ли готель,то ли общежитие частного лица,пусть даже с красивым названием(я о содержании,а не о форме),на одной территории с общественным лечебным заведением,не изолированной,а,наоборот,огороженной одним забором?Ведь по сути,если это его частная собственность,он имеет право и на сауны,и на бани.Я не знаю как закрываются больницы,садики,а потом оказываются приватизированными(то ли реформа,то ли нет средств),но,скорей всего,знает наш фокусник Садовский.Он и не такое умеет.Я не знаю,каким образом духовное лицо может пригораживать общественную землю,не имея на это документы,нарушая закон.Я не понимаю,как святой отец может использовать приезжих людей,стравливая и провоцируя на драки,а потом жаловаться,что обижают переселенцев.Добро и ложь-понятия не совместимые!Это я знаю.И еще,я не понимаю как люди,ратующие за Храмы и претендующие на духовность,в комментариях пишут пошлые матерные слова?Да,и при чем тут Федорив,я к ней не имеею никакого отношения или это уже мода такая -ее приплетать везде?Если что,извините,я обычный человек,очень хочется верить в хорошее и светлое,но не получается.

    46.185.11.1**

    • Лариса 21 Липня 2014 at 19:51

      Почему Вам кто-то должен объяснять как приватизируются помещения? Изучите этот вопрос сами или обратитесь в поссовет. Не показывайте свое делитанство и необразованность? И почему Вы решили, что все, кто вступался за отца Николая – верующие люди? Для того, чтобы разобраться в сложившейся ситуации нужно быть просто – умным человеком. Тут вступались явно молодые люди, которые не являются прихожанами, но которые видят старания отца Николая и вопиющую несправедливость кучки жителей, организованных брутальной Федорив.
      А из песни слов не выкинешь! Кто как мог так и сформулировал свои мысли. Главное, что у людей есть своя позиция – чистая и светлая, не эгоистичная как у жителей Мебельной 11-б.
      А почитав другие комментарии, по форме правильные, но по сути гнилые и тухлые – так просто страшно становиться. Так что обращайте внимание не на форму, а на суть!
      Кстати, документы на парковку у жителей Мебельной 11-б, есть? Если нет – то выходит, переселенцев правы – прийдется убирать…

      213.111.69.2**

    • Світлана 23 Липня 2014 at 11:28

      Прочитала статью Леси Кравченко. Я в шоке… Сплетни, эмоции, откровенное издевательство над священником, бравада собственным «геройством». Начну с того, что сделаю перевод на русский текста под объявлением:
      Центр «Логос» забезпечує проведення (з їжею і зручностями) конференцій, Християнських симпозіумів, семінарів та ін…
      Послуги Центру:
      1. Великий конференц-холл (100м.кв.) на 80 чол.
      2. Холи для невеликих груп – 55 м.кв. на 35-40 чол.
      3. Кімнати для проживання для 16 чол.
      4. Двомісні кімнати для 16 чол.
      5. Їдальня на 50 чол.
      6. Сауна з басейном, спортивний зал.
      Внимательно прочитали??? Никто ни слова не сказал о богословских конференциях, конференц-холлах, столовой, спортзале. Всех зацепила сауна. Такое впечатление, что есть какие-то личные ассоциации. Вы, уважаемые, чем в саунах занимаетесь??? Ай-яй-яй. А к спортзалу никаких претензий???
      Напомню, сейчас все комнаты, холлы, спортзал заселены беженцами. Так для них там оборудовали еще и кухню и постирочную.
      Ну вообще разврат…
      И живут там люди БЕСПЛАТНО, и добрые люди обеспечивают продуктами. А живут там 125 человек . Из них 53 это дети разного возраста.
      СТОП!!! А в те дни, когда кошмарили священника, где были дети-беженцы??? Они что все это видели??? Видели, как священника, защитившего их от войны , целыми днями травят, обзывают, забрызгивают слюной, таскают за грудки??? Видели, как приходят наглые соседи и начинают ломать и засыпать все то, что помогают делать их родители???Они слышали все те гадости, которые кричали в адрес беженцев???
      ДА Вы ПРЕСТУПНИКИ!!!!!
      Вы заставили этих детей опять пережить ужас, от которого они сбежали???
      С этими детками работали волонтеры, проводили психологическую реабилитацию, возили на экскурсии, концерты, занимались английским. Они только-только перестали бояться чужих людей вдруг – эта ЧУДОВИЩНАЯ выходка. Они почувствовали, что Украина – их Родина, их любят и тут ТАКОЕ. И все это ради незаконной парковки для дома 11Б???
      ВЫ ЧУДОВИЩА!!! Вы хоть понимаете, что вы сотворили?
      Вы обвиняете священника, в том, что он пиарил Мельника и как доказательство прилагаете фотографию. А те две женщины, они тоже пиарили Мельника??? Личности установили???
      Я видела другую фотографию. Там с Мельником рядом стоит о. Сергий (УПЦ МП) и о. Николай. Они тоже пропагандисты Мельника??? Так почему Вы их не изобличили?.
      Есть еще одна фотография. На ней Ирина Федорив рядом с В.Ф. Януковичем в его кабинете. Мало того, Федорив хвалилась, что получала благодарности от прокуратуры, за время правления того же Януковича.
      Странно звучат обвинения в краже детского садика и земельного участка.
      Ведомственный садик Мебельной фабрики решением акционеров передан на баланс поселкового совета и тут же ликвидирован в 1991 году. В 2002 в одно крыло поселили больницу. Потом о. Николай взял в аренду часть здания, построил церковь и начал строить Центр. Законность этой аренды подтверждена в ходе многолетнего судебного процесса. С 1991 г. В здании без электричества, отопления, воды, с выбитыми стеклами несколько раз начинались пожары. И только в 2014 у многих наступил всплеск хозяйственности – вдруг осознали себя владельцами.
      Так вот: священик взял в аренду два крыла здания на 49 лет. И земельный участок никто не приватизировал.
      А забор больницы, станции скорой помощи обязательно нужно востановить. Вокруг лес, дикие животные, бродячие собаки, алкаши и наркоманы Это решение принято на заседании поселкового совета. Все законно.

      81.23.16.**

  16. Українець_! 21 Липня 2014 at 12:22

    Шановні гості отця Миколи, розкажіть будь-ласка як ви розпивали 20/07, ввечері, алкоголь і не прибрали за собою в лісі! Хіба гарно так робити в гостях? Отак і стає зрозуміло ваше виховання…

    94.27.3.**

    • Nato4ka 23 Липня 2014 at 11:32

      Будь-ласка, фото яке засвідчує, що саме гості о. Миколи розпивали горілку. Тому що я наприклад точно знаю ті компанії, які облюбували те місце, для своїх мєждусобойчиків.

      81.23.16.**

    • Nato4ka 23 Липня 2014 at 11:37

      Прошу фактичне підтвердження, що це саме гості о. Миколи розпивали.

      81.23.16.**

  17. Оксана 21 Липня 2014 at 15:20

    Да когда это закончиться? Люди! Сколько можно издеваться над парафией, беженцами, и главное – отцом Николаем? Сколько можно провоцировать? Вы же издеваетесь! Где ваша совесть? Где ваш разум? У обоих сторон прошу прощения за взаимные обиды. Простите, пожалуйста, друг друга. Прекратите, пожалуйста, на коленях вас прошу.

    95.133.70.2**

  18. Ганна 21 Липня 2014 at 20:01

    Дитячий садочок, фактично, перестав працювати уже 1993 – 94 рр. оскільки, був знятий з балансу меблевої фабрики і переданий на баланс селищної Ради. Все це було ще задовго до приїзду отця Миколи в наше селище. В 1995-96 рр. люди ходили по квартирах і збирали підписи, щоб на місці дитячого садочка створити нову лікарню. Тодішній голова селищної Ради І. І. Казіміров (на основі зібраних підписів та затверджених документів) знищив дитячий садок, вивіз з будівлі все що там було, залишивши обідрані голі стіни, підлоги. Все те, що наповнювало спальні кімнати, спортивні та ігрові зали, медичний пункт та логопедичне відділення, кухню, кабінети, коридори тощо, було роздано по інших дитячих садках, навіть дитячі матраци та подушечки валялись у кутках старої лікарні для дорослих. Я пам’ятаю, безпорадні, перелякані, зажурені, заплакані очі тодішньої завідувачки дитячим садком Надії Михайлівни Мартинюк. Проте, одно крило дитячого садка було віддано під нову лікарню, а два інші залишились порожніми. Так, будівля, поступово руйнуючись, простояла десять років, і ніхто до неї не мав ніякої справи. Отець Микола був запрошений, священнослужителем, до нашого селища у 2003 році. У 2005 р. два порожні крила будівлі, колишнього дитячого садка, були передані в оренду православній релігійній громаді. Отцю Миколі будівля дісталась занедбаною, з грибком на стінах, прогнилими підлогами та різними нечистотами; із зарослим зруйнованим подвір’ям та наполовину заваленим старим забором. Оскільки громада, не маючи власного приміщення, проводила богослужіння у холодному вагончику, то частину одного крила, орендованого дитячого садка, було відремонтовано під церкву, а в іншій частині будівлі поступово створювався реабілітаційний центр. Тут отець Микола, з Божого благословення, багатьом людям подав руку допомоги, підтримав у важку хвилину, бідних, знедолених, нужденних він одягнув, нагодував, хворих морально і фізично вилікував, обігрів, тощо. А скільки людей приходило до нього на богослужіння! Під час освячення паски, з ночі і майже до обіду, все подвір’я було заповнено мешканцями нашого селища. Люди ішли до отця Миколи за благословенням. У нашому Коцюбинському було все спокійно, люди поважали один одного, здоровались, посміхались, щиро раділи зустрічі. Хто хотів ходив до храму московського патріархату, а хто бажав до Київського патріархату, де настоятелем є отець Микола, всі люди його поважали, ніде ніколи лихого слова не було чути в його адресу, до тих пір, поки тут не з’явилась І. Федорів. Вона посіяла зло, ненависть та зневіру в серця наших людей. З того часу, як дитячий садочок було закрито, пройшло двадцять років, і всі ті роки ніхто про нього не турбувався. Пані Федорів не подобається нова огорожа, а стара їй подобалась. Вона підбурила людей і затіяла жорстоку, безпощадну «травлю» на отця Миколу. Всюди, де б вона не появлялась, в Ірпені, Бучі чи Коцюбинському, вона нічого доброго не бачить навколо себе. І все це тільки для того, щоб будь якими шляхами, «дорватись» до влади, до Верховної Ради. Хто вона. Думаю, про неї можна сказати тільки словами М. Лермонтова)
    « …что за диво?. . издалека,
    Подобный сотням беглецов,
    На ловлю счастья и чинов
    Заброшен к нам по воле рока;
    Смеясь, он дерзко презирал
    Земли чужой язык и нравы;
    Не мог щадить он нашей славы;…»

    95.158.22.1**

  19. Лариса 21 Липня 2014 at 23:44

    Что-то чую я, что п. Федорив – многоликий Янус! Уж очень похож слог – одно перо писало под масками: “Обычный человек”, “Юлия” ( которая так старательно оправдывалась за “чужое” имущество ), Аля , Наталья, “ella24” и др.
    Зачем пряться? – продажным тухленьким душком потягивает! Сколько людей пишут, искренне объясняя ситуацию, а она издевается!
    Видимо самый больший компромат для Вас – это Вы сами. Хорошо, что Вы сейчас начали предвыборную кампанию, – люди уже начинают понимать, что Вы за “штучка”. Такую только к власти допусти – еще хуже Ленина будет! Кровь реками польется! Как бессовестно издевается над священником! Так Дзержинский – просто ” ангел” рядом с ней! Ну-ну! Посмотрим, как Вы дальше будете позориться.

    213.111.69.2**

    • Аля 22 Липня 2014 at 13:45

      Біля вас постій.і дійсно ганьби на все життя вистачить.Але на щасття.в нас є душа й розум)А вам і так згодится.
      А щоб не бути вам подібними,то мир вашому дому.та щоб сіра речовина щоб хоч якось булькала в вашій голові.
      Всіх благ

      5.248.175.**

      • Ігор 22 Липня 2014 at 17:03

        Чого говно розводиш, А-ля-краля? Лариса все правильно написала. Ірина – не права. Навіщо заважати? Знайшла кримінал! Дітьми торгують, людей на органи пускають, дівчат у повії продають- оце злочини, а чого придовбалася до священика? Відчепися від отця Миколи! Був спокій в селищі – їдь туди звідки приїхала!

        93.73.28.1**

  20. Зінаїда 22 Липня 2014 at 14:11

    Знаю отця Миколу давно. Порядна людина. Будівля на Лісовій була напів зруйнованою. Нема чого скандалити та чинити лихо.
    Іро! Навіщо підіймати сполох на рівному місці? Як бути без паркану? Постійні крадіжки, биті вікна, наркомани… Заспокійся! Залиш церкву і отця Миколу в спокої .

    95.133.114.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539