У Карплюка підкуповують виборців, а штаб Федорука телефонує на мобільні

6

Автор: Ольга Матюшина

Перемогти будь-якою ціною – ось головна мета екс-регіноала Анатолія Федорука та його кума Володимира Карплюка.

Якщо перший суне в нардепи, то другий з мерського крісла хоче взяти під контроль все Приірпіння.

У дитсадку в п’ятницю ввечері, ще не було й 18:00, а на центральному вході директорка Людмила Сич роздавала квитки на виставу “Аліса в країні чудес”.

Атракціон нечуваної щедрості у робочий час дивним чином збігся з виборами.

Всім, хто брав квитки Сич проводила політінформацію на користь ГО “Нових облич”, яку, як відомо, на мерських перегонах представляє забудовник Володимир Карплюк.

Цей кандидат разом із кумом Федоруком завісив під час АТО все Приірпіння своїми бордами. І природно, що людей це вже дратує.

samooborona

Отже, у робочий час директорці, яка має керувати державним дитсадком, більше немає що робити, як по суті брати участь у передвиборчій агітації.

Побачивши мене директорка запропонувала квиток і моїй дитині, як малозабезпеченій. Це що соцслужба, що визначає рівень доходів і матеріального забезпечення родини? Хто дав право ділити людей і за яким принципом?

Це просто дитсадок, де політикам не місце.

І коли роздавали квитки, то наголошували, що вартість такого квитка аж 190 гривень. Звісно, якщо в родині троє дітей, то навіть доволі забезпечені батьки не завжди зможуть собі дозволити сімейний похід в театр за такою ціною.

samooborona

Згодом вдалося з’ясувати, що квитків усього було 60 і розподілені вони по 30 штук кожному дитсадку, тобто квитки мала роздавати і директорка іншого дитсадка Тетяна Рахімова, яка на сесії вихвалялась, як добре вона виховала місцеву владу.

Оскільки мене обурило те, що дитсадок перетворили на агітаційний штаб, я набрала селищного голову Вадима Садовського.

Він сказав, що Сич – не держслужбовець і що робочий час уже закінчився. А те, що чергова група в садку до 18:30 працює, певно забувся? Та навіть якби всі розійшлися, що дитсадок орендує штаб Карплюка? Де ж гроші тоді в бюджет від оренди приміщень для штабу, в якому працюють агітатори?

Кого ще на цих же засадах допустили до агітації в дитсадках?

Та навіть при бажанні оформити документи й створити штаб для агітаторів у приміщенні дитсадка і платити гроші до бюджету – влаштовувати штаби в освітніх закладах зась. Тут не можна агітувати взагалі.

Після того, як Садовський зрозумів, що робочий день у Сич дійсно не закінчився пролунало епічне переформулювання: “робочий день закінчився в мене”.

Але голова пообіцяв, що агітацію в садочку припинить. Боїться, щоб йому не закинули бува використання адмінресурсу перед виборами.

Пізно. Використання адмінресурсу і підкуп виборців таки був. І це вже доконаний факт, про що я в письмовій формі повідомила в понеділок прокуратуру.

Як виявилось, квитки до дитсадка приніс член виконкому Богдан Слюсаренко. Він цей факт не заперечував.

Може, краще було б виборців та їхніх дітей відправити на іншу виставу?

Вочевидь, Слюсаренко погано знає передвиборче законодавство. Членам виконавчої влади заборонено брати участь у передвиборчій агітації.

Про це говорить стаття 36 Закону України “Про вибори місцевих депутатів”:

“Участь органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, а також осіб, які входять до складу виборчих комісій, у передвиборчій агітації не дозволяється”.

Представник виконавчої влади селища телефоном пояснив мені, що він переді мною не має звітувати. Але зазначив, що квитки, якими агітували за Карплюка, придбав своїм коштом.

Далі мені додав, що батьки нашої групи просять стільці та столи для діток.

І він як “великий благодійник” обов’язково допоможе. Наголосив мені як мамі і виборцю, що я маю дякувати їм, що моя дитина сидітиме на стільчику, як в інших дитсадках.

Саме тому, я не маю витрачати час на звичну “писанину”. Садовський мені теж якось привселюдно заявив на сесії, що, мовляв, я обіцяла, якщо щось там зроблять, то я писати не буду.

А дихати мені не пообіцяти перестати?

Як мама хочу зазначити, що стільчики у кандидата на міського голову не просила. На підлозі наші діти не сидять. Додатковий резервний стіл для своєї групи “Барвінок” я придбаю власним коштом, а стільчики, як виявилося, непотрібні.

Пять стільчиків, як зясувалось, були просто іншого кольору.

А ГО “Нові обличчя” та їхнього лідера-забудовника, Карплюка, інформую: ані за квиток у 190 гривень, ані за стільці чи столики, я не буду мовчати чи когось вихваляти. Я це сприймаю як підкуп виборців і інформуватиму правоохоронців щоразу, як бачитиму порушення закону.

До слова, коли брали мою дитину в дитсадок, то бабуся однієї дитини придбала не 5, а аж 10 стільчиків і в мери не збирається після такого “благодійництва”, і до виконкому не проситься, і землю собі не просить виділити під багатоповерхівки через підставних.

Скільки ж можна “дати” блага виборцеві, аби це не вважалось підкупом? Законотворець  вбачає непрямий підкуп виборців, які громадянину дали благо, вартість якого перевищує 3 %  мінімального розміру зарплати (3 % від 1218 гривень = 36 грн 54 коп).

Якщо хотіли дітям організувати виставу чи концерт, то закон це не забороняє як агітзахід на території селища.

Але на цьому порушення виборчого законодавства та й ззагалом законодавчого поля України не вичерпалось.

Далі більше штаб кума Карплюка, Анатолія Федорука, обдзвонює виборців на мобільні телефони.

Спершу абонент чує дзвінок і, коли піднімає слухавку, кілька секунд лунає музика і його з’єднують з телефонним центром штабу Федорука.

Там Вас питають: чи знаєте Ви про те, що будуть вибори, чи плануєте Ви на них йти і далі розказують “Оду Федоруку”.

“На вихідних телефонували мені з штабу Федорука на мобільний. Я точно знаю, що не давав нікому інформацію про те, де я живу разом з номером мобільного, окрім як Інтернет-провайдеру “Бест”, – розповідає Євген, мешканець Коцюбинського.

samooborona

“Я зателефонував у “Бест”, але дівчинка виявилась некомпетентною у цьому питанні й порадила залишити своє питання на сайті. І якщо директор захоче – відповість. А до директора потрапити напряму не можна. Між іншим відбулося відверте порушення закону,” – додає коцюбинчанин.

Це дійсно непоодинокий випадок, коли телефонують на мобільні номери саме абоненту Інтернет-провайдера “Бест”.

Джерела “Сайту громади Приірпіння” підтвердили, що “Бест” злив бази приватних даних своїх клієнтів.

Людей обдзвонювали і в інших населених пунктах, і не лише для того, щоб просто поагітувати. Мешканцям Гостомеля пропонували проїхатись до парку згуртовано автобусом.

Там на бабусь чекав “уважний і добрий чоловік” – Анатолій Федорук у супрводі “людей в чорному”.

samooborona

Задля своєї перемоги екс-регіонал Федорук та його кум не зупиниться навіть перед порушенням закону, що обурює виборців.

Але така поведінка для Федорука, який не вийшов з ПР навіть після розстрілу людей на майдані, нікого вже не дивує.

Майдан стояв за правову європейську державу, де таким політикам як Карплюк і Федорук не місце.

matushynaАвторка: Ольга Матюшина, коцюбинчанка

6 коментарів

  1. Святой 20 Жовтня 2014 at 18:34

    Никто из нормальных людей не будет НИКОГДА голосовать ни за Карплюка, ни за Федорука. Все знают что у них в глазах ДЕНЬГИ и ЗЕМЛЯ. Я буду голосовать за Лаврентия Кухалейшвили. Никто более не сделал для Ирпеня

    95.158.48.1**

  2. Михаил 20 Жовтня 2014 at 18:44

    Какое право? Какая Европа? Стоял майдан за безнаказанность и гражданскую войну, что у него и получилось.

    95.132.104.2**

  3. Питання до Ольги Матюшиної 23 Жовтня 2014 at 14:08

    Пані Ольго, доброго дня!
    Прошу вас відповісти, як вашому читачу, на декілька питань:
    1. Чи маєте ви документальне підтвердження, що Анатолій Федорук був членом Партії регіонів?
    2. На основі чого ви стверджуєте, що Федорук “не вийшов з ПР після подій Майдану”? За моєю інформацією, Федорук не був членом ПР ні до Майдану, ні після Майдану.
    3. Чому ви порушили стандарти журналістики і не дізналися офіційну позицію Карплюка щодо того, чи має він відношення до квитків у театр і чи він взагалі про них знає?
    4. Ви стверджуєте, що директорка дитсадка агітувала за громадську організацію “Нові обличчя” і це є порушенням закону. Але в чому ж порушення виборчого законодавства, якщо громадська організація “нові обличчя” не є учасником виборчого процесу, а сам Карплюк є самовисуванцем?
    5. До чого тут Карплюк, якщо квитки директорці дитсадка заніс Богдан Слюсаренко?
    6. Яке відношення до дитсадка має календарик з Федоруком, яким ви проілюстрували вашу статтю?
    7. Що є поганого в тому, що батькам директорка роздала квитки на виставу, при цьому не закликаючи голосувати ні за персону Карплюка, ні за персону Федорука?

    77.120.242.**

  4. Ольга Матюшина 23 Жовтня 2014 at 18:05

    Відкриваємо глянці від ГО «Нові обличчя», розданий під час дворових зборів Федорука.

    На першій сторінці Карплюк, на другій Федорук, десь в середині Слюсаренко.

    Володимир Карплюк є головою ГО «Нові обличчя Ірпеня» і одночасно кандидатом на посаду мера Ірпеня. За Карплюка агітує як Федорук, так і Слюсаренко.

    Це Ви в ваших глянцевих журналах агітаційного характеру понаписували, а не я. Федорук – мер Бучі, Слюсаренко – член виконавчого комітету Коцюбинського. Обидва – представники виконавчої влади. Напевно бучанці обирали мера щоб він господарством займався в місті,а Слюсаренко має інші функції у виконавчому комітеті Коцюбинського. Представникам виконавчої влади заборонено займатися передвиборчою агітацією, це каже законодавець, а не я.

    Тобто і Слюсаренко і Федорука ми бачимо в глянці «Нові обличчя» під назвою «Чому Я за Карплюка». Команда Карплюка поширює ці агітаційні матеріали, спираючись на підтримку зазначених посадових осіб.

    Нащо Слюсаренко заніс квитки від ГО «Нові обличчя» і агітував за Карплюка, то нехай Карплюк в нього і спитає.

    З приводу агітації в дитячому садочку і роздачі квитків малозабезпеченим дітям я вже висловила свою позицію в статті. Дитсадок не місце для агітації, до речі, це не тільки моя точка зору, а й офіційна позиція Ірпінського відділку освіти. За таке неподобство, як публічний поділ на малозабезпечених дітей та ні, начальник дошкільної освіти Заєць Г.С вибачилась перед батьками, прокоментувавши, що це неприпустимо.

    Календарик з Федоруком характеризував політичне минуле кандидата в нардепи, за якого агітують телефоном і який так ну дуже гаряче агітує за Карплюка.

    https://www.youtube.com/watch?v=ecMSalwSG9o

    А щодо членства в ПР, то перепитайте Федорука, чому на питання журналістів він відповів, що не вийде з Партії регіонів.

    http://bit.ly/1sUg4BB

    95.158.25.1**

  5. ТЕТЯНА 24 Жовтня 2014 at 05:46

    Cтатья автора Оли Матюшиной о подкупе избирателей в детском саду меня шокировала. Я была в ШОКЕ (это мягко сказано)от »брехни» которая была написана в статье я ужаснулась, а ведь я была в главной роли этого события и непосредственно я имею самое прямое отношение к раздаче билетов в театр. По моему мнению это было позитивное событие в жизни наших деток. Сразу внесу ясность я не поддерживаю никакую политическую партию, ГО, Олю Матюшину и т.п. я Мама и хочу что бы моих детей не ущемляли в правах, что бы мои дети получали в законном порядке то что они обязаны получать.
    Маленькая предыстория автора статьи, Олю Матюшину я знаю более одного года мой сынок Даниил ходит с ее сыном Даниэлем в одну группу «Барвинок» до выхода этой статьи мы с Олей и с некоторыми родителями пытались добиться хорошего питания нашим детям, отличных условий для пребывания в садике.
    Общаясь с Олей я слышала с ее уст что все должно быть честно, правдиво и законно, но не тут то было, статья в которой Оля описывает событие участником которых я была все слышала и видела, открыла мне глаза на то, что говорит Оля это одно, а делает так как выгодно ей.
    Эта статья сплошная брехня, ложь, наклеп и провокация!!! Оля где же правда , законность или ты забыла что врать не хорошо? Складывается впечитление что это заказная работа! Перед выборами это очень актуально. Авторы сайте пишут всегда правду и проверенные факты куда смотрят админы сайта? Почему не фильтруете инфу? Значит мнение Оли как она мне сказала «Я ТАК ПОНЯЛА И ЭТО МОЕ МНЕНИЕ» это закон????это она мне сказала при нашем последнем телефонном разговоре. Это мнение всех на этом сайте???? то тогда зачем вообще создавать такие сайты? И мне очень хочется всем читателям этой статьи несмотря что я многодетная мамочка( и в данный момент мои мальчишки сидят дома как и многие другие наши сверстники потмоу что наши власти никак не могут включить отопления детям в саду температура в группах 9 градусов) и времени у меня ни читать , ни писать много нет, но я все таки прокомментирую эту статью потому что читатели и посетители сайта должны знать ПРАВДУ !!!!
    А происходило все так: В пятницу около 18:00 я пришла в сад за своими детками они уже играли на улице по дороге меня встретил мой давний знакомый Богдан Слюсаренко который попросил меня показать кабинет заведующей нашего садика Сыч Л.Л. по дороге он мне рассказал что привез билеты в театр нашим детям в качестве подарка при встрече Людмила Леонтьевна показала и рассказала где в данный момент находятся дети поверьте мне они в кабинете не закрывались, не шептались все происходило у меня на слуху и мы вышли все на улицу. Мы с Богданом стояли перед центральным входом в сад и всем без исключения родителям которые в то время забирали своих детей с сада было предложено в качестве подарка билеты в театр, тем временем я обзвонила всех знающих мне родителей и предлагала им, ни о каких статусах малоимущих, многодетных как Оля упомянула в статье не говорилось, никакой агитации на территории сада не было. Единственная девушка с коляской подошла и поинтересовалась откуда и что? я ответила билеты бесплатно и они от ГО»НОВИ ОБЛИЧЧЯ». Я лично Оле предложила билет но она отказалась мотивируя что я сама своему ребенку в состоянии купить билет в театр, в статье она пишет что ей предложили как малоимущей НЕ ПРАВДА ТАКОГО ОЛЯ НЕ БЫЛО!!!!! вечер в телефонном разговоре с Олей я задала вопрос зачем ты написала вранье???? В ответ Оля предложила мне «хочеш я справлю это в коментариях» но я отказалась , а я считаю что здесь ничего плохого нет в таких подарках и мне тоже предложили билеты и я не отказалась наоборот я с огромнейшим удовольствием их взяла и съездила в театр поверьте мои мальчишки получили огромнейшее удовольствие от представления а мне как маме больше и ничего не надо как видеть своих детей радостными и счастливыми. И скажу вам что на сегодняшний день ни каждая семья и я в том числе не могу себе позволить купить билеты и поехать в театр, и плюс по честному без обмана в нашем поселке то и толком некуда сходить с детьми такое ощущение что нашим властям до наших детей нет никакого дела кинотеатра нет, с артистов никого не приглашают, цирк был с одним представлением и то на которое очень было сложно с детьми выстоять огромнейшую очередь что бы купить билет, ну короче одним словом СЕЛО в двух километрах от столицы. И еще когда мы дарили билеты родителям и в том числе Оле никто не акцентировал внимание на их цене, о цене Оля узнала от меня уже потом вечером я по телефону ей сказала и она подло не побоюсь этого слова воспользовалась этой информацией перекрутила в статье так как ей выгодно и написала ВРАНЬЕ!!!! И самое главное повторяюсь никто никто не агитировал, не было никакой агитации все родители которые брали билеты все только выражали знаки благодарности в ответ вот и все что было в пятницу вечером на территории ДС «Ласточка», как по вашему мнению уважаемые читатели что здесь было какое то преступление? Что плохого что кто то детям хочет помочь? Какое преступление сделал конкретно Слюсаренко Богдан представитель ГО нашего поселка подаривши нашим детям билеты. Зачем же Оля обсырать не побоюсь этого слова добрые дела такими статьями и тем более повторяюсь ВРАТЬ!!!! По моему мнению если бы хоть один громадський дияч, кандидат в депутаты или депутат нашего совета сделали каждый по подобному доброму делу то поверьте мне все было бы класно. Хотелось бы добавить и дать совет Оле: ОЛЯ НЕ ОБЛАМЫВАЙ ТЕХ ЛЮДЕЙ У КОТОРЫХ ЕСТЬ ВОЗМОЖНОСТЬ ПРЕДОСТАВЛЯТЬ ПОМОЩЬ ОКРУЖАЮЩИМ, НУЖДАУЩИМСЯ в особенности нашим детям, ПРИЧЕМ БЕЗВОЗМЕЗНО, помогать!!!! И ЕСЛИ У ТЕБЯ ЛИЧНАЯ НЕПРИЯЗНЬ КОНРЕТНО К КАКИМ ТО ЛЮДЯМ НЕ ЗАВИСИМО ОТ ИХНЕГО СТАТУСА В ОБЩЕСТВЕ, МОБИЛЬНЫЙ В РУКИ ЕСТЬ УСЛУГА СМС СООБЩЕНИЙ ТАМ МОЖНО НАПИСАТЬ И РАЗОБРАТЬСЯ НЕ ОБЯЗАТЕЛЬНО ЭТО ВСЕ ВЫНОСИТЬ НА ВСЕОБЩЕЕ ОБОЗРЕНИЕ И ТАКИМ ОБРАЗОМ ПРИТЯГИВАТЬ НА СЕБЯ ВНИМАНИЕ Ведь каждый в праве и ты в том числе человек отказаться от этой помощи. В этой статье реально написана не правда. Да и еще по поводу закупки стульчиков и столов в группу «Барвинок» ты плиз поинтерисуйся сколько стульчиков по нашему возрасту нужно в группу (ПОДСКАЗКА НА ВСЯКИЙ СЛУЧАЙ стулья нужны по нашей возрастной группе и стол нужен с регулируемыми ножками) а то ты в статье снова перекрутила, обосрала и всех обвинила в подкупе еще не закупленной мебели. И еще хочу внести ясность в один комент на фейсбуке на стене Оли про те же билеты Наталья Толуб Наташа написала что ей не предлагали билеты потому что она не в тренде Наташа очень уважаю тебя хотя знаю тебя очень мало но не верь всему что пишут на этом сайте а конкретно в этой статье это все ложь!!!! Билеты тебе не предложили первое так как вас на тот момент не было в саду и второе их то и всего было 30 штук. УХ ТЫ все я даже и не заметила как я написала такой огромнейший комент просто слов нет не люблю ложь, лицемерие, хитрость.
    ОЛЯ Я ГОТОВА ТЕБЯ ПОДДЕРЖИВАТЬ ПОМОГАТЬ МОРАЛЬНО И ФИЗИЧЕСКИ, ДОБИВАТЬСЯ ОПРЕДЕЛЕННЫХ ЦЕЛЕЙ НО ТОЛЬКО ПРАВДОЙ И ЗАКОННЫМ ПУТЕМ!!!!
    С УВЖЕНИЕМ ХОПТИНСКАЯ ТАТЬЯНА

    46.185.11.**

  6. Ольга Матюшина 24 Жовтня 2014 at 07:26

    Таня, я все розумію, Вам дали два квитки по 190 грн, які Ви не можете придбати самі. Вам зробили приємне і Ви хочете отримувати такі “подаруночки” і в майбутньому. І з Слюсаренком Ви маєте гарні стосунки, це теж Ваша особиста справа.

    Але ж Богдан Слюсаренко є членом виконкому і при цьому займається передвиборчою агітацією. Робить він це публічно. Глянців з його агітацією? чому треба голосувати за Карплюка? роздано чимало. ГО “Нові обличчя” агітують за Карплюка знов таки публічно.

    Чи знов брехня??? А квитки від ГО “Нові обличчя” це підкуп виборців. Те, що квитки були саме від цієї ГО Ви також підтвердили у своєму коментарі.

    Ірпінський відділок освіти в свою чергу прокоментував, що дані заходи в садочку не припустимі. Ані агітація, ані диференціація за будь-яким принципом дітей не припустимі в дошкільному закладі (що дітей в одному дитсадку лише 30-ть? Про яку рівність мова).

    Позицію прокуратури висвітлю пізніше.

    Дуже цікавою є Ваша позиція, Таню, що стаття є “заказною”. От Ваша намагання відбілити Слюсаренко за подарунки вашим дітям доконаний факт,а ось те, що Матюшина працює на чиєсь замовлення непогано б якось аргументувати і докази навести відповідні.

    Ви вже починаєте питати, хто дає гроші на сайт і що він на першому місці в пошуковику Goodle, а там реклама коштує грошей. Так а Ви в Goocle чи Facebook бачили хоч раз рекламу сайту? Сайт на перших позиціях, бо щодня його читають близько 800 людей, на нього посилаються загальноукраїнські Інтернет-видання. Національна спілка журналістів відзначає велику роль зокрема цього сайту у побудові громадянської журналістики. Польські журналісти теж кажуть про високий рівень.

    Кожен судить по собі. Береш підкуп перед виборами = думаєш, що і інші продажні. А десь 100-200 гривень за рік не є проблема, щоб заплатити за хостинг. Вже 10 – 20 гривень на місяць знайти люди можуть, повірте. Не кожен може продатись.

    Домбровського Ви теж за заказуху будете чихвостити на цьому сайті? Він проти Карплюка, бо не для того скидав Скардинського. Совісті вистачить таке сказати? І Жежеру звинувачують, що заказуху пише. Людина їздила в окупований Крим, людина їздила під обстріли в Слов’янськ на блок-пости з передачами до наших!

    На жінок нападають руками жінок наші мужні і браві чоловіки Приірпіння… Не ганьбіться, бо вже зганьбились!

    95.158.25.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539