За об’їдання дітей у дитсадках штраф… 170 гривень

0

Після скандальної публікації про корупційні схеми для закупівлі провізії у дитсадки Коцюбинського правоохоронці справу передали до суду.

На засідання пришли небайдужі та активні мами – Ольга Матюшина та Олена Толочина.

“Я дуже хотіла на суді подивитися пані Каськовій у вічі. Тендери ж на чималі суми, а вона їжу в садки у сина-перекупника закуповує. Замість булочки, яка значиться в меню, прозорий шмачточок батону, а закуплений зефір та мармелад діти б не побачили, якби батьки не перевірили накладні,” – розповідає активістка Ольга Матюшина, яка виявила порушення закону й повідомила правоохоронні органи.

У суді, зачувши, що на засідання прийшли мами, які хочуть бути вільними слухачами у такій резонансній й суспільно важливій справі, повідомили, що засідання проводитимуть у закритому режимі.

Сама Каськова на засідання запізнилась хвилин на 15-ть і була, з слів очевидців, у гарному настрої.

“Їй продиктували клопотання, що вона визнає свою провину і просить проводити засідання за її відсутності. І у закритому режимі суддя Ірпінського суду Віталій Кафтанов присудив їй аж 170 гривень штафу. Я б хотіла подивитись судді у вічі. Люди крали їжу з тарілок дітей, а такий мізерний штраф. Мінімальний, уявляєте?” – Обурюється Олена Толочина.

Активістам в канцелярії суду відмовились надати копію постанови.

“Санкції цієї статті передбачають штраф від 170 до 1 700 грн. Суд, звісно, сам приймає рішення. Але ми переконані, що якщо б судді обирали принаймні максимальну міру покарання, то корупцію було б легше викорінити,” – наголошує прес-секретар УМВС України у Київській області Микола Жукович.

В управлінні освіти Ірпеня зауважують, що така ситуація, яка склалася для нашого регіону є винятком.

“У садочках Коцюбинського справді продукти харчування постачаються за найвищими цінами в Ірпінському регіоні. Наприклад у Ірпені є садочки з прямою бухгалтерією. Тобто там продукти беруть напряму у виробників – виходить дешевше,” – зазначає Галина Заєць, головний спеціаліст з дошкільного виховання.

Як виявили активісти, комунальне підприємство Коцюбинської селищної ради закладало 18 % прибутку і закуповувало продукти для дітей через посередників.

“Всі ж розуміють, що тут все залежить від політичної волі селищного голови. Але такої волі, очевидно немає. Коли з ініціативи батьків ми нарешті зустрілись у селищній раді, то з’ясувалось, що садки не можуть працювати до 19:00, бо діти будуть голодними,” – розповідає Ірина Федорів, депутатка Коцюбинської селищної ради.

Ось меню у Коцюбинському дитсадку, де дітям замість того, що написано в меню, можуть покласти зовсім інший продукт.

sam

“Заледве домоглись черговох групи. Але питання з харчуванням так і не вирішене. Моя дитина ходить у київський дитсадок. І там на день фінансування аналогічне. То як же так виходить, що в цьому дитсадку діти можуть бути до 19:00, а в наших дитсадках селища мами мають кидати роботу й летіти з Києва о 17:00 додому?”

sam
У меню київського дитсадка “Кобзарик”, замість полуденка, за ті ж кошти – вечеря. І тут є і овочі, і апельсини без додаткових коштів від батьків.

Прокуратура Ірпеня провадить перевірку організації харчування дітей у дитсадку “Світлячок” (№ 24).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539