Євромайдан та АТО: разом і до кінця. Хроніки

3

Редакція Сайту громади Приірпіння до річниці розгону мирного майдану вирішила нагадати всім, як проходить цей найтяжчий рік в історії незалежності.

Для того, аби ми і наші нащадки не забували нічого, редакція просить всіх надсилати світлини та відео за адресою: pigmaliones # gmail . com , аби показати, яким поряд із десятками тисяч українців бачили Євромайдан та АТО мешканці Приірпіння.

І в дощ, і в холод на варті європейської України стояв Ігор Домбровський.

І в дощ, і в холод. На варті європейської України

Зранку після нічної варти саме він разом із Андрієм Скіпальським говорили з Олександром Поповим про потреби Євромайдану.

Родина Скіпальських: Галина, Юрчик та Петрик. Вшановують жертв Голодомору на Майдані. П’ятниця, 22 листопада, збіглась у часі з Євромайданом.

фото 3 (2)

Андрій Скіпальський повів дітей до пам’ятника жертвам Голодомору на Михайлівській площі.

фото 1 (1)

Коцюбинчани Ігор Домбровський та Оксана.

igor1

Захисник зелених зон Ірпеня – Лаврентій Кухалейшвілі з сином-тезкою на Європейській площі.

Kuhelaishvili_malyi

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук робить “сімейне фото” з Беркутом.

Марчук

Депутатка Бучанської ради Світлана Остапа, журналістка “Телекритики”, разом із співзасновником громадського руху “Чесно” — Віктором Тараном.

ostapa

Наталія Соколенко — один з авторів Сайту громади Приірпіння. Зараз працює у проекті Громадське ТБ, який висвітлював події на Майдані в режимі онлайн.

sokolenko

Журналіст-ірпінець Денис Тимошенко, який активно висвітлює боротьбу громади зі знищенням парків Ірпеня у Gazeta.ua разом із Русланою, яка зігріває Євромайдан своїми піснями не першу ніч.

tymoshenko

Ніч 29 листопада. Знаковий час, коли вирішується офіційний вибір України. Медпрацівниця з Коцюбинського Людмила Степанівна підтримує майданівців гарячим кулішем.

kulish

З собою пані Людмила привезла виварку їжі на 200 душ.

1 грудня. Після силового розгону мирного Майдану. Жоден із голів населених пунктів Приірпіння не вийшов із “Партії регіонів” на знак протесту. Студенти Податкової академії екс-ректора Петра Мельника частково приєднались до мітингувальників.

irpin_maidan

Поки у Бучі довибори, активіст та кандидат в депутати Віктор Бархоленко полишив дільницю й пішов на майдан Незалежності, аби всім сказати, що Ірпінь та Буча — за ЄС.

irpin_maidan

Депутатка ради Бучі — Світлана Остапа. 1 грудня.

ostapa_maidan

Під час провокацій на вулиці Банковій 1 грудня побили і затримали нашого земляка — бучанця Олександра Остащенка.

Під час голосування за відставку уряду двох депутатів-мажоритарників Вячеслава Кутового (позафракційний) та Ярослава Москаленка (ПР) не було на місці. Причин своєї відсутності вони на прохання журналістів досі не пояснили. 

“Нічна Варта” Ігоря Лисенка: несподівана зустріч з головним “дипломатом штурму Банкової” — Петром Порошенком. 6 грудня. Говорили про затриманого бучанця Олександра Остащенка. Порошенко запевнив: їхні юристи працюють над вирішенням цього питанням.

lysenko

На марші мільйону 8 грудня гріється депутатка Коцюбинської селищної ради та журналістка Ірина Федорів.

IMG_4376

Депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук. 8 грудня увечері. На задньому плані вже немає пам’ятника Леніна, який повалили провокатори.

melnychik

 

Колумністи Сайту громади Приірпіння. Видатний жлобіст Іван Семесюк. Вдень…

semesuk

… і вночі з Олексою Манном. “Покоління P(epsi)”.Манн та Семесюк

На своїй сторінці у Facebook Іван Семесюк пише:

“Сьогодні наше завдання не запхати Україну в Європу, а просто повернутися додому. Після 300-річної каторги ми стоїмо в дверях власної оселі, а в потилицю нам знову дихає нафтовим перегаром пристарілий, але досі стрімкий вєртухай, зі сталевим кокошніком братерської любові в руках”.

Ми просто хочемо повернутися додому і працювати на себе. Без ментів, попів, парламентсько-кулуарних зомбі, без цих совкових ї@льників та інших “приємностей” такого штибу. Ну, не знаю, чи то буде комедія, чи трагедія, чи драма-феєрія, але треба йти і просто засвідчити власну масову присутність в себе вдома, в своєму місті, на своїх вулицях, у своїй Європі”, — додає художник-жлобіст.

Екс-ректор-утікач “регіонал” Петро Мельник проявив себе листом до співвітчизників на підтримку Євромайдану.

9 грудня з Петром Мельником вдалося поспілкуватись телефоном, він зазначив, що хоче повернутись в Україну.

Бучанця Олександра Остащенка, якого спіймали на Банковій і жорстоко побили, відпустив суд під особисте зобов’язання. Це сталось 12 грудня.

Приірпіння перед велелюдними мітингами 12 грудня опинилось в облозі чорних шоломів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Спецпризначенців, внутрішні війська та ППС-ники селяться в екс-військових частинах, комунальних готелях, дитячих таборах.

Зранку у п’ятницю 13-го з-під місцевих рад під примусом, адмінтиском чи за гроші збирають автобуси людей і відправляють на првладний мітинг.

Такий самий збір тривав і вихідними 14–15 грудня. В Ірпені відзняли автобуси з адептами Сандея Аделаджі, які входять до громадської ради Приірпіння. Вони перешкоджали роботі журналістів, чим порушували Кримінальний кодекс.

У наметі м. Стрий (райцентр у Львівській області) 15 грудня відігрівається журналістка і депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

fedoriv

“Приємно опинитись з-поміж тих людей, які родом із твого дитинства. Оскільки мій батько з селища Дашава Стрийського району, то в наметі Львівської області всі — практично рідні люди. Сюди навіть мій двоюрідний брат приїхав реєструватись, щоправда, його з дітьми ми забрали ночувати додому. А так в наметі тепло. Не лише фізично. Тут тепло від людей та їхніх думок”, — розповідає Ірина Федорів.

Увечері 15 грудня під стінами КМДА зібралась група гостомельчан, до яких приєднались ірпінці. Земляки розповідають, що багато хто в Приірпінні — проти чинної влади, але відкрито про це не говорить.

gostomel

“Часто зустрічаємо тут на майдані земляків. Їжджу сюди, аби набиратися вільного духу. Я працюю в держустанові, на Лісопроекті. Якби мене змушували їхати на майдан за підтримку Януковича — плюнув би у вічі”, — говорить один з чоловіків.

На Майдані 15 грудня зустріли не лише ірпінців, а й бучанця — художника і скульптора Арсена Пелюшка, автора скульптури в центральному парку Бучі.

hudozhnyk

На барикадах тренує влучність депутат Гостомельської ради Юрій Марчук. Так тепліше.

marchuk

Гостомельчани Юрій та Олександр майже щоночі несуть варту на майдані Незалежності.

ohorona

Гостомельський загін обходить периметр.

gost

На Привокзальній площі в Ірпені 16 грудня символічно з’явилась емблема Євросоюзу довкола тризуба. Місцеві активісти так позначили координаційний Євромайданівський штаб.

office

Приміщення для штабу надав підприємець Микола (на фото стоїть праворуч). Саме він разом із паном Ігорем, вчителем історії, вішав банер на стіну офісу.

office2

День народження своєї дружини Галини, 18 грудня, родина Скіпальських з Коцюбинського святкувала на Майдані. Діти вітали маму і запасались наліпками до школи.

skopalski_2

На своїй сторінці у соцмережі ФБ Андрій Скіпальський пише про своїх синів:

“Юрчик (13 р) стурбовано питає — що таке тайожний союз? Я як умію — пояснюю. Петрик (5 р) слухав-слухав і каже радісно: я туди не йду, бо я ще маленький! 🙂 видно, що злякався”.

Наступного дня Коцюбинчанин Андрій Скіпальський у день святого Миколая, 19 грудня, вітає всіх зі сцени.

skipalskii

“Окрім загальної рефлексії, на Майдан мене привела боротьба і протистояння за Біличанський ліс. Це моя особиста історія спротиву. Коли користуючись прикриттям влади, місцеві зажерливі князьки хочуть знищити 6 тисяч гектарів лісу. Це чудо, що він ще стоїть. І це — завдяки зусиллям навіть невеликої групи людей, яку підтримують журналісти та місцева громада”, — говорить Андрій Скіпальський.

Вони називають себе “євросвободівцями”. Вночі охороняють Майдан, а вдень — заготовляють дрова.

drova

Бучею поширити ось такі листівки, від яких Федорук відхрестився лише через кілька місяців.

kalendaryk

Проти Нового року діти грають в Майдан. 29 грудня.

Petryk

“Петрик вчора почав грати в Майдан. Правила: будуєш із подушок та інших матеріалів барикади. Вішаєш прапор та революційні малюнки. У нашому випадку вийшов танк з прапором УПА… Потім тато йде на штурм, а Петрик і Юрчик захищають барикади. Через мегафон оолошується тривога. Можуть, правда, прийти і сусіди. Все весело. Повний гармидер. Молодь перемагає!” — пише на своїй сторінці у Фейсбук коцюбинчанин Андрій Скіпальський.

Діти в Коцюбинському і ялинки у 2014 році бачать по-особливому патріотично. Ось цю м’яку ялинку-подушку зробила 5-класниця селищної школи.

tree

Наприкінці січня журналістка Олена Жежера відшукала на Майдані польського журналіста Бартоломея Маслянкевича, який уславився тим, що без каски та бронежилета підійшов упритул до беркутівців з питанням: “Навіщо ти це робиш? Ти хочеш когось убити?”.

Безстрашному колезі-поляку від редакції телеканалу СТБ Олена Жежера подарувала каску.

У лютому під час боїв активіст Ігор Домбровський робив інтерв’ю з передової.

Очевидці розповідають, що кулі силовиків пробивають і бронежилети, і каски.

На Майдані мешканці Коцюбинського спорудили катапульту. Вона стоїть на передовій барикаді.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Свою бойову одиницю коцюбинчани назвали “Шалена білка”. На фото видно, що в бійців очі поранені світло-шумовими гранатами.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ось які бутерброди приносять жінки, зокрема і приірпінцям під кулями.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ось що передала нам молода дівчинка, яка не назвалась, на барикаду! Навколо — смерть, у декого був сумні і зневіра, але коли розгортаєш такий пакуночок — хочеться жити і перемагати”, — пише у листі до редакції один з бійців Приірпіння.

Приірпінці взялися за розчищення “варшавської” траси.

Вони організувались в соцмережах, аби очистити дорогу від “мусора”.
musor

Працювали так, що зламали держаки від лопат.
pisok

Потім стали гуртом навіть з ДАІ-вцями.
foto1

Кінець лютого — на сесії Ірпінської ради за присутності самооборони під диктовку Ігоря Домбровського міський голова Володимир Скаржинський пише заяву. В. о. відтепер — “свободівець” Богдан Мельничук.

skarzh_dombrov

Цей історичний момент вдалося не лише сфотографувати, а й зафільмувати.

Самооборона побувала у маєтку Симоненка, який після їхнього від’їзду раптово згорів.

В Ірпені скинули Леніна і протягли містом.

holova

У депутата Ірпінської ради та “регіонала” сховали автопарк Януковича.

mashyna

У Гостомелі розмістили скриньки для польової пошти.

gostomel

Діти в Гостомелі грають у Правий сектор та риють криївки.

prapor

 

Коцюбинчанин Валерій Шевчук повернувся з-за кордону, де його лікували після травм, отриманих на майдані.

banera2

 

Також повернувся з лікування і Володимир Завертанов, який першим привіз шини на майдан.

zavertanov

 

Журналісти СТБ Олена Жежера та Сергій Огородник повезли передачу нашим у Слов’янськ, коли йшов обстріл блок-постів.

Блок-пост між Ізюмом і Слов'янськом

Наші отримали допомогу від громади та журналістів до Великодня.

Передачу від громади доставлено

Коцюбинчанин Андрій Скіпальський, який стояв за нашу свободу з перших днів майдану, переможно поставив табличку Нацпарку. Відповідний указ підписав Турчинов.

Коцюбинська школярка Анастасія Матвієнко розфарбувала знак на в’їзді в селище.

foto2

Народна депутатка Геращенко роз’яснила Карплюкові та Федоруку, що безхребетну  5-ту колону треба викинути на помийку.

2_1_1

Як голосував Ігор Домбровський на фронті під час Президентських виборів.

dombrovsk

 

Домбровському й іншим коцюбинчанам передали броню й її перевірили на міць.

kulia

 

Сергій та Костянтин – брати з Коцюбинського – запевнили, що без перемоги вони не повернуться. Приїхали у 10-денну відпустку.

simja

Волонтери відвідують поранених у Ірпінському шпиталі.

volonter

 

У Гостомелі солдатські матері збирають допомогу фронту.

voznuk

У Ірпінському військовому шпиталі волонтери пораненому організували весілля.

rags

Галина Скіпальська від своєї громадської організації підтримала біженців, що живуть у приміщенні колишнього дитсадка селища Коцюбинське.

dopomoga

З майдану викрали і вбили активіста Володимира Марцішевського.

volodia

Гостомельчанин Ігор Горбенко загинув над Карачуном.

Поки наші гинуть у зоні АТО дерибанники Біличанського лісу запланували протягнути питання меж через облраду і, впевнені у своїй перемозі, під час війни замовили теплохід, аби святкувати свою перемогу, але не склалося.

IMG_4881

Побут 72-ї бригади, де служать наші земляки, вивчили журналісти.

Бучанець Іван Сацик разом із іншими бійцями вимушено перетнув кордон і потрапив до рук росіян.

bucha33

Доброволець Андрій Блонський розповів журналістам, що на фронті нема відчуття страху.

vijna

Загинули наші земляки з “Айдару”.

skorbota

Коцюбинське і Гостомель споряджають передачу на фронт.

IMG_4777

У БУчі на Склозаводській теж збирають допомогу військовим.

zhinky

Комбат Драпатий вивів солдатів з котла. На виході їх чекав наш земляк – Ігор Домбровський.

militaryДомбровський наголосив, що прикриватись військовими з зони АТО у дерибанних схемах – неприпустимо.

semko

У зоні АТО загинув легендарний коцюбинчанин Олександр Гуменюк – Батя.

александр обороны 11-го батальона гуменюк киевского командир территориальной

У Гуменюка залишилосьтроє синів-близнюків.

dity

Під ВРУ “демальянсівка” та журналістка Наталія Соколенко вимагає люструвати міських та селищних голів Приірпіння.

Коцюбинчанин Богдан Хомич розповідає про те, як вчилися просто на полі бою та рили окопи.

soldaty

Коцюбинчанин Микола Єременко воює в одній роті з онуком покійного письменника Нестайка.

Паркан під КОДА пофарбували у синьо-жовтий колір.

parkan4

 

Поховали героя і капітана Нацгвардії й ірпінця Сергія Шкарівського. Загинув під Іловайськом.Позивний Шульц.

shults

Під Іловайськом загинув також коцюбинчанин Владислав Стрюков.

sam

У той час, коли воїни гинуть у зоні АТО псавдосамооборона на чолі з Давидюком, якого вигнали з самооборони в Київській області, прийшла пресувати коцюбинчан, які виступили проти незаконного будівництва паркану.

pushanko

Волонтер з Приірпіння Павло Бабарига возить на фронт допомогу військовим.

Домбр +павло

Дружина загиблого Гуменюка написала командиру Нацгвардії Киргизії, з яким вчився її чоловік на Рязані.

razom

Переселенець у Коцюбинському під час конфлікту щодо незаконного будівництва паркану сказав мешканцям селища та воїнам АТО: “Встретимся под Іловайском”.

ilovaisk

Журналіст СТБ та Коцюбинчанин Сергій Стеценко став першим, хто проїхав у окупований Луганськ і відзняв обмін полоненими.

Екс-регіонал Юрій Прилипко на сесію Гостомельської ради привів камуфляжників і тиснув на депутатів, аби ті знизили йому орендну плату з 12-ти до 6-ти відсотків.

salivonov

 

Автомайданівець Сергій Коба приїхав на перговори до екс-“регіонала” Анатолія Федорука, аби заручитись його підтримкою на виборах в Бучі, яка входила до його округу.

samooborona

На виборах у 96-му окрузі переміг екс-“регіонал” Ярослав Москаленко, який 16-го січня голосував за антидемократичні закони.

У 95-му окрузі переміг козак Гаврилюк.

Ірина Суслова, яка причетна до скандального розколу Волі й мешкає у Приірпінні, теж пройшла у нардепи, лише за списком Самопомочі.

sam

Щодо Ірпеня, де перміг кум екс-“регоіонала” і забудовник Володимир Карплюк, то Ігор Домбрвоський, який люстрував Скаржинського та пішов на фронт, розкритикував вибір громади.

 І не помилилвся, бо Карплюк одразу пролобіював кандидатуру нового секретаря – Юрія Денисенка – з протилежного клану забудовників.

Редакція сайту Громади Приірпіння виявила, хто в регіоні причетний до фінансування бізнесу сепаратиста Губарева.

Пащинська

З передової повернулись волонтери. З-поміж них – депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

теплий одяг

Журналістка та “демальянсівка” Наталія Соколенко провідала під Дебальцевим однопартійця – коцюбинчанина Олексія Кузьменка.

v_kontakte

Боротьба за Україну триває кожної хвилини.

3 коментарі

  1. Тетяна 29 Листопада 2013 at 17:06

    А у школах розповсюджують ось таку інформацію http://www.inter-logos.org/video/. Невже партія регіонів вирішила залучати малих дітей до своїх маніпуляцій.

    95.158.10.1**

  2. Володимир 1 Грудня 2013 at 13:21

    Меблева 11Б теж за Євроітеграцію

    212.90.170.**

  3. ВАНЯ СУСАНИН 6 Січня 2014 at 21:08

    Вот народишко гнилой ОКРАИНЦИ , завтра помахают перед носом новой тряпкой и скажут прите сюда у нас рай , забудут мать родную и Родину Как бесноватые , слепые будут пхать новый лозунг . Не европа так африка , абы куда только бы кто-то грамотно управлял ниточками и засцаными мозгами . А за мельника скажу ХАМЕЛЕОН- ПРОХОДИМЕЦ , ему теперь хоть из шкуры , а отмазщаться , в регионах ОБ-СЯ так хоть к куда примазаться . А вы детей уже учите революциям с пеленок . Член ПР г. Ирпеньс 2003г .

    37.53.142.2**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539