Суди скасовують акти на землю у Біличанському лісі

0

Верховний Суд України прийняв вже 4 рішення на користь держави і задовольнив позови прокурора про скасування держактів на ділянки у Біличанському лісі.

Ще 5 справ перебуває на розгляді Верховного Суду України. Про це повідомляє Генпрокуратура.

“За результатами неодноразового розгляду цих справ, зважаючи на правові висновки Верховного Суду України у справах цієї категорії, сформовані завдяки активній позиції Генеральної прокуратури України, на даний час 500 позовів розглянуто та задоволено в частині скасування рішення селищної ради. У 467 справах з числа зазначених скасовано також державні акти на право власності на земельні ділянки,” – йдеться на сайті відомства.

Генеральній прокуратурі України сформувала чітку правову позицію щодо незаконності відчуження земель, які входять до складу НПП “Голосіївський”.

Зокрема, встановлено, що Коцюбинська селищна рада незаконно прийняла 501 рішення, яким безкоштовно надано 72 га землі у власність громадянам.

Зазначені земельні ділянки фактично розташовані на території Біличанського лісу – «зелених легенів» столиці та входять до складу національного природного парку “Голосіївський”. Його межі змінено шляхом розширення на 6,5 тис га за рахунок земель Київського КО “Київзеленбуд” на підставі указу Президента.

В подальшому 349 земельних ділянок громадянами було відчужено за договорами купівлі-продажу, з них 161 ділянку загальною площею майже 24 га було придбано 12 особами.

За даними прокуратури, близько 100 ділянок опинилися в руках депутата Коцюбинської селищної ради Владислава Євстифєєва, який, за інформацією “Української правди”, є одним із організаторів цієї дерибанної схеми.

З урахуванням виявлених порушень прокуратурою м. Ірпеня Київської області до міського суду заявлено 501 цивільний позов про визнання недійсними рішень ради та державних актів на право власності на ці ділянки.

Що стосується ділянок, розданих Гостомельською селищною радою на території Біличанського лісу, то зараз там тривають незаконні рубки поблизу так званого “канадського селища”.

Прокуратура наразі вивчає ці питання й теж заявляє позови до суду, аби скасувати держакти на землю.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539