Депутат Пєший журналістці: дать тебе по морде?

0

“Да разбей камеру этому пидарасу! Выбрось эту херню. Дать тебе по морде? Так сейчас дам пизды тебе!” – Погрожує знімальній групі телеканалу НТН депутат Ірпінської ради Валерій Пєший.

“Агенти впливу” – розслідують незаконні вирубки в Національному парку з боку Гостомеля.

Пєший, як повідомляла “Українська правда”, – один з організаторів дерибану Біличанського лісу.

За 6 років розслідувань це перші коментарі з Пєшим, які вдалося відзняти журналістам.

“Агенти валиву” знайшли підставних, на яких свого часу записали ці ділянки, а потім перепродали. Про те, як оформлювали ділянки в Гостомелі розповідає депутат Василь Вознюк, який 27 січня 2011 року утримався під час голосування:

“У цьому списку тут 114 чоловік. Да, 114 ділянок. Із них 70 процентів це нужниє люді,остальниє – гостомальчани.

Нужниє люди – це працівники міліція, прокуратура, облдержадміністрація!”

Просі мешканці Гостомеля про те, що на них записали ділянки довідалися з Інтенету.

“Узанала тільки в Інтернеті недавно. То шо на нас з чоловіком виділені участки незаконно. До нас приїхав один товаріщ, який живе тут в Гостомелі, я не знаю точно, як його фамілія. І запропонував гроші, сказав, що вам нічо не буде, давайте тільки паспортні дані і получите свої, я не помню, чи по 200 чи по 300 гривень,” – розповідає Алла Смальчук.

“Нас возили в офіс до Прилипка. Ну Прилипка тут всі знають, він бог Гастомеля,” – розяснює журналістам Смальчук.

В офісі по вулиці Леніна у Гостомелі той, кого місцеві вважають Богом, не захотів спершу спілкуватися із журналісткою. Але згодом таки погодився, якщо вона поїде з ним разом відзняти матеріал проте, як депутат Ірпінської ради Прилипко дбає за розвиток Гостомеля.

Столичних журналістів Прилипко повіз до найепатажнішого місця у Гостомелі – селищного клубу, де його родина встановила одіозних золотих левів, про які вже писала “Громада Приірпіння”.

Після демонстрації левів та селищного клубу, “Бог Гостомеля” погодився відповісти на питання знімальної групи.

“В мене кожен день подписують дуже багато докумєнтов і сотрудніків дуже багато. Там услідити, єсть і дєрєктора і другіє фірми. В мене тільки більше 10 фірм, які орендують у мене приміщення. Тому, офіс мій, а фірми зовсім чужиє. Шо проісходить я не можу за цим…” – Каже Прилипко.

“Агентам впливу” Прилипко не сказав, що на Леніна,3 нотаріальну роботу виконує його дружина. Зате він чітко вказав на того, хто стояв за дерибаном:

“Це занімались цим виділенням займались певні люди. Я до цього відношення зовсім не маю. Наш земельщік занімався Пєший і його там заступники.  Якщо десь когось образили, справедливість завжди должна бути. Пєший Валєра, він ці питання, якщо там десь комусь не доплатили, то я думаю, він ці питання повирішує.”

Мешканці Гостомеля, які стали підставними, отримали за ділянку кілька сотень гривень. Перед тим, як їхати від Прилипка до Пєшого, журналісти вирішили дізнатися, скільки зараз коштує така ділянка.

Ріелтор твердить, що зараз ціна за сотку на вулиці Щорса – 5 330 доларів. Тобто за ділянку в 15 соток, яку нібито отримали прості громадяни – підставні цієї схеми – можна виручити близько 80тисяч доларів.

Селищний голова екс-регіонал Анатолій Кириченко, який організовував антимайдан, каже, що карту з межами, які ніхто досі не погодив, показувати не буде:

“Ні не покажу, я її вже всім показував, я її заховав.”

На питання про підставних, які самі ж на камеру розповідають про аферу, селищний голова Кириченко зазначає:

“Це брехня! Це чиста брехня!Там такого нема. У природі нема такого, там люди отримали земельні ділянки.” – І далі зазначає: “Нє ну не задавайте глупиє вапроси.”

Кириченко наголосив, що люди отримували держакти. А акти підписані – депутатом Ірпінської ради Валерієм Пєшим. Ось до нього і вирушили “Агенти впливу”.

Розмову, яка відбулась між журнаілстами та депутатом редакція наводить повністю:

-Ми з приводу земелі в Гостомелі. ми спілкувалися з паном Прилипком, знаєте такого. він сказав, що ви керували схемою… на ппідставних людей в 11-му році оформлялися земельні ділянки. Ой! А шо ви робите?

-Вы знаете, как меня зовут?

-Валерій.

-Да. (охоронцю) Разбей камеру этому пидарасу!

-А шо ви робите? Ви можете нам відповісти з приводу…

-Выкинь эту штуку, я тебе все видповим.

-А чому ви не можете на камеру?

-Шо тебе рассказать на камеру?

-Дивіться, просто Прилипко…

-Выбрось эту херню. Дать тебе по морде? (журналістці) Так сейчас дам пизды тебе!

– О Господи! Шо ви робите?

Журналістка заледве встигла відскочити з-під коліс Ягурару, яким кермував депутат. Працівники ЗМІ написали звернення до правоохоронних органів.

Пєший входить до групи депутатів, яка наближена до новообраного міського голови – забудовника Володимира Карплюка.

Це не поодинокі випадки, коли забудовники і дерибанники нападають на знімальні групи, які висвітлюють події в Приірпінні. Так жураналістка СТБ Ірина Драбок судиться вже кілька років із забудовником Олександром Табалюком, який напав на знімальну групу і вирвав під час зйомок обєктив в камері.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539