Громада розтрощила паркан забудовника в Ірпені

0

Щепки летять на всі сторони. Але це не щепки зрізаних дерев, а щепки розтрощеного паркану.

Ірпінь вже давно відомий на всю країну знищенням зелених зон і незаконними забудовами. Новообраний міський голова забудовник Володимир Карплюк злочинні традиції із знищення зелених зон Ірпеня лише посилює.

Робочі на початку тижня розпочали встановлення паркануна останньому клаптику зеленої зони в районі “Аптеки”. На прохання місцевих мешканців показати правовстановлюючі документи, представник забудовника зміг показати лише копію декларації на початок будівельних робіт.

З неї люди дізналися, що на їхньому маленькому клаптику землі хочуть побудувати 9-ти поверхівку на 2 під’їзди. Загалом 126 квартири.

Більше ніяких документів у представника забудовника не було. Ні документів на землю, ні екпертизи будинку, ні технічних умов. А може їх просто не хотіли “засвітити”, адже дана територія була надана вже теперішнім мером Карплюком в грудні 2014р. Забудовник каже, що у цьому будинку дасть 10 квартир працівникам СБУ.

Обурившись свавіллям забудовника, Громада оголосила збір на 20:00. На збори прийшла величезна кількість людей. За моїми підрахунками їх було не менше 200.

ludy

 

Обурені ірпінці вимагали приїзду міського голови Володимира  Карплюка та місцевого депутата Ірпінської міської ради – Костянтина Журавля.

Ані Карплюк, ані Журавель не знайшли можливості приїхати до людей, або просто не захотіли. Всі ж знають, що зараз міськи голови Бучі та Ірпеня зайняті тим, щоб розширити свої володіння для масштабування майбутніх забудов. І це все відбувається під прикриттям децентралізації.

Безымянный

Але що говорити про те, що мер Ірпеня збирається чути громади сусідніх населених пунктів, якщо він не чує своєї й не реагує на наші вимоги?

Людям не залишалося нічого, крім перекриття головної дороги північної частини Ірпеня – Гостомельского шосе та руйнування паркану.

parkan

Хвилин через 20 приїхали представники міліції, але вони нічого не змогли зробити проти народного гніву і мовчки спостерігали, як Громада вершить справедливий суд.

На питання до забудовника хто буде будуватися він назвав якусь невідому нам фірму, але на території спірної забудови була помічена автівка концерну “Орлан”.

Цей концерн почав свою бурхливу діяльність одразу, як тільки місто очолів Володимир Карплюк. До нього в Ірпені саме цей забудовник не будував. А станом на сьогодні “Орлан” будує не один будинок.

Так вони почали будівництво на території колишньої шкіргалантерейної фабрики по вул. Тургенівській (навпроти ЗОШ №2), на вул. Пушкінській, а тепер і на вул. Гостомельскому шосе.

Виникає питання, хто дав цій фірмі зелене світло на будівництво в місті? Ходять чутки, що теперішній мер не просто так пустив цього забудовника в місто і має  з цього свій зиск.

Нагадуємо, що не тільки цей забудовник почав будувати в місті. Разом з “Орланом”, в Ірпені з’явилася  ще й будівельна фірма «Будрегіонінвест», яка будує вже 4-й будинок  в ЖК “Річтаун Ірпінь” в районі вул. П. Мирного (ЖК “Грандлайф”).

Власниками «Будрегіонінвесту»  ще нещодавно були дружина Карплюка – Лариса Карплюк, та дружина екс-регіонала і мера Бучі Федорука – Людмила Федорук.

Зараз власником цієї фірми є її колишній директор Співак. Не думаю, що дружини наших міських голів подарували свої долі в прибутковому бізнесі, скоріш за все власників змінили, аби не було недоречних питань до мерів Карплюка та Федорука.

Доречі на вул. Панаса Мирного будується розрекламований Карплюком дитячий садок (один з трьох обіцяних)! Цікаво за чиї кошти він будується?!

Докі деяки люди аплодують меру за облаштовані парки. Але у цей же час бензопили в руках робітників не перестають працювати.

Насправді парки облаштовують не для того, аби покращити життя Громаді міста, а лише для того, аби підняти ціну на квадратні метри. Як відомо, в самого міського голови Володимира Карплюка задекларовані десятки квартир.

Таку версію про будівництво парків нам підтвердили і місцеві забудовники.

Громада навіть не знає скільки їй коштують ті парки, адже на всі запити місцевих активістів з міської ради приходять одні відписки. Може вартість така, що Громада б краще захотіла, аби ці гроші спрямували на ремонт каналізаційного колектора, через поламку якого стічні води зливають у місцеві водойми.

Громада знає, що  на ремонт дитячої поліклініки витратили близько 12 000 000 грн. Правда ніхто не може зрозуміти, на що можна було витрати такі кошти, адже будівля заново не будувалася, дах не мінявся, а ремонт рентгенкабінету був зроблений ще за часів екс-мера Володимира Скаржинського.

Може, декоративні картини на стінах були оцінені, як витвори художнього мистецтва?

Восени чергові вибори мера та депутатського корпусу і багато людей виказують думки, що якщо не дай Бог мером на 5 років стане Володимир Карплюк, то місто вщент забудується і остаточно втратить свою рекреаційну привабливість та перетвориться на спальний район м. Києва, бо ж  дуже по хазяйські він підходить до його “розбудови”.

Тим більше, що міський голова Ірпеня, який агітує громади приєднуватися саме до нашого міста, сам уже заклеїв всю столицю своїми агітаційними бордами. А якщо так погано в столиці, то чого ж наш міський голова там рекламується і витрачає на борди силу силенну коштів?

У будь-якому випадку, ми не припиняємо своєї діяльності, щодо захисту зелених зон Приірпіння. Вже відбувся збір громади задля затвердження стратегії захисту зеленої зони. Всім кому не байдужа доля м. Ірпеня в цілому і цієї маленької зеленої зони зокрема приєднуйтесь.

lavrentiiАвтор: Лаврентій Кухалейшвілі, голова Громадського руху захисту зелених зон Київщини

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539