BGM отримало ліс для забудови завдяки Карплюку

0

Прогнозоване  знищення лісопарків Ірпеня з приходом “молодого мера” не лише не зупинилось, а й набуло нечуваного розмаху. Прикладів цьому безліч.

На цьому тижні на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради я намагався зняти з розгляду низку питань, щодо надання містобудівних умов черговим дерибанникам. Але знищення останніх лісопарків і забудова страхітливими проблемними багатоповерхівками міста, яке ще недавно було парковим, триває.

Міський голова Володимир Карплюк доклав усіх зусиль, щоб проштовхнути “шкурне” питання “Про надання ПП “Білдгрупменеджмент” (BGM) містобудівних умов і обмежень земельної ділянки в м.Ірпінь по вул.Чехова,27″.

Як раніше повідомляла “Громада Пріирпіння”, з BGM – пов’язаний скандальновідомий депутат Ірпінської міської ради Валерій Пєший.

peshyi

З гідно з рішенням Ірпінської міської ради 2005 року,  ТОВ “Київський науково-клінічний медичний  центр” на 25 років стало  орендарем 10 гектарів громадського лісопарку на якій обіцяло збудувати надпотужний медичний центр.

Земельна ділянка розташована поруч з санаторієм “Ірпінь” і обмежена вул.Суворова, вул.Університетська (раніше К.Маркса) і межує з Ірпінським лісництвом.

Про цей наділ ми вже писали рік тому.

mapa3

Те, що “забули” звести, задекларований онкоцетр і  пологовий будинок на 160 місць, потрохи затерлось. Час від часу, міський бюджет поповнювався орендною платою, а громада раділа хоча б тому, що не нищиться віковий ліс.

Особливо тішилися цим пацієнти, які проходять реабілітацію в кардіологічному центрі і новосели з вулиць Суворової і Університетської. Адже ж, через щільну забудову, для них це єдина можливість вийти з дітьми на прогулянку в тихе місце чи подихати лісовим повітрям.

irpin

Слід віддати належне молодому, але хапкому до громадських грошей міському голові Ірпеня. Питання, вартістю в десятки мільйонів, не подумайте що до міської скарбниці, він “проштовхував” під час виконкому, як гідний учень екс-регіоналів Петра Мельника і Анатолія Федорука.

У виконавчому комітеті, де є кілька лобістів, більшість з проектами рішень не були знайомі і отримали їх перед  засіданням, Карплюк лукаво роз’яснював, що виконком змушений надати містобудівні умови, тому що немає правових підстав для відмови.

Міський голова облудно стверджував, що всі сторони зустрічались і домовились. ТОВ “Київський науково-клінічний медичний  центр” ( юр.адреса м.Ірпінь вул.Грибоєдова 15)  нібито претензій немає.

Знаково, що за цією адресою розташований “ЗАІР” – підприємство екс-другого першого застпуника міського голови та чинного депутата облради Ігоря Борзила.

Почекайте, не вельми шановний міський голово! Адже ж є претензії у ірпінської громади, яка і є власником цієї землі, з якою ніхто не “домовлявся”!

Нагадаю, що 14 вересня 2012 року Ірпінська міська рада 19 ( ригівськими) голосами з 36 депутатських надала Дозвіл комунальному підприємству “Ірпіньжитлоінвестбуд” на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки площею 1.5 га в оренду терміном на 5 років під багатоповерхове житлове будівництво в м.Ірпінь вул.Чехова 27.

Цю ділянку саме і орендує медичний центр.

Громадськість, обурена дерибаном, блокувала тоді засідання сесії Ірпінської ради. На певний час із забудовою затихло (революція,  війна).

8 липня 2014 року директор ТОВ “Київський науково-клінічний медичний центр” Юрій Пискун звернувся  з проханням про відміну рішення ради і визнання недійсним листа-згоди на вилучення частини земельної ділянки по вул.Чехова 27, оскільки даний лист був виданий з перевищенням повноважень керівництва та не отримував схвалення загальними зборами учасників Товариства.

31 грудня 2013 року було проведено державну реєстрацію змін складу учасників Товариства та зміна його керівництва. Нове Товариство вказує на неправомірне вилучення 1.5 га землі і просить розглянути питання, щодо повернення земельної ділянки назад медичному центру.

Можливо, і нове керівництво медичного центру вже бачило там свої багатоповерхівки.

Але мешканці сусідніх новобудов обома руками за парк в цьому  місці, адже він служить їм місцем відпочинку вже десятки років.  Тим більше, що поруч земельну ділянку площею 4.10 га парк “Лісовий” знищено депутатами-регіоналами на чолі з Скаржинським ще в 2011 році і забудовано багатоповерхівками…

Наприкінці січня 2015 року я скерував на ім’я міського голови депутатське звернення, щодо розгляду на найближчій сесії Ірпінської міської ради питання про відміну рішення №2443-35  “Про надання  дозволу КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” на розробку проекту землеустрою земельної ділянки площею 1.5 га в орендне користування під багатоповерхове житлове будівництво по вул.Чехова 27″,  як помилкове.

Незважаючи на це, депутатська комісія земельних відносин, лісових та природоохоронних питань  дала згоду на будівництво на цьому місці чотирьох багатоповерхівок одному із депутатів Ірпінської ради – Пєшому.

Варто нагадати міському голові, членам ручного виконкому і депутатам-дерибанщикам, що дана земельна ділянка в Генеральному плані міста і в Плані зонування віднесена до зони Г-5п – Перспективна лікувальна зона і в ніякому разі не може бути використана під багатоповерхове житлове будівництво.

зонінг

 

Але безкарність породжує нове зло.

І наостанок .

Міський голова Володимир Карплюк, при найліпшій нагоді, звинувачує мене у неіснуючих гріхах. Так, ніби всі попередні роки не регіонали і їхні холуї з кишенькових партій, а єдиний  депутат від ВО «Свобода» сотнями гектарів знищував лісопарки, будував на могилах воїнів багатоповерхівки, розкрадав міський бюджет.

Але правду не сховаєш. І рано чи пізно винуватці понесуть заслужену кару. Вірю в це і всіма силами наближаю неминуче покарання.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539