Облрада не проголосувала за затвердження нових громад

1

Сесію облради пікетували представники різних територіальних громад Київщини. Найбільше зібралося вихідців зі Старих Петрівців, Петропавлівської та Софіївської Борщагівки, де люди штурмом нещодавно брали селищну раду на знак незгоди з таким об’єднанням громад.

“Громада Коцюбиснького дізналася про те, що питання об’єднання з Ірпенем вже виноситься на розгляд облради лише у вівторок увечері, коли селищем тривали псевдообговорення для легалізації пост-фактум рішення ради. Саме тому наша громада не була фактично представлена під облрадою,” – наголошує Ігор Домбровський, який повернувся з АТО.

Джерело “Громади Приірпіння” в облраді напередодні попередило, що прийняти рішення забракне кворуму і єдиний спосіб його протягнути – це кнопкодавити.

Під облрадою люди вимагали, щоб їх почули і зрештою мітингувальників запросили до зали засідань. У залі представнки сусідніх територіальних громад помітили депутата Коцюбинської ради Владислава Євстифєєва, який, зі слів прокуратури, став власником близько 100 ділянок у Біличанському лісі. Також там був і міський глова Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук, який у свій робочий час їздить населеними пунктами та агітує їх приєднуватися до Бучі.

Свідки кажуть, що екс-регіонал Федорук всівся на вільне місце депутата Максима Мельника – сина одіозного ректора.

fedoruk

Люди після того, як Федорук пішов сфотографували табличку.

11358614_982965545081222_1312325458_n

“Після мого виступу щодо бездіяльності правоохоронних органів почали вставляти картки депутатів колишніх регіоналів, яких у залі не було. Більше того, вони спрацьовували,” – розповідає Мирослава Смірнова, голова райради Києва-Святошинського району, чим підтверджує інформацію, яку редакція отримала від джерела напередодні.

“Один з АТОвців це помітив і сказав про побачене вголос.Розпочався скандал. Всі кричали,” – додає Смірнова.

Після цього голова КОДА Володимир Шандра запропонував громаді висловитися і зазначив, що у цей день слухати питання щодо перспективного плану розвитку не будуть.

У облраді редакцію повідомили, що питання насправді перенесли на п’ятницю.

1 Comment

  1. Иван Иваненко 3 Червня 2015 at 21:53

    А куда делся материал про псевдообсуждения? С утра читал и рекомендовал другим,а он исчез…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539