Хто полює на паролі від редакційної пошти “Громади Приірпіння”?

0

На редакційну пошту “Громади Приірпіння” pigmaliones@gmail.com прийшов лист, який адресований Ірині Федорів.

Тут ідеться про те, що пошту заблокують протягом 7 днів, якщо не перейти за посиланням.

“Коли переглядав пошту, то у цьому листі одразу розпізнав спробу отримати пароль від нашої загальної пошти “Громада Приірпіння”, – розповідає Ігор Домбровський.

“Ми негайно підключили нашу служби ІТ-безпеки. Ми готові до таких спроб давно, оскільки влада і зажерливі забудовники сплять і бачать, щоб покласти сайт або утнути щось таке, що унеможливить його роботу,” – додає Домбрвоський. 

Безымянный

За коментарями та поясненнями “Громада Приірпіння” звернулася до фахівців.

“Це типовий низькопробний фішинг – виловлювання паролів за допомогою фейкових повідомлень, які надсилаються нібито від команди Google. Ну і звернуть увагу на пошту – gmsetting0@gmail.com . Лінк, на який має перейти ошуканий користувач пошти веде на google-setting.niksma.RU/login.html” – зазначає Вадим Гудима, веб-менеджер сайту Громадського руху ЧЕСНО.

“Дивує те, що навіть “здраствуйте”, “заблокирван” і “с уважение” (правильно: здраВствуйте, заблокирОван, с уважениеМ) написали з помилками. Це смішно і говорить про рівень того, хто це робить і про рівень “роботодавця”, який наймає таких нефахових “фішерів”. Очевидно, замовник атаки або зовсім не розбирається у тому, що він замовляє, або ж перебуває у великій фінансовій скруті,” – додає Гудима.

Нагадуємо восени 2014 року, коли йшла активна політична боротьба, на сайт “Громади Приірпіння” розпочалися ДДОС-атаки, які мали б унеможливити доступ читачів до сайту. Безпеку серверу “Громади Приірпіння” підсилила на безоплатній основі Deflect.

Щодо нових “фішингових” атак, редакція звертається до всіх дописувачів з проханням бути пильними і не переходити за посиланнями, які можуть потрапити що вас у Facebook та на пошту навіть від тих людей, яких ви добре знаєте.

Про подібні спроби викрасти персональні дані та паролі просимо повідомляти редакцію.

Команда Google під час особистої зустрічі проконсультувала членів редакції щодо підсилення безпеки редакційної пошти.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539