Побили активіста: він підозрює людей Карплюка – 67

0

Олександра підстерігали проти ночі під будинком ЖК “Річ-Таун”. Він тут мешкає і щовечора поливає газони. Нападники побили чоловіка до непритомності.

Про це редакцію повідомила близько 1 ночі його дружина Наталія Ростова. Вона пов’язує цей напад з тим, що буквально за кілька годин до побиття на телебаченні показали сюжет у програмі “Схеми”, де звинувачували Карплюка у тому, що він міг продавати квартири без повної сплати податків державі.

На словах журналістки: “При цьому покупці розповідають, що ціна в офіційному договорі могла бути занижена,” – показали саме Наталію.

Вночі до потерпілого приїхала міліція. У нього запаморочення та частково проблеми із пам’яттю. Далі дружина повезла його до медиків. Після чого написала пост про роботу швидких та правоохоронців в регіоні.

Безымянный

Варто зазначити, що Олександр – голова ОСББ у комплексі “Річ-таун”. Забудовником була фірма ТОВ “Будрегіонінвест”.

rich

Як повідомляли ЗМІ, цим товариством керували дружини кумів – мера Ірпеня Володимира Карплюка та мера Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука.

Як стверджує Олександр днями у нього як голови ОСББ відбувся конфлікт.

“14 липня, у День взяття Бастилії, люди мера Ірпеня в складі двох менеджерів “Будрегіонінвеста” та п’яти тітушок вдались до спроби захопити підвальні приміщення ЖК “Річ-Таун”.На вимогу надати документи на право власності загарбники пообіцяли надати їх згодом.Тим часом за допомогою бригадира карплюковської будкомпанії Бориса молодики почали ламати двері у кладових підвалу,” – це цитата із неопублікованого досі тексту, над яким працював голова ОСББ для “Громади Приірпіння”.

Безымянный

“Мої намагання втрутитись і не дати нищити майно наштовхнулось на фізичний опір спортивної статури бійців.Через півгодини приіхав дільничий із інспекторами, які почали складати протоколи. Після цього дільничий зібрав представників сторін, аби залагодити конфлікт. Я пояснив, що ніхто крім членів ОСББ та представників компетентних організацій не має права заходити на територію технічних приміщень жилого будинку, де є щитові електронні мережі,водопостачання та каналізації. Біля години територія надважливої функціональності ЖК була захоплена невідомими молодиками,” – переконує Олександр.

І ось останній абзац, який у чернетках для редакції встиг написати потерпілий перед побиттям:

“Аналізуючи ситуацію очевидно, що Карплюк, маючи, за моєю інформацією, незаконно придбані технічні приміщення, намагається розкидати весь цей “актив” у формальну власність своїх підлеглих, щоб уникнути чергового корупційного скандалу.”

Дружина Наталія пояснює, що ОСББ не хочуть віддавати навіть землю:

“Саша два роки не може витребувати технічну документацію на будинки. На звіті Федорука я просила документацію і він обіцяв її надати, так само як і переоформити на ОСББ землю під будинком, яка досі у власності Карплюка. Але нічого цього не робиться. При створенні ОСББ та передачі на баланс будинків забудовник та Бучанська рада як посередник мали передати нам всю технічну документацію в оригіналі. Минуло майже два роки, документів досі нема. А без них захистити права мешканців, у яких незаконно забрали їхні приміщення, ми не маємо можливості”, – говорить дружина Наталія.”

“Замість цього менеджер ТОВ “Будрегіонінвесту” Каріна привела молодиків, які хотіли силою заволодіти нашим майном. Ми викликали міліцію, яка не схотіла навіть встановлювати їхні особи. Склалося таке враження, що міліція підіграє забудовникам”, – додає Наталія.

Олександр та Наталія також активні учасники акцій на підтримку позову прокуратури Київської області щодо збереження лісу Бучі та повернення державі 15 га землі, незаконно переданої Бучанською радою комуністу Калєтніку.

За кілька днів до побиття Олександр разом з дружиною та іншими однодумцями намагалися вберегти від знищення забудовниками лісок біля їхнього будинку. Ці сосни забудовники обіцяли не чіпати, коли лише зводився їхній житловий комплекс.

1

 

Ось за цю зелену зону і воюють активісти.

1

Зранку після побиття нарешті вдалося переговорити з Олександром і дізнатися, що ж відбулось і кого він сам підозрює у нападі:

“Нападали профі. Без розмов, непомітно. У найменш освітленому місці. Про те, що я щовечора налагоджую полив газонів тут знають. Лікарі кваліфікували струс мозку. Думаю, що це та ж сама компанія, що захопила підвали. Той самий почерк – who is who”.

Редакція попросила довідку з діагнозом у дружини потерпілого.

Безымянный

Потерпілий активіст каже, що його хилить на сон та нудить.

Безымянный

Телефон, гаманець гроші нападники не взяли. Про це редакцію повідомили в міліції.

“Буде відкрте провадження по ст. 125 КК – умисне легке тілесне ушкодження. Ми чекаємо на довідку про тілесні ушкодження та судово-медичну експертизу. Момент побиття, з слів потерпілого, він не пам’ятає,” – повідомляє “Громаду Приірпіння” ручник УМВС України в Київській області Микола Жукович.

За цією статтею нападникам загрожують громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Журналісти програми “Схеми” телефонували міському голові Ірпеня Володимира Карплюка, щоб взяти з цього приводу коментар, але поки він не бере слухавку.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539