Фінінспекція визнала: Карплюк та Федорук дерибанять бюджет Бучі

0

Бучанським активістам надійшла відповідь на колективне звернення щодо скасування незаконних рішень Бучанської міської ради від Державної фінансової інспекції в Київській області.

У своєму зверненні активісти просили прокуратуру всіх рівнів та депутатів міської ради внести зміни до тоді ще проекту Генерального плану м. Буча, оскільки не було взято до уваги рішення Ірпінського та Апеляційного судів щодо Бучанського межигір’я, яке набуло законної сили 6 лютого.

Також не було обґрунтування перспективи використання водних та земельних ресурсів міста. Більше того громадська перевірка виявила численні факти порушень, що призвели до значних збитків бюджету міста – зокрема через зарахування пайової участі виконаними роботами.

111

 

2c

Зокрема, державною інспекцією було встановлено, що Бучанська рада недоотримала в бюджет міста, саме внаслідок зарахування пайової участі об’єктів на  суму біля 17 мільйонів гривень.

До того ж були вказані будівельні компанії та фізичні особи, яким було зараховано пайову участь виконаними роботами.

Кому зарахували

Серед них як бачимо, є прізвище міського голови Ірпеня Володимира Карплюка та фірми, які ЗМІ пов’язують напряму із його родиною та родиною Федорука.

Також Державна інспекція встановила, що дане зарахування було здійснене у незаконний спосіб.

Висновок фін інспекції

На такий же лист громадян Бучанська міська рада відповіла, що не бачить причин для скасування рішення ради.

Відпов з БМР про генплан (замал прізвище)

“І нам чиновники ще будуть розказувати про те, що в бюджеті міста немає коштів для будівництва садочків, шкіл і так далі. Вони просто брехуни. Відкрито брешуть людям в очі. Немає слів, щоб охарактеризувати дії депутатів та міського голови, які голосували фактично за крадіжку забудовниками коштів у громади міста,” – говорить одна із підписанток звернення бучанка Ірина Влащук.

17 мільйонів – це кошти на садочки чи школу, яких так не вистачає в місті через те, що забудовники дбають лише про власний бізнес і не розвивають інфраструктуру.

На останній сесії, до слова, депутати вирішили “закумулювати” 20 мільйонів гривень для початку будівництва гімназії, про що в соцмережі повідомила депутатка Світлана Остапа. Але якби до них ще додати вкрадені кошти, школу можна було почати будувати ще торік.

Остпа

Результати перевірки Держфінінспекцією були направлені до прокуратури Ірпеня.

В той же час до Бучанської ради були направлені вимоги щодо усунення порушень, виявлених в ході ревізії. Активісти продовжують стежити за грошима громади і закликають всіх приєднуватися до нас.

БезымянныйАвторка: Олена Жежера, журналістка

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539