Карплюк програв у суді Ірині Федорів

2

Ірпінський міський суд постановив відмовити в задоволенні двох позовів чинного міського голови Володимира Карплюка та його партії “Нові обличчя” до активістки Громадського руху ЧЕСНО Ірини Федорів.

Позови стосувалися статті “Нові обличчя” – загроза для Києва та області”.Карплюк хотів спростувати твердження про те, що він вибудував мережу місцевих ЗМІ, розвинув борди та сіті-лайти, а також те, що він був протеже Петра Мельника.

Партія “Нові обличчя”, яку Володимир Карплюк очолює, у той же час оскаржувала твердження, що “проводить політичну рекламу” і “готується взяти участь у місцевих виборах до облради і, ймовірно, столиці”. Цікаво, що назву статті – “Нові обличчя” – загроза для Києва та області” – партія також вимагала спростувати.

Юрист Інституту Медіа Права Галина Чижик, яка захистила права Ірини Федорів у суді, зазначила, що у цій ситуації закон на боці журналістки.

Під судом усі_1.jpg

“За українським законодавством, аби притягнути журналіста до відповідальності за поширення інформації, потрібно довести, що така інформація є недостовірною. Однак формулювання на кшталт “політична сила є загрозою” чи “Володимир Карплюк – протеже Петра Мельника” – це оціночні судження, правдивість яких не можна довести чи спростувати, а отже вони в принципі не можуть бути достовірними чи недостовірними.

Досить часто політики вдаються до подібних позовів, аби припинити суспільне обговорення своєї діяльності. Однак громада Ірпеня поки може бути спокійною – суддя Ірпінського міського суду Дмитро Чернов став на захист свободи слова” – зазначає юристка.

Перемозі радіють і народні депутати.

Без імені

Так народна депутатка Ольга Червакова, яка до того, як потрапити в парламент була журналісткою, відзначила цю подію у себе на сторінці соцмережі Facebook.

2 коментарі

  1. Виктор Узерчук 29 Жовтня 2015 at 20:39

    Вот это блин ПОБЕДА. Защитили СВОБОДУ СЛОВА!!! УРА!!!
    Обычную, тривиальную и политическую “дописувачку”, которая прячется за высокими словами “свобода слова” не получилось заставить опровергнуть статейку…
    От нее вымогали денежной компенсации???

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539