Екс-регіоналка Семко бере під контроль Гостомель: комісії сформували за династійним та кумівським принципом

0

Селищним головою мешканці Гостомеля обрали одіозного екс-регіонала Юрія Прилипка. Він – колишній депутат Ірпінської ради. Прилипко уславився на всю країну тим, що на своїх складах переховував машини Януковича. З більше 10-ти тисяч виборців за нього віддали голоси близько 16% виборців.

Пасивність гостомельчан і низька явка зіграли на руку екс-регіоналу. Загалом у Гостомелі 10 034 виборців, а за Прилипка віддали свої голоси 1650 гостомельчан.  Це навіть менше 20 % від загальної кількості зареєстрованих виборців селища.

На першій сесії екс-регіонал Прилипко представив екс-регіоналку Наталію Семко як свого радника на громадських засадах. Семко на цих виборах не потрапила до облради, оскільки партія, яка її кандидувала – “Нові обличчя”, не подолала 5 % бар’єр.

Нагадаємо, Семко разом із Прилипком відкривала в Гостомелі озеро без пляжного паспорту. Таким чином політики своєю безвідповідальністю і заради піару наражали дітей та дорослих на небезпеку. 

Семко одразу ж повідомила депутатів про те, щоб з усіма проблемами та питаннями вони зверталися не до Прилипка, а до неї особисто.

1

“Сміттєва королева” Семко, у якої є свій сміттєпереробний завод, яка так завзято взялася за Гостомель, з високою ймовірністю, готує собі плацдарм на майбутні вибори в Гостомелі аби очолити або селище, або об’єднану Гостомельську громаду. Земля під столицею – це завжди для політиків надзвичайно цікаво,” – розповідає джерело “Громади Приірпіння” в Гостомельській раді.

Проводити першу сесію екс-регіоналу Прилипко, який представив Семко, як свою радницю, заважала муха. Зі слів очевидців, новообраний голова не витримав і почав її ганяти:

“Шото мухи розлітались. Відать потєплєло”.

Щодо складу депутатської ради Гостомеля, то він тут найбільш закостянілий у порівнянні з сусідніми Ворзелем та Коцюбинським. 11 новообраних депутатів – це депутати попередньої каденції. А це майже 50 % ради. З цих 11 депутатів – 8 екс-регіонали, які вийшли з партії регіонів тільки після втечі Януковича з країни.

20 із 25 депутатів із вищою освітою. Якщо аналізувати гендерне представництво жінок, то тут із 25 депутатів 9 жінок та 16  чоловіки. Всі депутати – самовисуванці. Лише одна депутатка – представниця “Нових облич”, Ольга Смолянчук.

На першій сесії секретарем ради обрали Олену Кислицю (15 голосів за з 26). Нагадаємо, саме Кислиця разом із колишнім мером Анатолієм Кириченком була організаторкою  поїздок гостомельчан на антимайдан.

Новообраний голова Гостомеля екс-регіонал Юрій Прилипко на посаді секретаря хотів бачити депутатку Олену Чорну, але їй забракло голосів. У таємному голосуванні за неї проголосували лише 12 депутатів (зауважимо, що 14 голосів – більшість).

Джерела в раді зазначають, що Чорна – подруга доньки Прилипка Ольги, разом з Ольгою вона агітувала в Гостомелі за Прилипка.

1

Кислиця Олена Вікторівна, яка стала знову секретаркою ради – екс-регіоналка, народилася 06.07.1963 р., освіта вища, безпартійна, місце проживання: смт Гостомель.

З слів очевидців, кандидатуру Кислиці на секретаря підтримувала саме Семко, мотивуючи це тим, що в екс-регіоналки Кислиці вже є відповідний досвід.

Прилипко запропонував двох заступників. Один з них забудовник, який зараз будує багатоквартирні будинки в Гостомелі, – Андрій Друзенко.

1

Другий заступник – з питань ЖКГ, його конкурент на мерських виборах Олексія Гончаренка, який позиціонував себе як опозиційний кандидат-АТОвець, а тепер пішов під керівництво екс-регіонала.

Без імені

Ось склад Гостомельської ради, який 3 листопада розподілили по комісіях, в тому числі і за династійним та кумівським принципом:

  • Комісія з питань бюджету

Мамчур Олег Дмитрович – екс-регіонал, депутат попереднього скликаннянародився 08.05.1961 р., освіта професійно-технічна, безпартійний, приватний підприємець, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 13 – вул. Першого Травня, Набережна, Чернинська, Леонтовича, пров. Леонтовича, Чернинський)

Мамчур брав безпосередню участь у гостомельських дерибанах, за свідченнями очевидців, він збирав паспортні дані у підставних і платив їм за це по 400 грн.

Саме Мамчур був головою КП “Житлоінвестбуд”, на яке виділялася земля під будівництво в лісі.

Під час першої сесії Мамчур довго щось обговорював з Наталею Семко у кулуарах.

1

Мамчури вирішили піти в раду родиною – Олег привів в раду за цієї каденції сина Сергія. До того ж родина увійшла до складу однієї комісії.

Мамчур Сергій Олегович – народився 14.01.1990 р., освіта вища, безпартійний, СПД Мамчур ОД, Керівник, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 11 – вул. Свято-Покровська 83 – 205 (непарні номери).

Черінська Наталія Вікторівна – громадянка України, народилася 03.08.1982 р., освіта вища, безпартійна, Фізична особа підприємець, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 19 – вул. Остромирська 1-67 (непарні номери), вул. Молодіжна, Мирна 12-14, Весняна, Вереснева)

За словами гостомельчан, протягом багатьох років в комунальному будинку культури організовує кухню з банкетною залою. Наразі громада не проінформована на яких умовах.

1

Філіпчук Володимир Васильович – народився 28.12.1991 р., освіта вища, безпартійний, ТОВ “Профешинал”, Менеджер, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 6 – вул. Гагаріна, Лісна, Мира)

Шальман Тетяна Михайлівна – депутатка попереднього скликання, освіта вища, безпартійна, Інститут журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка, Доцент кафедри реклами і зв”язків з громадськістю, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 10 – вул. Свято-Покровська 188-320 (парні номери), вул. Шевченка, Черняхівського)

Шальман – скандально відома депутатка, яка окрім того, що хотіла запровадити цензуру для журналістів, які висвітлюють засідання сесій Гостомельської ради, пропонувала з церберами демократії поводитися так, як із псами – просто пристрелити.

До слова, Шальман викладає в Інституті журналістики.

  • Земельна комісія

Прилипко Ольга Юріївна екс-регіоналка, депутатка Гостомельської ради попереднього скликання. Донька селищного голови Прилипка. народилася 24.01.1984 р., освіта вища, безпартійна, ФОП “Ю.І. Прилипко смт Гостомель, Виконавчий директор, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 1 – вул. Чкалова, Центральна, Свято-Покровська, 2-22а (парні номери).

Брала активну участь в дерибані гостомельського та ірпінського лісів. Її дерибанні будівельні проекти – “Ольвія”, “Ягода”.

На складах, де переховувалися автівки Януковича були щоденники Ольги Прилипко, де були розписані хабарі на великі суми та майбутні проекти земельних афер на тисячі гектарів та мільйони доларів.

Дудник Надія Юріївна – молодша донька Юрія Прилипка, екс-регіоналка і депутатка-прогульниця попереднього скликання, народилася 16.09.1988 р., освіта вища, безпартійна, ТОВ “Малевінс Прайм”, Менеджер по персоналу, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 17 – вул. Ярослава Мудрого, Ярова 194 – 297, вул. Дніпровська)

Примітно, що обидві доньки Прилипка увійшли до профільної земельної комісії. Очевидно, для сімейного розпорядження земельним ресурсом селища.

Лінчук Жанна Володимирівна – кума Ольги Прилипко, екс-регіоналка, депутатка Гостомельської ради попереднього скликання, народилася 25.01.1984 р., освіта вища, безпартійна, працює лікарем у Гостомельській Амбулаторії, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 15 – вул. Ярова 100 – 193, вул. Вишнева)

1

На фото Жанна Лінчук та Олена Чорна

Лікарка, кума Прилипків, увійшла чомусь саме до земельної комісії разом з доньками Прилипка і тепер родинний і куміськіий клан тут формує більшість.

Під кінець минулої каденції Лінчук почала себе позиціонувати як противниця лісового дерибану, хоча вона та члени її родини отримала в Гостомелі не одну земельну ділянку, в тому числі й у лісі.

Зокрема, Чанкін Вадим Валерійович, повний “тезка” чоловіка новоявленої борчині за ліс. земельну ділянку отримав у Біличанському лісі.

Гамарник Роман Іванович – депутат Гостомельської ради попереднього скликання, народився 13.01.1971 р., освіта вища, безпартійний, Приватний підприємець, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 2 – вул. Лугова, Зарічна)

Жабченко Сергій Анатолійович – депутат Гостомельської ради попереднього скликання, потрапив до лав прогульників (пропустив понад 25 % сесій з початку канденції до 1 березня 2015 року) народився 09.04.1973 р., освіта вища, безпартійний, МЗ ДНДІ МВС України, Начальник відділу, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 8 – вул. Рекунова 1 – 5 (непарні номери)

  • Комісія з питань промисловості

Паламарчук Олег Володимирович – екс-регіонал, депутат Бучанської ради попереднього скликання. Проживає у Бучі. народився 23.03.1972 р., освіта вища, безпартійний, Начальник УЖКГ “Гостомель”. (Округ 23 – вул. Проскурівська 1,2,4)

Скрябін Сергій Миколайович – народився 23.08.1978 р., освіта вища, безпартійний, ДП “АНТОНОВ”, Слюсар збиральник літальних апаратів, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 14 – вул. Ярова 1-99)

Мілевська Зоя Петрівна – народилася 18.04.1963 р., освіта професійно-технічна, безпартійна, депутатка Гостомельської ради попереднього скликання, Гостомельська бібліотека, Завідуюча гостомельської бібліотеки, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 5 – вул. Рекунова 2-40 (парні номери), вул. Бучанське шосе, Нова)

Діденко Валерій Миколайович – народився 01.12.1979 р., освіта професійно-технічна, безпартійний, ТОВ Київське виробниче об”єднання “СТАНДАРТ”, Мастер цеху №1, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 18 – вул. Мирна 13, 15, вул. Богдана Хмельницького 2 і 2а)

  • Комісія з питань освіти 

Марчук Юрій Валерійович – депутат попереднього скликання, учасник протестів на майдані, народився 04.04.1977 р., освіта вища, безпартійний, ФОП Ю.В. Марчук, Підприємець, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 16 – вул. Франка, Кобзаря, Коцюбинського, Ватутіна, Ювілейна, Озерна)

Мовчун Тарас Миколайович – народився 03.06.1963 р., освіта загальна середня, безпартійний, Культурно оздоровчого комплекса смт Гостомеля, Зам .директора, місце проживання: смт Гостомель. (Окгуг 4- вул. Свято-Покровська 1-81 А (непарні номери).

Дубас Вадим Валерійович – народився 19.11.1969 р., освіта вища, безпартійний, КП “Гостомель Житлоінвест”, Керівник, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 21 – вул. Кулішова 1-73, вул. Окружна, Ірпінська,Дачна, Чемацький шлях, Незалежності, СТ Ясна поляна)

Варто зауважити, що комісія з питань освіти у складі трьох людей може не функціонувати належним чином. Оскільки відсутність однієї людини може заблокувати роботу й два депутати можуть не дійти спільної згоди щодо пректу рішення. У селищі Коцюбинське з 2010 року комісія з питань освіти налічувала найменшу кількість депутатів. За 5 років роботи комісія не провела жодного засідання і не подавала проектів рішення на сесії.

  • Комісія з питань соціального захисту населення

Поповичук Олег Миколайович депутат Гостомельської ради попереднього скликання, зі слів Кислиці, екс-регіонал, народився 06.10.1981 р., освіта вища, депутат Гостомельської ради попереднього скликання, безпартійний, НУДПСУ, Викладач, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 7 – вул. Пушкіна, Новозаводська)

1

Поповичук невдало  ходив на останніх виборах до ВР України – ішов від партії КУН.

Туровский Анатолій Анатолійович – народився 25.01.1965 р., освіта середня спеціальна, безпартійний, пенсіонер, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 20 – вул. Остромирська 2-56 (парні номери), вул. Мирна, окрім 12-15, вул. Богдана Хмельницького, окрім 2 і 2А, Степова, Південна, пров. Степовий, Південний)

Коваленко Руслан Васильович – народився 01.01.1977 р., освіта вища, безпартійний, Приватний підприємець, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 12 – вул. Кімерська, Лерманотова, Свято-Покровська 322-344, вул. Кошового, Польова).

Аналогічно як з комісією з питань освіти виникає загроза блокування роботи комісії. Депутатський корпус міг би прийняти рішення про об’єднання цих двох комісій в одне ціле для належного функціонування й конструктивної роботи.

  • Комісія з питань регламенту 

Смолянчук Ольга Олегівна екс-регіоналка, депутатка Гостомельської ради попереднього скликання, народилася 15.01.1992 р., освіта вища, безпартійна, Тимчасово не працює, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 9 – вул. Рекунова 7-11А (непарні номери).

1

Ольгу Смолянчук бучанці мають змогу часто бачити в приймальні нардепа Ярослава Москаленка, що розташована в Бучанській раді. До слова, мати Ольги стала депутаткою Ірпінської ради від партії “Укроп”.

Чорна Олена Віталіївна – народилася 27.04.1975 р., освіта вища, безпартійна, НУДПСУ, Доцент кафедри української словесності та культури, місце проживання: смт Гостомель. (Округ 22 – вул. Річна, Шкількна, Соснова, Садова, Кулішова 2-72 (парні номери)

Товстоног Олександр Петрович – народився 22.09.1975 р., освіта вища, безпартійний, ДП “АНТОНОВ”, Начальник цеху з утримання та експлуатації будівель та споруд, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 24 – Проскурівська 6,7,8 ,9, 11).

Чемерис Сергій Володимирович – людина Прилипка, народився 20.01.1982 р., освіта вища, безпартійний, Тимчасово не працює, місце проживання: смт Гостомель, Київська обл. (Округ 26 – Гуртожиток 1,2, КПТ № 1,2, Проскурівська 13).

Саме Чемерис за проханням Прилипка під час подій на Майдані хотів увійти до однієї з майданівських сотень аби влитися її лави та з допомогою сотні протистояти гостомельським активістам.

Разом з юристом Прилипка Максимом Осецьким Чемерис загубив на майдані важливі документи Прилипка, які в результаті потрапили до рук журналістів.

Згідно з тими документами Прилипко  створив кілька садових товариств, оформлених на Ларису Павлюк та Максима Осецького з метою забудови гостомельського лісу.

Пізніше Чемерис намагався стати заступником Анатолія Кириченка.

Щодо округу №3 (вул. Свято-Покровська 24-186 парні номери) – призначене повторне голосування, бо два кандидати набрали однакову кількість голосів. По 46 голосів набрали Андрій Ткачук та Ольга Матусяк.

Варто зазначити, що напередодні сесії екс-регіонала Прилипка приїхав вітати його скандальний батальйон “Південь”, який тероризує Приірпіння і про який телеканал “ЗіК” зняв сюжет. 

1

 

Екс-регіонал одразу повісив у Гостомелі борди з подякою виборцям. На фото його важко впізнати.

Без імені

Гостомель у Приірпінні залишається єдиним населеним пунктом, в якому влада немає офіційного сайту. “Громада Приірпіння” просить надсилати інформацію про депутатів, для формування політичної пам’яті і дос’є для того, щоб в майбутньому громада зробила осмислений вибір.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539