Прилипко дерибанить Біличанський ліс з боку Гостомеля

0

У Гостомелі пройшли громадські слухання з питань зонування та корегування Генерального пану Гостомеля. Результатом змін може стати збільшення території Гостомеля за рахунок Національного парку.

Як з’ясувалося, новообрана рада Гостомеля хоче забрати частину Біличанського лісу під забудову, роздавши там 500 ділянок під забудову.

Територія, на яку зазіхає Гостомельська влада, відноситься до нацпарку “Голосіївський”.

Хоча на громадських слухання увагу присутніх ніхто не акцентував на приєднанні лісу, на карті ця територія була чітко виділена й приєднана до Гостомеля.

“Фактично, те чого не зміг зробити Кириченко разом з Пєшим та Євстіфєєвим – хоче зробити Прилипко. Ділянки під забудову в Біличанському лісі біля Канадського селища почали виділяти ще за часів Кириченка, мало того, там активно ведеться будівництво, хоча всі знають, що там нацпарк і дозволів будувати там нема”, – розповіда учасник громадських слухань, екс-депутат гостомельської ради Василь Вознюк.

“Вони пишуть в своїй газеті, що хочуть повернути Гостомелю землі, які історично йому колись належали. Але ми ж розумімо, що Прилипко з своїми людьми просто виріжуть ліс, забудують і це не принесе жодної користі місцевим мешканцям”, – дода Вознюк.

Ось фото нового Генерального плану, який Прилипко хоче затвердити. Жовтим позначені земельні ділянки в нацпарку.

1

 

Директор нацпарку Борис Дробот звернувся до селищного голови Гостомеля Прилипка з інформаційним листом, в якому повідомив, що “територія за рахунок якої Гостомельська селищна рада плану розширити межі селища Гостомель Указом Президента України “Про зміни меж національного природного парку “Голосіївський” за номером 446/2014 від 1 травня 2014 року входить до складу національного природного парку “Голосіївський”.

Окрім цього, Дробот зазначає, що у разі порушення законодавства про природно-заповідний фонд, в якому забороняється будь-яка діяльність, осіб, винних у порушенні, буде притягнуто до відповідальності, в тому числі й кримінальної.

1

Нардеп Володимир Ар’єв також звернувся до Прилипка за роз’ясненнями:

“До мене, як до народного депутата, звернулися мешканці Гостомеля та Києва щодо планів Гостомельської ради розширити межі Гостомеля за рахунок території національного парку “Гоосіївський”.

Нардеп також наголошує на тому, що територія, яку збирається приєднати Гостомель,  територією нацпарку та просить врахувати надану інформацію при внесенні змін до Генплану селища.

1

Тим часом прокуратура повідомляє, що ділянки видані в Біличанському лісі протизаконно.

“500 позовів щодо скасування державних актів у Біличанському лісі, які заявлені нами, зараз слухаються в судах і знаходяться на різних стадіях розгляду. Також відкрите кримінальне провадження за фактом виділення землі в Біличанському лісі проти посадових осіб Державного відділу земельних ресурсів у місті Ірпені. Окрім цього, зараз Кабінет міністрів розглядає можливість заявити себе потерпілою стороною в цій справі”, – розповідає заступник прокурора Ірпеня Ільяс Рамазанов.

У прокуратурі міста Києва повідомили, що за фактами зловживання службовим становищем посадовцями Державного відділу земельних ресурсів у місті Ірпінь та перевищення службових повноважень службовими особами Гостомельської селищної ради було заведено справу. Валерій Пєший, колишній начвідділу земресурсів допитувався слідчими в якості свідка.

Нагадаємо, у 2008 році селищні ради Коцюбинського та Гостомеля роздали столичний лісна підставних осіб, депутатів місцевих рад та близьких їм людей.

Як стало відомо за дерибаном стояв на місцевому рівні депутат Ірпінської ради Валерій Пєший (від БЮТ) та депутат облради Вадим Башун (від ПР) які разом навіть проводять свої відпустки, після яких у соцмережі виставляють от такі фото.

peshyi_ikra_2012

Нещодавно джерела у ВРУ повідомили, ще весь дерибан з самого початку курував сам Губський. 

Те, що вони хотіли залишити Київ без буферного щита, який за оцінками ботаніків з профільного інституту НАН України долає наслідки чорнобильської катастрофи і в разі чого є природним щитом для міста-мільйонника, – це злочин, за який треба відповідати.

1 травня, рік тому, громада Приірпіння домоглися свого – є указ про нацпарк. Лісу надали високий природоохоронний статус і справа за тим, щоб скасувати сотні актів у судах.

hostomel_rubka

Але, якщо по Коцюбинському завдяки активістам були вжиті рішучі дії щодо захисту Біличанського лісу, в Гостомелі справи йдуть повільніше.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539