Суд визнав: Садовський пов’язаний з корупцією

0

Завдяки Ірпінському відділу прокуратури та активістам вину екс-регіонала колишнього селищного голови Коцюбинського Вадима Садовського суд таки визнав.

“Встановлено, що Вадим Садовський, перебуваючи на посаді Коцюбинського селищного голови, не повідомив сесію селищної ради про наявний у нього реальний конфлікт інтересів при прийнятті рішень на користь приватного підприємця, який водночас є його близьким родичем, та прийняв відповідні рішення в умовах реального конфлікту інтересів,” – наголошує начальник відділу прокуратури Ірпеня Ільяс Рамазанов.

10 лютого Садовського визнано винним у вчиненні адміністративних порушень, пов’язаних з корупцією та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів, що становить майже 3 500 гривень.

На захист Вадима Садовського в суді свідчили депутати попередньої каденції, зокрема чинна секретарка Коцюбинської селищної ради Юлія Главацька, яка теж голосувала за виділення цієї земельної ділянки зятеві Садовського – Сергію Осіпову.

Безымянный

Проти – депутат обларди Ігор Домбровський, голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина, журналістка та депутатка попередньої каденції Ірина Федорів.

“Це зрозуміло, що після того, як Садовський оголосив про зняття своєї кандидатури на користь кандидата від “Нових облич” Сергія Даніша, депутати від “Нових облич”, в тому числі й Юлія Главацька стали де-факто спадкоємцями попередньої злочинної влади. Я чітко пам’ятаю, хто і як тоді голосував. Утрималася я і депутатка Бігун. Садовський голосував “за” й спроба депутатів попередньої каденції вигородити його просто недолуга. Але за конфлікт інтересів законотворець мав би передбачити більш жорстке покарання,” – наголошує Федорів.

“Зауважу, що Садовський, ймовірно, зумисно переховувався від суду. Його розшукували правоохоронці. Справа в тому, що для того, щоб суд виніс рішення у цій справі є часові обмеження – 6 місяців. Ще б кілька тижнів й справи вважайте не було б. Але завдяки свідомим громадянам, які бачили Садовського у селищі й написали про це в соцмережах. Міліція не змогла вже переконати керівників, що не бачить Садвоського і він постав перед судом,” – додає журналістка.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539