Невідомі спалили машину активісту з Бучі

0

У Приірпінні продовжується залякування активістів методом знищення їхнього майна.

В ніч з 15-го на 16-те березня у Бучі по вулиці Богдана Хмельницького невідомі спалили машину Сергію Мірошніченку, учаснику багатьох протестних акцій проти свавілля влади та незаконної вирубки лісу.

“Пожежа сталася близько першої години ночі. Я в цей час вже спав і мене розбудив сусід. Коли я прийшов до машини, пожежники її вже затушили. Пожежний експерт при огляді авто зробив висновок, що це був умисний підпал машини з салону. Салон вигорів з середини і згоріло два задні колеса”, – розповідає потерпілий.

1

Дружина Мірошніченка написала на своїй сторінці в соцмережі facebook, що пов’язує те, що сталося з протистоянням із забудовниками, які ведуть незаконне будівництво в Ірпені на території табору “Дружба”.

1

 

На круглому столі щодо незаконної забудови табору “Дружба” Мірошніченки вступили в суперечку з Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком.

Родина Мірошніченків має трьох дітей.

1

 

Дружина Мірошніченка – співачка та поетеса, переконана, що такими діями влада та забудовники хочуть залякати людей, які лише починають висловлювати незадоволення погіршенням екології та знищенням лісового фонду.

“Ми лише нещодавно з чоловіком почали брати участь в громадській діяльності регіону. Лише почали дізнаватися, хто є хто. В процесі вирішили, що наш громадянський обов’язок захистити хоча б той ліс, який вцілів після безчинств забудовників”, – розповідає Світлана Мірошніченко.

“Ми почали вивчати Конституцію України, там написано, що піклуватися про територію, де ми живемо, не лише наше право, а й наш обов’язок як членів територіальної громади, яка зараз створюється. Я працівник культури, я не войовнича людина, я багатодітна мати і просто хочу справедливості. Хочу, щоб мої діти жили в екологічно чистому місті й дихали свіжим повітрям. Що в цьому поганого?” – Питає жінка.

Водночас Мірошніченко зазначає, що її родина не збирається здаватися:

“Ця ситуація лише переконала нас в тому, що ми не можемо залишатися байдужими й стояти осторонь. Треба піднімати людей, треба розповідати людям про їхні права. Не треба боятися. Дуже довго ми жили за принципом моя хата скраю. Тому й маємо таке свавілля влади. А владу треба контролювати. Якщо вже нападають на багатодітну маму, то ситуація у них дуже сумна”.

Родина занепокоєна бездіяльністю поліції в регіоні й наголошує на необхідності створення патрульної служби з непідконтрольних владі людей.

“Поліція не справляється, вона лише може зафіксувати правопорушення, але не розслідує їх”, – говорить Мірошніченко.

Нагадаємо, влітку минулого року в Приірпінні було побито п’ятьох активістів, які протистояли незаконним діям влади та забудовників.

1

Винуватці цих нападів досі не знайдені попри те, що дехто з потерпілих упізнав нападників.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539