Кумівство: Як зменшують “Сарафану” пайову участь в Бучі

0

31 березня о 10-й годині відбудеться чергова сесія Бучанської міської ради, де вкотре будуть розглядатись питання зарахування пайової участі забудовникам. З цього приводу до порядку денного включено з-поміж інших, зокрема, два питання:

“Про залучення коштів пайових внесків на будівництво дошкільного закладу в м. Буча та реконструкцію спального корпусу ЗОШ 5 в м. Буча” та “Про зменшення розміру пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту м. Буча”.

З проектів рішень по цих двох питаннях, стає зрозуміло, що мова йде про зарахування пайової участі ТОВ “Сарафан”:

“Зменшити розмір пайової участі ТОВ “Сарафан” на суму 1 760 948, 16 грн.  (один мільйон сімсот шістдесят тисяч дев’ятсот сорок вісім гривень шістнадцять копійок) у зв’язку  з реконструкцією 2-3 поверхів спального корпусу під навчальні приміщення Бучанської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов, по вул. Вокзальна, 104, в м. Буча, Київської області”.

1

 

Нагадаю, що директором ТОВ “Сарафан”, як писалося раніше, значилася Наталія Бойчук, яка прописана з мером Ірпеня Володимиром Карплюком за однією адресою.

Безымянный

Нагадаю, що мер Ірпеня – кум екс-регіонала Анатолія Федорука.

Також в проекті рішення йдеться про надання дозволу ТОВ “Сарафан” “на залучення коштів пайових внесків за договорами5 на будівництво дошкільного закладу в м. Буча та реконструкцію 2-3 поверхів спального корпусу під навчальні приміщення Бучанської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов по вул. Вокзальна, 104, в м. Буча, Київської області”.

1

Подібне зарахування пайової участі не що інше як порушення закону.

Відповідно до ст. 40 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, пайова участь забудовника в будівництві навчального закладу є прямо заборонена і жодним чином не визначено порядок зменшення пайової участі.

Але, вочевидь, для своїх можна.

Нагадаю, що згідно перевірки фінінспекції, в 2015-му році бучанським буджетом вже було недоотримано 17 мільйонів гривень пайової участі забудовників, в тому числі й від ТОВ “Сарафан” – більше 12 мільйонів гривень та “Будрегіонінвест” – більше 10 мільйонів гривень.

111

ТОВ “Сарафан” пов’язане з будівельним бізнесом міського голови Бучі Анатолія Федорука та міського голови Ірпеня Володимира Карплюка. Зазвичай генеральним підрядником для цього підприємства виступає ТОВ “Будрегіонінвест”, що теж є родинним підприємством цих двох осіб.

Виходить, що цим фірмам можна закон порушити і не доплатити в бюджет міста близько двох мільйонів гривень? Хочу звернути увагу на те, що такі привілеї для ТОВ “Сарафан” надаються не вперше. Рішенням від 26.06.2014 № 1754-55-6 ТОВ “Сарафан” було зараховано пайову участь роботами на загальну суму 12 028 284, 09 грн. за роботи по будівництву ДНЗ по вул. Центральній 39-а.

Разом з тим процедура здійснення державних закупівель не була проведена, фактичний обсяг робіт працівниками ДФІ перевірено не було, грошові кошти на рахунки Бучанської міської ради не надійшли. А також рішенням від 27.11.2014 № 1975-61-6 грн. Карплюку було зараховано пайову участь роботами на загальну суму 427 903,76 грн. за виконання робіт на приватній території, що належить ТОВ “Сарафан”.

Цими двома резонансними питаннями восьма сесія БМР не обмежується.

Є ще питання про припинення права власності на земельну ділянку по вул. Бориса Гмирі, 2-б у зв’язку з добровільною відмовою. Було б все чудово, якби вона була вільною, але на ній уже збудовані багатоповерхові будинки з проданими квартирами та знаходиться недобудований дитячий садок.

Власником даної земельної ділянки площею 3,0258 га є нікому не відомий бучанський латифундист Сергій Остроушко. На позаминулій сесії БМР цій особі змінили цільове призначення для його земельних ділянок площею  більше 16 га із земель с/г призначення на землі для багатоповерхового будівництва. До цих 16 га відноситься і земельна ділянка на 3,0258 га.

1

Наголошую, що будинки там вже зведені!

На цій приватній території знаходиться ЖК “Буча Квартал”, а також мав би знаходитись дитячий садок, зведений коштом забудовника. Принаймні такі обіцянки роздавались покупцям квартир. Але садочку там нема!

1

На офіційному сайті забудовника вказано, що дитячий садочок вже збудований!

А далі цікавіше: забудовником ЖК “Буча Квартал” є ТОВ “Сарафан”, а генеральним підрядником виступає “Будрегіонінвест”, схему зв’язків якого дуже чітко зобразили журналісти “Інсайдер”.

Тепер висновки:

  • міський бюджет укотре не дорахувався декількох мільйонів гривень;
  • обіцяний дитячий садок по вул. Гмирі Бориса ТОВ “Сарафан” за свої кошти будувати не буде, оскільки гр. Остроушко відмовляється від земельної ділянки, де він повинен бути;
  • натомість ТОВ “Сарафан” хочуть дати дозвіл на залучення пайової участі для будівництва дитячого садка, тобто фактично хочуть зводити його за кошти міського бюджету;
  • укотре збудовані тисячі квадратних метрів житлової площі залишаються без належної соціальної інфраструктури.

Скільки ще можна терпіти свавілля забудовників?

1Автор: Іван Окоєв, депутат Бучанської міської ради від партії “Свобода”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539