Слідчі у раді все поперевертали – працівники складають документи

0

Зранку в понеділок біля селищної ради був екс-регіонал Дмитро Христюк – заступник голови Ірпеня. Як стверджує селищна голова Ольга Матюшина, Христюк зранку керував правоохоронцями. Загалом зранку у селищі їх було понад півсотні. Двері ради та вікна були запечатані слідчими. До обіду в раді тривали слідчі дії.

Нагадаємо, депутати самовільно змінили замок і в раді на вихідних штампувалися документи незрозуміло якою печаткою.

Поблизу ради очевидці помітити традиційно кілька автобусів із молодиками спортивної статури.

“З-поміж них я впізнала своїх Ірпінських одногрупників з податкової академії. Питаю, що ви там робите. У відповідь – сміються,” – каже голова фракції БПП в Ірпінській міській раді Марія Шевченко.

Молодики задивлялися на журналістку.

Без імені

“Я бачив, як депутат Назарук озвучував кричалки в мегафон.


Без імені

По праву руку біля нього вишикувалися чоловіки спортивної зовнішності. Журналісти кинулися знімати чоловіків. Після скандування Назарука я підійшов і потис йому руку. Він був здивований. А я подякував за те, що він майстерно сам того не розуміючи показав усім тітушок,” – розповідає журналіст Сергій Огородник, автор фото з заїжджими тітушками.

Без імені

На цій фото журналістка Олена Жежера впізнала мешканця Гостомеля й припустила, що той до Коцюбинського поїхав на заробітки:

“Його у селищі Гостомель місцеві називають Бульдогом. Це дядько депутата Олега Поповичука. Видно депутатам з Коцюбинського своїх родичів для підтримки уже не вистачає”.

Цього чоловіка бачили і на віче. Саме його і згадують у коментарях.

Без імені

Молодики стояли і поблизу правоохоронців.

Без імені

За інформацією джерел “Громади Приірпіння”, в Ірпінській міській раді обдзвонювали депутатів “Нових облич” і наголошували, що явка під Коцюбинську селищну раду – обов’язкова. Такі “телефонні мости” відбуваються і перед сесіями. Депутатів з “Нових облич” просять брати з собою якомога більше людей:

“Команду Даніша у нас серйозно ніхто не сприймає. Їх всі знають з часів 90-х. Взагалі не зрозуміло, чого депутатам нашої ради (Ірпінської – прим. ред.) та адмінресурсу нічого не обіцяють і просять бути в Коцюбинському. Нема чого більше робити людям, як сидіти в тому селищі і до 12 ночі на сесіях, і на вихідних, і ще в понеділок зранку їхати туди”.

Люди бачили поблизу селищної ради в робочий час депутат Ірпінської ради та голову Ірпінського водоканалу Олександра Маркушина. Нагадаємо, що це комунальне підприємство .

“Чого з наших кишень йому платиться заробітна платня коли його використовують як адмінресурс – незрозуміло. Саме Маркушин не пускав свого часу Матюшину в раду, коли нас силою приєднували до Ірпеня,” – розповідає Юрій Устиновський.

“Також з самого раду був присутній секретар Ірпінської ради Юрій Дениченко. В нього теж робочий час і теж не зрозуміло, що він робить в робочий час в іншому населеному пункті. Денисенко сказав, що дуже переживає за все, що тут відбувається. Тобто як і Макрушин він у нас тут “консультант” Главацької, яка до нього підходила. Таке враження, що з Главацькою вони на постійному смс-зв’язку. Були ще інші юристи – консультанти,” – додає Устиновський.

Без імені

З слів очевидців, до кожної камери підбігав депутат Ірпінської ради Олексій Олійник і викладав свою версію подій.

Поки під радою відбувалося пікетування й вхід був запечатаний, Ольга Матюшина поїхала до суду подавати позов щодо визнання рішення депутатів таким, що прийняте з порушенням чинного законодавства. Під радою ніхто нікуди не розходився.

Без імені

“Я зранку поїхала на прямий ефір на Громадське. Після цього пішла і подала звернення до ВРУ, облради, Київської облдержадміністрації та прокуратури області звернення із підписами учасників віче. В кожній установі я наголошувала, що я є організатором народного віче в Коцюбинському і за результатами голосування вимагаю негайно припинити порушення прав виборців, покарати тих, хто у варварський спосіб захоплює будівлю ради й штампує вихідними там незрозумілі документи. Зараз обговорюється нове призначення на посаду генпрокурора. Ми маємо розуміти, що правоохоронці, на жаль, сприймають все, що відбувається, чомусь як політичний конфлікт. Треба домогтися того, щоб кожному з тих, хто взяв участь у перевороті класифікували статтю й притягли до суду,” – розповідає журналістка Ірина Федорів, що мешкає в селищі.

“Мені телефонували нардепи й питали, як можна підтримати громаду. Єдина можлива підтримка – розпуск ради. Депутатська більшість з самого початку не визнавала, що їх обрали депутатами, тому варто їхнє початкове бачення ситуації освіжити,” – додає Федорів.

Про ситуацію в Коцюбинському говорили і під час заходів Міжнародного благодійного фонду “Рівні можливості”.

Безымянный

Близько третьої години, як повідомила Людмила Буток, селищна голова зайшла до приміщення ради. Туди ж запустили і самопроголошену голову, яка є секретарем ради – Юлію Главацьку. Слідчі дії тривали кілька годин.

Під вечір приїхав автобус з написом “Адмірал-Клуб”. Автобус був переповнений. Джерела в Коцюбинській селищній раді повідомляють, що чоловіків висадили в районі промзони. Це відбулося близько 18:00.

Після цього з ради вийшла селищна голова Ольга Матюшина і повідомила, що після того, як депутати провели тут вихідні – зникли всі оригінали документів з мокрими печатками з початку каденції. Принаймні голова їх в кабінеті Главацької не побачила. Також голова не побачила печатки, які активісти фільмували на відео.

Слідчий Сергій Власенко, який фігурує у низці скандальних справ і балотувався як ймовірний техкандидат на виборах в нардепи, вилучили рішення про припинення повноважень селищної голови Ольги Матюшиної та документ від реєстратора, який ввів Главацьку у вихідний день в повноваження в.о. голови селищної ради.

Те, що справу веде Власенко обговорюють у соцмережах.

Без імені

Очевидці твердять, що раду слідчі опечатували з порушенням процедури.

Без імені

У понеділок працівники селищної ради скаржаться на те, що в раді все перевернули. Найбільше постаждала приймальня селищної голови.

Без імені

Працівники почали наводити порядки. В кабінеті селищної голови зламаний замок.

Без імені

Селищна голова Ольга Матюшина закликала всіх інтенсивно працювати, бо найближчим часом селищна рада має кілька судових засідань у справі щодо каналізації по Мастер-Енерго.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539