Поліцію звинувачують у бездіяльності в Коцюбинському

0

Народний депутат від БПП Ольга Червакова звинувачує правоохоронців у бездіяльності при захопленні Коцюбинської селищної ради і вимагає від них оприлюднити звіт до 18 квітня.

Вона пригрозила з трибуни Верховної Ради назвати імена тих, хто покриває “дерибан лісу” на Київщині, якщо не буде просувань у справі, повідомляє “Українська правда”.

“Зараз у селищі Коцюбинське влада силою захоплена. Діє самопроголошена селищна голова. Відбулося захоплення адміністративної споруди селищної ради, відбулася підробка печатки. За цими фактами відкрита кримінальна справа”, – сказала Червакова.

“Усе стало можливим лише через бездіяльність правоохоронних органів, через те, що вони не зробили жодного кроку для того, щоб попередити ситуацію, вибухонебезпечність якої була очевидна”, – стверджує вона.

“Більше того, під час захоплення адміністративної споруди місцева поліція стояла і мовчки спостерігала за тим, як представники партії “Нові обличчя”, керованої мером Ірпеня Володимиром Карплюком, захоплювали споруду – і потурала поліція цим захопникам”, – заявила депутат.

За її словами, “це чітко зафіксовано на відео”.

“Я хочу побачити реакцію правоохоронних органів. Чому ви не реагуєте? Яким чином просувається ця кримінальна справа? Скільки коштує бездіяльність поліції під час бійок на сесії Коцюбинської селищної ради?”, – сказала Червакова.

“Селищна голова Ольга Матюшина, 29-річна дівчина, після кожної сесії Коцюбинської селищної ради ходить знімати побої – і поліція абсолютно не реагує на це, їм байдуже. Вони беруть заяви – і потім кудись ці заяви зникають”, – заявила вона.

“Ціна питання – це дерибан 4 тисяч гектарів лісу між селищем Коцюбинське і Ірпенем, які хоче об’єднати між собою мер Ірпеня Карплюк – для того, щоб ці 4 тисячі гектарів забудувати. І Ольга Матюшина їм у цьому заважає. І саме тому її у силовий спосіб було усунено від влади”, – стверджує Червакова.

Вона подякувала нардепам, які проголосували за припинення повноважень Коцюбинської селищної ради, доки бездіяльність проявляють правоохоронці.

“Я звертаюся до поліції і прокуратури. Ті кримінальні справи, які порушені по заворушеннях у селищі Коцюбинське, мають бути доведені до кінця”, – сказала депутат.

“Якщо до понеділка ви не відзвітуєте перед громадою про стан розслідування цих кримінальних справ, то у вівторок із цієї парламентської трибуни я оголошу прізвища всіх, хто кришує дерибан лісу у Коцюбинському і в Ірпені”, – пообіцяла вона.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій попросив вважати виступ Червакової депутатським зверненням. Прес-секретар очільниці Нацполіції Хатії Деканоїдзе вже відреагував у соцмережі й повідомив, що у Приірпінні цю справу розглядати не буде ні поліція, ні прокуратура. Її забирають на рівень вище.

Без імені

Громада збирається на чергове віче “План дій” поблизу Будинку культури 17 квітня на 18:00.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539