Парк Стельмаха: бій виграно, але війна триває

0

У потенційних забудовників парку Стельмаха в Ірпені забрали ще одну надію. Але любителям ірпінської природи відкорковувати шампанське і смажити шашлики ще зарано…

27 квітня Ірпінський міський суд за позовом прокуратури, не дозволив власникам кількох земельних ділянок будуватись на частині території парку Стельмаха, яка тягнеться вздовж вул. Натана Рибака від вул. Богдана Хмельницького до вул. Северинівська.

Ціна питання “бою” — кількадесят соток поліської природи, на яких ростуть багатолітні сосни, стрибають білочки і бігають їжачки.

На суд прийшли з десяток небайдужих ірпінчан, які мешкають поруч з парком, включно із 80-літньою бабусею з паличкою Наталія Мойсеєва-Домбровська, яка вже не один рік ходить в суди, щоб врятувати парк Стельмаха.

Протилежну сторону представляли власниця однієї з ділянок  і адвокат одного із власників спірної ділянки – Огородника.

На радість громади, суддя Андрій Мікулін ухвалив рішення задовольнити позов прокуратури з метою повернення рекреаційного статусу скандальній землі.

Але, скоріш за все, сьогоднішня радісна подія — це не остаточна перемога над забудовниками і дерибанниками в парку Стельмаха.

Адвокат Огородника попри рішення суду першої інстанції у залі суду прямо заявив:

“Через два роки парку на тому місці не буде”.

1

У приватній розмові він пояснив, що зараз просто через суд відбувається “віджимання” ласих шматочків землі у нинішніх власників, аби потім їх перепродати / передати новим забудовникам за ще більші гроші.

Так що не розслабляймось, сусіди! Попереду буде ще апеляційний суд у цій справі.

Будьмо поінформованими, небайдужими і активними! Усе залежить насамперед від нас самих. Соснам у парку Стельмаха бути!

Йдеться про судову “битву” лише за 3 га паркової території, яка розташована вздовж вул. Натана Рибака від вул. Богдана Хмельницького до вул. Северинівська. За решта 5 га паркової землі (яка також продана) — від вул. Б.Хмельницького до вул. Варшавська — ніхто поки не воює. Забудова там теоретично може розпочатись у будь-який момент.

Нагадаємо, громада Ірпеня разом з прокуратурою з 2013-го року воює за збереження парку Стельмаха, названого на честь письменника Михайла Стельмаха, який жив в Ірпені.

Місцеві розмальовували дерева в парку аби хоч якось спинити забудовників.

Лише згуртованість громади допоможе нам виграти подальші судові справи й зберегти паркові зони Ірпеня.

1Автор: Денис Тимошенко, журналіст

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539