Суд поновив на посаді Матюшину – громада скликає віче

0

26 травня Ірпінський міський суд виніс ухвалу, якою зупинив дію рішення депутатів, які усунули законно обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину від виконання повноважень. Ухвала діє до вирішення спору по суті в судовому порядку.

“Я прийшла в раду зареєструвала ухвалу суду через канцелярію, видала розпорядження про те, що я приступаю до виконання повноважень. Були свідки, що я ухвалу зареєструвала і у мене на руках копія. Як я зрозуміла, поки нікого немає в раді Павло Назарук вважає, що він там всім керує. Прийшла Юлія Главацька, яка спробувала забрати журнал реєстрації, де було зазначено, що я зареєструвала розпорядження. Це все відбувалося на очах у свідків. Я дуже дякую громаді, яка прийшла до ради мене підтримати,” – каже селищна голова Ольга Матюшина.

Без імені

“Зауважу, що ніхто не збивав замки, ніхто не ламав двері, не вибивав вікна. Я цивілізовано підписала розпорядження в робочий час і зареєструвала його на очах у громади, а не вночі чи вихідний, поки ніхто не бачив, як це робили після захоплення ради депутатами. Оскільки ситуація, яка склалася – доволі непроста, запрошую всю громаду на віче цієї неділі на 18:00 до Будинку культури – на другий, нецентральний, вхід. І нехай тільки спробують перерити нам перед віче парк так, щоб ми не могли зібратися. Це буде як Янукович з йолкою під час євромайдану,” – додає Матюшина.

Матюшина прийшла до ради не сама. З нею була коцюбинчанка Наталія Коломієць, яка на волонтерських засадах є представляє інтереси Матюшиної в суді за довіреністю.

“Ухвала про забезпечення позову припинила дію рішення про припинення повноважень коцюбинської селищної голови Ольги Володимирівни Матюшиної та дію рішення про виконання обов’язків селищної голови Юлією Главацькою. Ухвала є негайною до виконання.

Відповідно Матюшина поновлюється в правах та починає виконувати свої посадові обов’язки як Коцюбинський селищний голова. Витяг з ЄДР, який надала Главацька на противагу ухвалі суду, не є документом, який наділяє її будь-якими владними повноваженнями, оскільки дію рішення, на підставі якого її було внесено в ЄДР – припинено даною ухвалою,” –  говорить Коломієць.

Без імені

У селищній раді впродовж години з’явилися секретар Ірпінської ради Юрій Денисенко – предстаник партії Нові обличчя та його однопарієць й медіа-консультант Сандея Аделаджі Петро Щербина. Щербина разом з Денисенком почав переконувати, що ухвалу виконати не можна.

З слів очевидців, вони жваво спілкувалися з поліцією.

Без імені

“Щербина сказав, що приїхав, що понизити градус, бо він нібито переживає. Мами депутатів всі стояли на вулиці. Журнал Главацька зрештою так і не віддала.

Без імені

Закрила в себе в кабінеті. Приїхав Ірпінь ТБ і порушував наші права, зокрема коли ми давали пояснення правоохоронцям вони знімали наші пояснення разом із паспортними даними. Їм разів 10 робили зауваження, що ми не дозволяємо це робити, але їх наші права не турбували,” – розповідає активістка Олександра Куцан.

Без імені

“Це все тривало близько 2 годин. Главацька зачинила раду і ніхто нічого не опечатав. Тому, що винесуть чи занесуть за вихідні, ніхто не знає,” – додає активістка.

Без імені

Мешканка Залізничної Людмила Буток встигла прийти вже тоді, коли всі вже мали розходитися:

“При вході в селищної ради пані, які стояли на вулиці й підтримували родичів-депутатів, мене встигли обізвати коровою, питали куди йду і сказали, що мене Бог накаже. Я мовчала і посміхалася.Наших було багато. Люди все йшли та йшли. Хороший тиждень з хорошими новинами. Мають бути такі ж чудові вихідні. Піду на віче.”

Без імені

Зауважимо, що ухвалу прийняв суддя Чернов, який свого часу відмовив у позові Володимирові Карплюкові, коли він судився з координаторкою регіональної мережі Громадського руху ЧЕСНО Іриною Федорів. Тоді Карплюк у суді не довів, що інформація, яку надав про нього рух ЧЕСНО у статі “Нові обличчя” загроза для Києва і Київщини”, була неправдивою.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539