Буча: майже 1,5 млн з бюджету за газони депутату “Нових облич”

0

Влада Бучі провела тендер і згодилася витратити майже 1,5 мільйони на газони. Переможець тендеру, як з’ясувала “Громада Приірпіння”, – ФОП Великодній.

Зауважу, що Андрій Великодній  – член комісії Бучанської ради з питань містобудування. Представляє партію Нові обличчя. Ця партія, яку очолює міський голова Ірпеня Володимир Андрійович – кум міського голови Бучі, завела до Бучанської ради найбільше депутатів у порівнянні з іншими партіями.

Укладення  такого договору, схоже, відбулось із конфліктом інтересів. Виходить, що орган місцевого самоврядування, що розпоряджається коштами місцевої громади (нашими з вами податками), закупив послуги у депутата від партії, котра має найбільше депутатів у цій раді та політичну монополію  у цілому регіоні Приірпіння.

Без імені

Є ще одна дуже цікава деталь.

ФОП Великодний виграв даний тендер у Комунального підприємства “Бучанське управління житлово-комунального господарства”. Тобто Бучанська міська рада надала перевагу тендерній пропозиції від підприємця-депутата, натомість пропозицію комунального підприємства проігнорувала. Чи не сплановано?

Дану ситуацію з урахуванням всіх обставин справи, правоохоронці можуть розглядати як таку, що містить потенційний корупційний ризик при здійсненні процедури закупівель.

Дані отримано через електронні сервіси http://spending.gov.ua та https://tender.me.gov.ua

Кожен користувач інтернету може прослідкувати куди влада тратить кошти держави та повідомити про це правоохоронним органам.

Варто зазначити, що у Бучі, яка витрачає майже 1,5 мільйони на газони, як раніше повідомляла “Громада Приірпіння”, дуже серйозні проблеми з водою. Мешканці встановили, що фосфатів у воді більше норми у майже 8 разів. Але з парками та газонами краще продаються квартири у новобудовах. Як відомо, ЗМІ пов’язують родини Карплюка та міського голови Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука з будівельним бізнесом.

Із збільшенням кількості багатоповерхівок страждає не лише якість водогонів й водопровідної води. Діти у школах навчаються в три зміни.

На жаль, є й випадки, коли підприємці надають, до прикладу, плитку на ремонт парку, а потім їхнє прізвище може фігурувати з-поміж тих, хто отримав ресурс громади – землю. Такі випадки важче відслідкувати, але активістам це все ж вдається.

Без імені2Авторка: Інна Грищенко – експерт Центру “Ейдос”, мешканка Ірпеня

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539