Мешканці Коцюбинського підтримують проведення виборів – Софія

0

Мешканці селища Коцюбинське підтримують проведення перевиборів депутатів селищної ради. Так заявило понад 50 % респондентів під час соціологічного опитування ЦСІ “Софія”. Близько 30 % перевибори не підтримують.

Більшість опитаних, а вибірка склала понад 600 респондентів, не підтримують усунення з посади Ольги Матюшиної і вважають його нелегітимним у тій чи іншій мірі – 53,5 %. Підтримують у тій чи іншій мірі усунення Матюшиною менше 25 %. При чому однозначно підтримують лише 10,7 %. Про це повідмоляють “Українські новини” з посиланням на дослідження ЦСІ “Софія”. 

Щодо віче, яке організовувала журналістка Ірина Федорів, що мешкає в селищі Коцюбинське, то вимоги віче (розпуск ради, поновлення на посаді селищної голови Ольги Матюшиної, притягнення до відповідальності винуватців перевороту та заборона депутатам, що брали участь в кандидуванні на виборах), підтримує в тій чи іншій мірі 48,5 %. Не підтримують 27,2 %. Решта не визначилися з відповіддю.

Крім того, більшість опитаних – 61,4 % в тій чи іншій мірі негативно оцінює рішення депутатів селищної ради Коцюбинського про створення з містом Ірпенем єдиної територіальної громади. Більшість опитаних (61,3%) вважає, що коли депутати селищної ради голосували за створення єдиної з Ірпенем громади, то вони відстоювали інтереси іншої зацікавленої сторони. Тільки чверть респондентів підтримують, що депутати керувалися інтересами мешканців селища.

77 % вважають, що треба проводити належним чином громадські слухання. Лише 10 % вважають такі слухання недоречними.

Також соціологи цікавилися тим, які проблеми хвилюють мешканців селища. Як виявилося проблема політичного конфлікту посідає 3 місце після стану доріг та знищення зелених зон у Приірпінні.

Без імені

Опитування тривало з 15 по 19 червня. Опитані 608 респондентів. Метод проведення інтерв’ю (“обличчя до обличчя”) за місцем проживання. Вік опитаних старше 18 років за основними критеріями соціально-демографічних ознак  (стать, вік). Статистична похибка складає 3,7 %.

Як відомо у селищі Коцюбинське призначені позачергові вибори на 17 липня й виборчий процес триває.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539