Карплюк роками приховував свій бізнес в Польщі

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк упродовж 2013-2015 років мав бізнес у Польщі, проте не вносив його до своєї декларації. Це з’ясували журналісти програми “Схеми”, спільного проекту Радіо Свобода та каналу “UA:Перший”.

У 2013 році лідер партії “Нові обличчя” Володимир Карплюк і його заступник у цій політсилі Володимир Співак заснували фірму у Варшаві – Sarafan – зі статутним капіталом у 5 тисяч польських злотих (нині трохи більше 30 000 гривень). Компанія займається будівництвом і ремонтами «під ключ». Її офіс розташований у центрі Варшави, біля метро Ратуш Арсенал за адресою алея Солідарності, 115/2.

Факт наявності польського бізнесу Володимир Карплюк приховував: ані частку в цьому бізнесі, ані будь-які надходження з-за кордону Карплюк не зазначав у своїх деклараціях 2013, 2014 та 2015 років.

Володимир Карплюк пробув головою ради директорів польської компанії Sarafan до березня 2015 року.

Водночас Володимир Карплюк у коментарях до Facebook-посту програми «Схеми» стверджує, що «після того, як став міським головою, ще у 2014 році продав всі активи, які мав як бізнес». При цьому, він не відповів на запитання журналістів програми, чому в його деклараціях немає ані згадки про цей бізнес, ані даних про доходи від його продажу.

Нині єдиним офіційним власником компанії залишився Володимир Співак, який також нині володіє й українською компанією «Будрегіонінвест» – будівельною фірмою, яку раніше заснували дружини Карплюка і мера Бучі Анатолія Федорука і яку деякий час очолював Володимир Карплюк.

Також мер Ірпеня Володимир Карплюк, у якого вдома проводились обшуки в рамках розслідування справи про незаконне виділення землі, спростував інформацію, що він перебуває у Польщі. Утім, відмовився сказати, де саме перебуває.

Раніше журналісти програми «Схеми» розповідали, що мер Володимир Карплюк за 2014 рік продав десятки квартир, збудованих «Будрегіонінвестом», за схемою, яка могла дозволити йому не заплатити податків на сотні тисяч гривень.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539